Ερευνα από τον Άρειο Πάγο για τις καταγγελίες Αγγελή ότι έστησαν την υπόθεση Novartis

areios_ar

Διπλή έρευνα μετά τις αποκαλύψεις του «Θέματος» και τις καταγγελίες Αγγελή για τους χειρισμούς Τουλουπάκη στη Novartis - Ερευνώνται με εντολή της Ξένης Δημητρίου

Ραγδαίες είναι οι δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis μετά την αποκάλυψη από το «Πρώτο Θέμα» των δυο αναφορών του κ. Αγγελή, που αποκαλύπτουν σε όλη την έκταση δικαστικό-πολιτικό σκάνδαλο που στήθηκε προκειμένου η κυβέρνηση να πλήξει μέλη της αντιπολίτευσης.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, λίγα 24ώρα πριν τη συνταξιοδότησή της, ανέσυρε από το συρτάρι της, που είχε τοποθετήσει στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, τόσο τις δύο αναφορές του κ. Αγγελή, όσο και αναφορά που είχε καταθέσει το ίδιο χρονικό διάστημα στην κυρία Δημητρίου, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, σε βάρος του κ. Αγγελή.

Ειδικότερα, διενεργείται διπλή ποινική προκαταρκτική εξέταση με επίκεντρο την υπόθεση της Novartis. Η έρευνα διενεργείται από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα με αφορμή αναφορές και καταγγελίες για την υπόθεση αυτή, τόσο εκ μέρους του κ. Αγγελή όσο και της κυρίας Τουλουπάκη.

Αφορμή αποτέλεσε η αναφορά που είχε καταθέσει ο κ. Αγγελής ο οποίος επί τρεις μήνες είχε την εποπτεία της εισαγγελίας Διαφθοράς καταγγέλλοντας παρεμβάσεις και ειδικά πολιτικές στο έργο της Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Λίγες ημέρες πριν από την υποβολή της δεύτερης αναφοράς του κ. Αγγελή και συγκεκριμένα περί τα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η κυρία Τουλπουπάκη είχε καταθέσει αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την οποία κατήγγειλε μια σειρά από πειθαρχικές και ποινικές συμπεριφορές που φέρονται να έχουν λάβει χώρα τη χρονική περίοδο κατά την οποία είχε την εποπτεία ο κ. Αγγελής.

Μεταξύ άλλων, η κυρία Τουλουπάκη αναφέρει ότι ο κ. Αγγελής, σε ημέρες που δεν ήταν η ίδια στο γραφείο της, μετέβη στην Εισαγγελία Διαφθοράς και αντέγραψε σε στικάκι από υπολογιστή όλο το αρχείο με τις εκκρεμείς υποθέσεις, γεγονός που σύμφωνα με την κυρία Τουλουπάκη δεν ενέπιπτε στα καθήκοντά του ως εποπτεύοντος της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Κατόπιν των εξελίξεων αυτών, ο κ. Δασούλας αναμένεται να καλέσει όλα τα πρόσωπα που κατονομάζονται στις αναφορές των συναδέλφων του προκειμένου σύμφωνα και με την παραγγελία της κυρίας Δημητρίου να διαπιστώσει εάν έχουν διαπραχθεί και από ποια συγκεκριμένα πρόσωπα ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις όπως η απόπειρα κατάχρησης εξουσίας και η παραβίαση μυστικότητας της ανάκρισης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελής επόπτευε επί τρεις περίπου μήνες την Εισαγγελία Διαφθοράς, αλλά υπέβαλε την παραίτηση του από τη θέση αυτή, διαφωνώντας κάθετα με τον τρόπο που διεξαγόταν η έρευνα για τη φαρμακοβιομηχανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τις δύο αναφορές Αγγελή, η κυρία Δημητρίου είχε διατάξει αρχικά έρευνα μόνο για τα όσα είχε καταγγείλει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου σχετικά με τις διαρροές προς τον Τύπο σε ό,τι αφορούσε το περιβόητο ταξίδι στη Βιέννη, όπου ο ίδιος και οι εισαγγελείς Διαφθοράς υπό την κυρία Τουλουπάκη, είχαν συνάντηση με κλιμάκιο του FBI. Αντικείμενο της συνάντησης αυτής ήταν η υπόθεση της Novartis.

Η έρευνα αυτή, που είχε ανατεθεί τότε στον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου, Γρηγόρη Πεπόνη μπήκε στο αρχείο με απόφαση της κυρίας Δημητρίου. Η έρευνα δεν είχε επεκταθεί τότε στον έλεγχο των όσων είχε καταγγέλλει στις αναφορές του ο κ. Αγγελής για τους χειρισμούς που ακολουθήθηκαν στην εισαγγελική διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis αλλά και τις ξεκάθαρες αιχμές του για πολιτικά παιχνίδια. Μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης ακολούθησε η ανανέωση της θητείας της κυρίας Ελένης Τουλουπάκη για δύο έτη ως επικεφαλής στην εισαγγελία Διαφθοράς.

Ούτε φυσικά είχε δοθεί από την κυρία Δημητρίου εντολή διερεύνησης για όσα ανέφερε η κυρία Τουλουπάκη, απλά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κρατούσε τις αναφορές και μετά τις αποκαλύψεις του Πρώτου ΘΕΜΑΤΟΣ τις ανέσυρε από το συρτάρι της.

Τι είχε κατήγγειλε ο κ. Αγγελής

Με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του στις την Κυριακή, 2 Ιουνίου 2019 το Πρώτο Θέμα είχε αποκαλύψει το περιεχόμενων των δυο αναφορών - βόμβα του κ. Αγγελή. Τα όσα ανέφερε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου στα δυο έγγραφά του προς την κυρία Δημητρίου, αναφορικά με τους χειρισμούς στην έρευνα για τη Novartis προκάλεσαν αντιδράσεις των πολιτικών προσώπων που ερευνώνται για την υπόθεση αλλά και εξώδικη δήλωση απάντηση της κυρίας Τουλουπάκη προς το «Πρώτο Θέμα». Με το εξώδικό της η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς διέψευδε το περιεχόμενο των αναφορών του κ. Αγγελή και σημείωνε ότι αυτές είχαν μπει στο σύνολό τους στο αρχείο.

Στις αναφορές του ο κ. Αγγελής άφηνε σαφείς αιχμές για πολιτικές παρεμβάσεις στην έρευνα για τη Novartis και σκιαγραφούσε το ρόλο που διαδραμάτισε στην όλη υπόθεση ο περιβόητος «Ρασπούτιν». Ακόμη, ο κ. Αγγελής ανέφερε ότι υπήρχε «σχετική βιασύνη» να ασκηθεί «κάποια ποινική δίωξη, για κάποιους πολιτικούς», να παραπεμφθεί η υπόθεση σε ανακριτή (και μάλιστα χωρίς κλήση σε εξηγήσεις) και «τα υπόλοιπα θα έβρισκε ο ανακριτής». Μάλιστα, στην αναφορά του αυτή ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου περιγράφει μια «βιασύνη για fast track άσκηση ποινικής δίωξης, η οποία όπως ανέφερε αποδεικνυόταν και από την «πρόθεση» της κυρίας Τουλουπάκη να πληροφορήσει τους Αμερικάνους στη Βιέννη ότι «.... γύρω στις 20 Δεκεμβρίου (σ.σ του 2018) θα ασκήσουμε δίωξη κατά τριών πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα κατά των Γεωργιάδη, Λοβέρδου και Σαλμά. ...».

Ακόμη, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητούσε πειθαρχική έρευνα για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας εκ μέρους των εισαγγελέων Διαφθοράς, διαχωρίζοντας πλήρως τη θέση του και υποβάλλοντας την παραίτησή του από τη θέση του εποπτεύοντος της εισαγγελίας Διαφθοράς.

Επιπλέον, με την πρώτη του αναφορά προς την κυρία Δημητρίου (7/1/2019) ο κ. Αγγελής εξιστορούσε τα όσα έλαβαν χώρα στο ξενοδοχείο της Βιέννης, όπου ο ίδιος, η κυρία Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς συναντήθηκαν με στελέχη του FBI, στο πλαίσιο «δικαστικής συνεργασίας» για την υπόθεση της Novartis.

Ωστόσο, μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα υπήρξε δημοσίευμα το οποίο ανέφερε πως ο ίδιος είχε αρνηθεί να παραλάβει στικάκι (ηλεκτρονικό αρχείο) από τα στελέχη του FBI. Κατά το δημοσίευμα, το ηλεκτρονικό αρχείο περιείχε στοιχεία με τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτικού προσώπου, το οποίο εμπλέκεται στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας. Ένα δημοσίευμα που ο κ. Αγγελής διαψεύδει κατηγορηματικά με τις αναφορές του στην κυρία Δημητρίου. Όπως αναφέρει σε αυτή ουδέποτε ο ίδιος αρνήθηκε να παραλάβει κάποιο αρχείο, από τους Αμερικανούς οι οποίοι έτσι και αλλιώς, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «δεν προσκόμισαν κάτι χειροπιαστό (π.χ. έγγραφο ή στικάκι)» στους Έλληνες εισαγγελείς.

Ακόμη ο κ. Αγγελής, υποστηρίζει πως δεν ήταν εκείνος που διέρρευσε τις πληροφορίες προς τον Τύπο, και πως σε βάρος του- όπως σημειώνει στην αναφορά του – στήθηκε σκευωρία «από άτομο που έχει την ικανότητα να πλάθει σενάρια τύπου Ρασπούτιν». Μάλιστα, αναφέρει πως η δική του στρατηγική για το θέμα της έρευνας σχετικά με τη Νοvartis δεν συμφωνούσε «με την ισχύουσα «γραμμή» της εισαγγελίας Διαφθοράς που συνίστατο στο ότι «ασκούμε δίωξη στηριζόμενοι στις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, στέλνουμε τμήμα της δικογραφίας στον ανακριτή και τα υπόλοιπα τα βρίσκεται ο ανακριτής».
 
doc1doc2new


doc3
doc4


ΣΧΟΛΙΑ (61)

dfg

πλεον το να εισαι εισαγγελεας ή δικαστης είναι υποτιμητικο. ρε πως τα κανατε ετσι....καταστρεψατε το σεβασμο που σας ειχε ο κοσμος καποτε.

Ακης(ο γνωστός)

Πάντως, εγώ από τους συντρόφους μου δεν έχω ΚΑΝΈΝΑ παράπονο. Βοήθησε βέβαια ότι και στο ΣΥΡΙΖΑ όλοι οι άνθρωπο σε θέσεις κλειδιά είναι παλιοί δικοί μου ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. Γι αυτό και ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ. Μου στοίχισε κάτι παραπάνω, αλλά χαλάλι! Πολύ καλοί άνθρωποι! Πονετικοι... Πάω για βουτιά τώρα στην πισίνα, γεια σας!

kiko

Και περιμένετε από την Ξένη Δημητρίου να ψάξει στ' αλήθεια ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Ο ΚΟΦΤΗΣ

Δύο επιλογές θα έχεις τζιφράκο μετά τις 7 Ιουλίου: α) είτε στη μπουζού (μετά από ειδικό δικαστήριο) μαζί με το φιλαράκι σου, τον Κουφοντίνα, β) είτε επιβίβαση σε ελικοπτεράκι και βούρ για το κολλητάρι σου, τον Μαδούρο...

D.

Πήρα τον κακό το δρόμο και την εύκολη ζωή, ήρθα κόντρα με το νόμο ξαφνικά ένα πρωί. Στο κελί τριάντα τρία μ' είχαν στον Κορυδαλλό. Είχα μάτια δεκατρία, ήμουνα παιδί χωρίς μυαλό μα παιδί χωρίς μυαλό. Απ' τα παιδικά μου χρόνια άφησα τα σχολικά με κυκλώματα γυρνούσα μα μετάνιωσα πικρά. Στο κελί τριάντα τρία μ' είχαν στον Κορυδαλλό. Είχα μάτια δεκατρία, μα παιδί χωρίς μυαλό μα παιδί χωρίς μυαλό. Ξενοδούλευε η μάνα κι ο πατέρας στο γιαπί, καμαρώνανε το γιο τους που τους γέμισε ντροπή. Και στο κελί τριάντα τρία μ' είχαν στον Κορυδαλλό. Είχα μάτια δεκατρία, μα παιδί χωρίς μυαλό μα παιδί χωρίς μυαλό.

Ποια novartis;

Ακόμη περιμένουμε τα δισεκατομμύρια που υποσχέθηκε ο Τσιπρας από την λίστα Λαγκάρντ και τελικά η κυβέρνηση της Αριστεράς έβαλε στο αρχείο εισπράττοντας μόνο 80 εκατομμύρια. Case Closed που λένε και οι σύντροφοι Αμερικανοί.

Vvasilis

Διπλή και τριπλή έρευνα, μην σου πω

John Fistikis

Σε όλο τον πλανήτη καταδικαστηκε η νοβαρτις.. Στην. Ελλαδα σκευωρία χαχαχαχαχα σκευωρία ήταν που εδώ το φάρμακο έκανε 140ε και στην Ευρώπη 67;αντε γκαου μπιου

GS

Είσαι ΓΕΛΟΙΟΣ...το σκάνδαλο δεν είναι η ΝΟΒΑΡΤΙΣ, η οποία και λουμογιες εκανε - και αληθεια, κανενα προστιμο έπεσε ??? Δεν άκουσα??? - αλλά το ότι στήσανε ΨΕΥΤΙΚΕΣ κατηγορίες για αντιπάλους τους.. νισαφι πια με τον κάθε ΗΛΙΘΙΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΤΟΥ 0.60 ...

Αράπικο φυστίκι

Χαλάρωσε σύντροφε, μας πήρανε χαμπάρι....πφφφφφ

Ιάσων

Σε όλον τον πλανήτη λάδωνε γιατρούς, στην Ελλάδα λάδωσε τον Άδωνι για να της μειώσει τον τζίρο 40% ψεκασμένε.

Λοβοτομη εχετε υποστει ολοι εδω μεσα

που ξεχασατε τι εχει κανει η ΝΔ.Εμεις οι υπολοιποι μια χαρα θυμομαστε.Ο καθενας μπορει να λεει τη γνωμη του χωρις να του επιτιθεστε αισχρα.Και εμας δεν μας αρεσουν τα ψεμματα και οι υπερβολες σας αλλα απανταμε με στοιχεια και οχι με προσωπικες επιθεσεις και προσβολες.Αλλα αφου ετσι το θελετε ετσι θα γινει.

Εγω ειμαι νεος

και δεν ξερω τι εκανε η ΝΔ. Πες μας εσυ.

Γιώργος

Αν δεν το έχεις καταλάβει, στα σχόλια ξημεροβραδιαζονται τα τρολ της ΝΔ.... Οι υπόλοιποι ξέρουμε και θυμόμαστε!

@

Επειδή εγώ είμαι μικρός και δεν ξέρω, θέλω να μου πεις με αδιάσειστα στοιχεία, με σοβαρά επιχειρήματα που βασίζονται σε επίσημα έγγραφα και επίσημους αριθμούς, όχι με γενικολογίες, αοριστολογίες και τσιτάτα.

Ταακαμπάμ

Εγκεφαλική νέκρωση να υποθέσω μετά την μετωπική ε;;;;

itio

Φωναξε δυνατα τα ονοματα να σε ακουσουν ολοι, ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ??

Δεν πηγε φυλακη ο Σαμαρας και ολο το σκυλολοι της νδ

Ο Τσιπρας γιατι να παει?Επειδη το λες εσυ?

Να γιατι:

Παραβιασε το Συνταγμα (Πρεσπες). Διεδωσε προς ιδιον οφελος ψεματα (με εναν νομο και ενα αρθρο, go back, Ενφια και βαλε), Μαζι με τον τσαρλατανο μας εχωσε 100 δις πιο βαθεια στο χρεος. Αφησε τη χωρα στην παρανομια, στους κουκουλοφορους, εμπρηστες, ληστες και Παρασκευοπουλους. Αλαφρυνε τις ποινες για δολοφονους, ληστες και βιαστες. Βαριεμαι να απαρυθμω σε εναν ανοητο. Σκεφτηκε κανεις γιατι εχει συμφερον η συμμορια που μας κυβερνουσε να απαλυνει τις ποινες ολων των εγκληματιων; Θα μου πεις συγγενεις ειναι τι να κανουμε.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

giovan_2

Σε ηλικία 5,5 ετών, ο Γιόβιτσα που είχε χάσει τον πατέρα του στον πόλεμο της Βοσνίας φιλοξενήθηκε από οικογένεια στην Καβάλα- Στα 30 του, δάσκαλος πλέον, με διαβατήριο τη μνήμη του και μια ξεθωριασμένη φωτογραφία  ξαναβρήκε αυτούς τους ανθρώπους για να ανταποδώσει τη φιλοξενία

2