Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής λόγω... ζέστης

Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής λόγω... ζέστης

Tην ώρα που η ΔΕΗ απειλείται με «ξαφνικό θάνατο» λόγω οικονομικής κατάρρευσης  - Το πρώτο τρίμηνο φέρεται να έχει κλείσει με καθαρές ζημιές ύψους 254 εκατ. ευρώ και αρνητικό αποτέλεσμα 80 εκατ. ευρώ ακολουθώντας τις ζημιές  1 δισ. ευρώ για το 2018 - Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται για την αποκατάστασή των βλαβών

dei_main01
Χωρίς ηλεκτρικό έχουν μείνει πολλές περιοχές της Αττικής από το πρωί. Αιτία οι υψηλές θερμοκρασίες που προκάλεσαν βλάβες στο δίκτυο καλωδίωσης.Οι περιοχές που έχουν πληγεί είναι Πεντέλη (η βλάβη αποκαταστάθηκε), Θρακομακεδόνες, Πολυνδένδρι, Αγιος Στέφανος, Αυλώνα Μαλακάσα και Αφίδνες.
Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται για την αποκατάσταση των βλαβών, αποκατάσταση που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Και όλα αυτά με τη ΔΕΗ να απειλείται ακόμα και με «ξαφνικό θάνατο» μετά τα πολύ κακά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους.

Η οικονομική διευθύντρια της επιχείρησης ενημέρωσε, σύμφωνα με την Καθημερινή, τη διοίκηση και τους γενικούς διευθυντές τα προβλήματα που δημιουργούνται καθώς κατά τις ίδιες πληροφορίες τους έθεσε θέμα δυνατότητας ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις προς προμηθευτές, εργολάβους και φορείς της αγοράς μετά τον Αύγουστο.

Το πρώτο τρίμηνο φέρεται να έχει κλείσει με καθαρές ζημιές ύψους 254 εκατ. ευρώ και αρνητικό αποτέλεσμα 80 εκατ. ευρώ ακολουθώντας τις ζημιές κοντά 1 δισ. ευρώ για το 2018.

Αυτή τη στιγμή γίνεται «αγώνας δρόμου» προκεμένου να διασφαλιστεί ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα βρεθεί ένα ποσό της τάξης των 300 εκατ. ευρώ προκειμένου να μην ενεργοποιηθούν ρήτρες για άμεση επιστροφή δανείων.

Κλείσιμο
Την Πέμπτη  η μετοχή της ΔΕΗ στο χρηματιστήριο κατέρρευσε 17,32% και αφορμή ήταν οι πληροφορίες που διέρρευσαν για επιδείνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, κάνοντας λόγο για ζημιές άνω των 250 εκατ. ευρώ αλλά και για αρνητικό EBITDA ύψους 80 εκατ. ευρώ.

Η λύση αναζητείται σε δύο κατευθύνσεις:

- η πρώτη αφορά την προσπάθεια να μην υπάρξει έγγραφη πρόβλεψης ύψους 109 εκατ. ευρώ για τόκους υπερημερίας που διεκδικεί ο ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ για παρακρατήσεις ποσών προς την αγορά ηλεκτρισμού κάτι που προϋποθέτει παραίτηαη του ΑΔΜΗΕ από τη σχετική απαίτηση

- η δεύτερη αφορά κονδύλι 200-300 εκατ. ευρώ ως επιστροφή δαπανών για υπηρεσίες κοινής ωφελείας (ΥΚΩ) του 2011, λύση για την οποία είχε προβλεθεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τροπολογία η οποία δεν κατατέθηκε έγκαιρα στη Βουλή.

Κίνδυνος χρεοκοπίας

"Στα 2,5 - 3 δις έχουν φτάσει τα χρέη προς τη ΔΕΗ" δήλωσε στο ραδιόφωνο News 24/7 ο Γιώργος Μπίτζας πρόεδρος της ένωσης Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού της ΔΕΗ (ΕΔΟΠ/ΔΕΗ).

Ο κ. Μπίτζας είπε ότι οι οφειλές ξέφυγαν τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς -κατά τον ίδιο- δόθηκε η εντύπωση στους πολίτες ότι ακόμη και αν δεν πληρώνουν, δεν θα κοπεί το ρεύμα.

Χαρακτήρισε δύσκολη την κατάσταση στην Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας και επέρριψε ευθύνες διαχρονικά στις πολιτικές που ακολουθήθηκαν, συνδυαστικά με την στρατηγική κατάργησης των μονοπωλίων.

"Αν χρεοκοπήσει η ΔΕΗ θα χρεοκοπήσει όλη η χώρα" σημείωσε χαρακτηριστικά και μίλησε για φιέστες που γίνονται και χορηγίες που δίνονται, οι οποίες -όπως είπε- είναι αδιανόητες για τη δεινή οικονομική θέση της επιχείρησης.

"Νοικιάσανε τσάρτερ για να πάνε στην Ιταλία και να εγκαινιάσουν έργο που έχει γίνει εδώ και τρία χρόνια" κατήγγειλε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης