Εκλογές: Τι εξήγηση δίνει το υπουργείο Εσωτερικών για την μεγάλη καθυστέρηση στα αποτελέσματα

Εκλογές: Τι εξήγηση δίνει το υπουργείο Εσωτερικών για την μεγάλη καθυστέρηση στα αποτελέσματα

Στην Θεσσαλονίκη ακόμα δεν ξέρουν ποιος περνάει στο β' γύρο!

ekloges-kalpi-ena
Με την ενσωμάτωση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών να μην έχει ακόμα ολοκληρωθεί, σχεδόν 40 ώρες από το κλείσιμο της κάλπης, πολλές είναι οι απορίες που δημιουργούνται για την καθυστέρηση αυτή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην επίσημη ιστοσελίδα δημοσίευσης των αποτελεσμάτων, στις 11:44 το πρωί της Τρίτης, η ενσωμάτωση είναι στο 92,35%!

ensomatosi-12-ena


Για την καθυστερηση στην ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων από το υπουργείο Εσωτερικών αναφερουν πως το κάθε αποτέλεσμα έρχεται στην Singular και στη συνέχεια ανεβαίνει στο σύστημα σε real time.

Επισημαίνουν όμως πως είναι οι περιφέρειες που καθυστερούν να στείλουν τα αποτελέσματα αυτά και έτσι οι ρυθμοί είναι πολυ αργοί.

Σύμφωνα με τη Singular, η διαδικασία εχει ως εξης: Κάθε δικαστικός αντιπρόσωπος στέλνει τα έντυπα μετάδοσης στην περιφερειακή ενότητα και από εκεί αποστέλλεται στο συστημα της Singular.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, οι δικαστικοι αντιπροσωποι έχουν παραδώσει τα αποτελέσματα στις περιφέρειες, ωστόσο κάποιες δεν τα έχουν στείλει στην εταιρεία ακόμα.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι για τον δήμο Θεσσαλονίκης, που ο δεύτερος και ο τρίτος υποψήφιος είναι πολύ κοντά σε ψήφους, ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιος περνάει στον β' γύρο! Για το γεγονός αυτό, διαμαρτυρήθηκε επισήμως ο Γιώργος Ορφανός με ανακοίνωσή του, όπου κάνει λόγο για «πρωτοφανή καθυστέρηση».

Κλείσιμο
Ειδικά για τον δήμο Θεσσαλονίκης, η ενσωμάτωση αποτελεσμάτων που δίνει η ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών είναι «κολλημένη» από τις 21:25 το βράδυ της Δευτέρας στο 90,74%!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης