Πτήση δύο F-4E Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από τα Πομακοχώρια

Πτήση δύο F-4E Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από τα Πομακοχώρια

Ένα δώρο περίμενε τους μαθητές της Σμίνθης, που υποδέχθηκαν τα μαχητικά με ελληνικές σημαίες στα χέρια – Η πτήση ήταν ανταπόδοση στην επίσκεψη των μαθητών στην Ανδραβίδα

aerrr
Με ελληνικές σημαίες στα χέρια μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Σμίνθης, στα Πομακοχώρια της Ξάνθης, υποδέχτηκαν το πρωί της Πέμπτης, τη διέλευση δύο μαχητικών F-4E Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας, επάνω από το χωριό τους.

Μαθητές και καθηγητές ήταν ενημερωμένοι για την πτήση των δύο αεροσκαφών της 117 Π.Μ. και μόλις αυτά φάνηκαν στον ορίζοντα, ξεχύθηκαν στο προαύλιο του σχολείου κρατώντας και κυματίζοντας ελληνικές σημαίες, «χαιρετίζοντας» με τον τρόπο αυτόν, τα πληρώματα των Phantom για το «δώρο» που τους έκαναν.

H πτήση των F-4E Phantom επάνω από την Σμίνθη, ήταν ουσιαστικά η «ανταπόδοση» της 117 Π.Μ. σε εκπαιδευτική εκδρομή που είχαν πραγματοποιήσει τον περασμένο Μάρτιο μαθητές του σχολείου στην Ανδραβίδα Ηλείας, αλλά λόγω κακοκαιρίας δεν μπόρεσαν να δουν στον αέρα τα «γεράκια» της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο πλαίσιο της παραμονής τους στην Ανδραβίδα, οι μαθητές πραγματοποίησαν εκδήλωση, παρουσιάζοντας χορούς και έθιμα της περιοχής τους, δημιουργώντας δεσμούς φιλίας με το προσωπικό της 117 Π.Μ, που ανταπόδωσε με την πτήση - «έκπληξη» σήμερα στα Πομακοχώρια. Μάλιστα υπάρχουν και μαθητές του σχολείου, που όνειρο – ζωής είναι η εισαγωγή τους στη Σχολή Ικάρων. Στο πλαίσιο της ίδιας εκδρομής, οι μαθητές του γυμνασίου Σμίνθης, είχαν επισκεφτεί, ξεναγηθεί και ενημερωθεί και στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας.




sav1


Κλείσιμο
sav2

sav3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης