Σε άλλο ένα «κλείσιμο του ματιού» προς τους ταξιτζήδες, τους οποίους πριν τις ευρωεκλογές ο Χρήστος Σπίρτζης είχε καλέσει να κάνουν εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε η κυβέρνηση αυτή τη φορά διά του υπουργείου Εργασίας.
Με εγκύκλιο που υπογράφει ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος δίνεται η δυνατότητα στους ταξιτζήδες να δουλεύουν και ας έχουν συνταξιοδοτηθεί.
Όπως επισημαίνει ο Ελεύθερος Τύπος αυτό ήταν ένα πάγιο αίτημα των αυτοκινητιστών.
Η εγκύκλιος προβλέπει ότι παύει να είναι προϋπόθεση της συνταξιοδότησης των αυτοκινητιστών η προηγούμενη κατάθεση της επαγγελματικής άδειας οδήγησης.
«Με βάση την εγκύκλιο η οποία εκδόθηκε σε εφαρμογή της παραγράφου 8 του άρθρου 19 του ν. 4530/2018 ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του κλάδου των αυτοκινητιστών. Επιπλέον οι συνταξιούχοι επαγγελματίες οδηγοί, εκπαιδευτές και αυτοκινητιστές, αποκτούν τη δυνατότητα να συνεχίζουν να απασχολούνται στο ίδιο επάγγελμα ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή τους, σύμφωνα με το άρθρο 20 του ν. 4387/2016» αναφέρεται στην εγκύκλιο.
Πολλές από τις αλλαγές που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση υποτιμώνται ή μένουν χωρίς φροντίδα, παρότι μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής, τις σχέσεις και την καθημερινότητα.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, που ξεχωρίζει για τις καταγάλανες παραλίες και τα καταπράσινα πευκοδάση συνεχίστηκε στις αρχές του Φθινοπώρου (7 - 9 Σεπτεμβρίου) το πρόγραμμα Plastic Free Greece, με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς που αποδείχτηκαν εξαιρετικά αποδοτικοί.