ΕΔΟΕΑΠ: Μέχρι τις 15/7 η απόφαση του ΣτΕ στις προσφυγές εργοδοτών για την εισφορά 2%

ΕΔΟΕΑΠ: Μέχρι τις 15/7 η απόφαση του ΣτΕ στις προσφυγές εργοδοτών για την εισφορά 2%

Εκδικάστηκαν οι προσφυγές μέρους εργοδοτών του Τύπου που ζητούν κατάργηση της εισφοράς 2% επί του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων των ΜΜΕ, προς όφελος του ΕΔΟΕΑΠ

StE_edoeap
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκδικάστηκαν τη Δευτέρα οι προσφυγές μέρους εργοδοτών από τον χώρο του Τύπου, οι οποίοι ζητούν την κατάργηση της εισφοράς ύψους 2% επί του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεών τους προς όφελος του ΕΔΟΕΑΠ.

Το ΣτΕ αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του, η οποία θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την επιβίωση του ΕΔΟΕΑΠ, μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Στην εκδίκαση της Δευτέρας έδωσαν το "παρών" μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ, όπως και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, Γιουνές Μζαχέντ, ο οποίος εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον αγώνα των δημοσιογράφων να διατηρήσουν "ζωντανό" το ασφαλιστικό τους ταμείο.

Σε δηλώσεις που έκανε έξω από το ΣτΕ, ο Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, Σταύρος Καπάκος τόνισε μεταξύ άλλων πως... "αγωνιζόμαστε για ενημέρωση με αξιοπιστία, πλουραλισμό και δικαιώματα και καλούμε όλη την ελληνική κοινωνία στο πλευρό μας. Πρέπει να αποτρέψουμε τον θάνατο του ΕΔΟΕΑΠ".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης