Ιερόσυλος ξάφρισε τάματα από εκκλησία στη Ρόδο

Ιερόσυλος ξάφρισε τάματα από εκκλησία στη Ρόδο

Συνελήφθη την ώρα που αναζητούσε ενεχυροδανειστήριο για να τα πουλήσει

Rodos-ierosylos
Δεν πρόλαβε να «σκοτώσει» τα αφιερώματα των πιστών που άρπαξε από μια εκκλησία στη Ρόδο μαζί με τα χρήματα που βρήκε μέσα στο παγκάρι, ένας 38χρονος Έλληνας ιερόσυλος. Την ώρα που αναζητούσε ενεχυροδανειστήριο για να τα πουλήσει στην πόλη της Ρόδου, συνελήφθη.

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας εξιχνίασαν μέσα στα όρια του αυτοφώρου την εισβολή του ιερόσυλου στο ναό, που είχε γίνει την περασμένη Δευτέρα, τον ταυτοποίησαν και κατάφεραν να τον εντοπίσουν το μεσημέρι της Τρίτης. Στις τσέπες του είχε τα πολύτιμα αντικείμενα που είχε κλέψει και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο της εκκλησίας, ενώ ο 38χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου κατηγορούμενος για διακεκριμένη κλοπή.

*** Την ίδια κατάληξη είχε και ένας 41χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε τρυπώσει το πρωί της Τρίτης σε μια εκκλησία σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου στο Λασίθι και είχε ξαφρίσει το παγκάρι. Άνδρες της Τροχαίας εντόπισαν άμεσα τον ιερόσυλο, του φόρεσαν χειροπέδες και τον παρέδωσαν στους συναδέλφους τους της Ασφαλείας, οι οποίοι τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε ένα μέρος του κλεμμένου ποσού που αποδόθηκε στον εφημέριο του ναού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης