Οι Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας καλούν το υπουργείο Υγείας να θωρακίσει τη λειτουργία τους

Οι Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας καλούν το υπουργείο Υγείας να θωρακίσει τη λειτουργία τους

Οι εκπρόσωποι των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας περιμένουν την υπουργική απόφαση που θα λύσει το θέμα των ενδοϋαλοειδικών εγχύσεων στα μάτια – Η επέμβαση αφορά χιλιάδες συμπολίτες μας

monades-nosileias
Σε εξέλιξη βρίσκεται η αδειοδότηση των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας (ΜΗΝ) στην Ελλάδα, μετά τη σχετική νομοθέτηση του Υπουργού Υγείας. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι του κλάδου, η Πανελλήνια Ένωση Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας (ΠΕΜΗΝ) ζητούν από το υπουργείο Υγείας να μεριμνήσει και για την επίλυση του θέματος των ενδοϋαλοειδικών εγχύσεων στους οφθαλμούς, μια οφθαλμική πράξη που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.

Με ανακοίνωση της ΠΕΜΗΝ, που υπογράφει ο αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Δατσέρης, επισημαίνεται πως το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) έχει γνωμοδοτήσει για τις συγκεκριμένες εγχύσεις ότι μπορούν να γίνονται και σε ΜΗΝ.

«Περιμένουμε την Υπουργική απόφαση που θα δίνει το δικαίωμα στις ΜΗΝ να εκτελούν μαζί με τις άλλες χειρουργικές επεμβάσεις και αυτή την απλή οφθαλμολογική πράξη, που αφορά χιλιάδες συμπολίτες μας που πάσχουν από παθήσεις της ωχράς κηλίδας και των αγγείων» αναφέρει ο κ. Δατσέρης.

Τέλος, ζητούν οι εκπρόσωποι των ΜΗΝ από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να θωρακίσει τον θεσμό και να βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία των Μονάδων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης