Σωματείο ΠΝΟΗ: Εκδήλωση για τα ισχυρά σημεία του Ελληνισμού στα 4.000 χρόνια ιστορίας του

Σωματείο ΠΝΟΗ: Εκδήλωση για τα ισχυρά σημεία του Ελληνισμού στα 4.000 χρόνια ιστορίας του

Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας στο ΕΚΠΑ, Μαρία Ευθυμίου θα παραθέσει ομιλία για τους σκοπούς του σωματείου ΠΝΟΗ- Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού, μέλος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

EfthimiouMaria1
Ένα ταξίδι στο χρόνο θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν όσοι βρεθούν στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 και ώρα 19:00.

Η Μαρία Ευθυμίου, καθηγήτρια Ιστορίας το ΕΚΠΑ, θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Τα ισχυρά σημεία του Ελληνισμού κατά τη διάρκεια των 4.000 χρόνων της καταγεγραμμένης ιστορίας του». Ο σκοπός της ομιλίας θα είναι φιλανθρωπικός για τη στήριξη σωματείου ΠΝΟΗ-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού, μέλος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Με αφορμή την ομιλία της, η κα. Μαρία Ευθυμίου, εξηγεί γιατί η Ελλάδα είναι συνώνυμη με την έννοια του Πολιτισμού, για το αίσθημα ευθύνης που έχει όταν διδάσκει και για το πως η διαδραστική εκπαίδευση κάνει τους μαθητές να αγαπήσουν την Ιστορία. Τονίζει δε πως η Ιστορία χρειάζεται να διδάσκεται έτσι ώστε να γίνεται κατανοητή η αλληλουχία των φαινομένων και των εξελίξεων

Η Ελλάδα είναι η χώρα που ο πολιτισμός είναι συνώνυμος της ιστορίας. Εσείς έχετε αναλάβει το ρόλο της εκπαίδευσης των νέων γενεών. Διακατέχεστε από αίσθημα ευθύνης; Πως είναι να διαμορφώνετε τους αυριανούς επιστήμονες και το ευρύτερο κοινό;

«Το αίσθημα ευθύνης είναι πάντα μεγάλο όταν διδάσκει κανείς. Είναι, όμως, και συναρπαστικό, γιατί εμπεριέχει πνευματική απόλαυση και πρόκληση τόσο για τον διδάσκοντα όσο και για τους διδασκομένους».

Θα δώσετε μια ομιλία στην αίθουσα του «Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός» για τους σκοπούς του σωματείου Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού, μέλος της Ένωσης Μαζί για το Παιδί, «Τα ισχυρά σημεία του Ελληνισμού κατά τη διάρκεια των 4.000 χρόνων της καταγεγραμμένης ιστορίας του». Θα μας δώσετε μια γεύση της ομιλίας σας;

Κλείσιμο
«Στην ομιλία μου για τα παιδιά που υποστηρίζει η Πνοή, στον «Παρνασσό», θα αναφερθώ σε σημεία του Ελληνισμού που άντεξαν και έλαμψαν στον χρόνο, όπως π.χ. είναι η ελληνική γλώσσα, η ελληνική εμπορική ναυτιλία κά».

Τέλος, πως θα έπρεπε να διδάσκεται η Ιστορία στα σχολεία για να αγαπηθεί; Έχετε να προτείνετε διαδραστικούς τρόπους;

«Η Ιστορία χρειάζεται να διδάσκεται έτσι ώστε να γίνεται κατανοητή η αλληλουχία των φαινομένων και των εξελίξεων. Και, φυσικά, απαιτεί από τον διδάσκοντα να δίνεται σε αυτήν με καρδιά και πίστη».

Τιμές εισιτηρίων:

Α΄ΖΩΝΗ 25€, Β΄ΖΩΝΗ 20€ & 10€ (εξώστης/φοιτητικά).
Διάθεση εισιτηρίων:
Στα καταστήματα Public ή ηλεκτρονικά στο https://tickets.public.gr/event/omilia-marias-efthymiou/
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε: 210 7486801-2.

Λίγα λόγια για το σωματείο ΠΝΟΗ

Το Σωματείο «ΠΝΟΗ -Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού» ιδρύθηκε το 1991 από παιδιάτρους, γονείς και φίλους εθελοντές. Ασχολείται με τον εξοπλισμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Παιδιών (ΜΕΘ) και Νεογνών (ΜΕΝ) καθώς και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας Παίδων (ΜΑΦ) στα Κρατικά Νοσοκομεία. Επίσης, στηρίζει ηθικά και υλικά τους γονείς που τα παιδιά τους νοσηλεύονται στις εντατικές μονάδες, συμβάλει την εκπαίδευση και επιμόρφωση του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού των Μονάδων, προσφέρει παροχή βασικών γνώσεων Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Α΄ Βοηθειών στο ευρύ κοινό και δραστηριοποιείται στην δημιουργία νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας Παιδιών στα Κρατικά Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της χώρας.

Συντηρείται αποκλειστικά από δωρεές ιδιωτών, εταιρειών και έσοδα από εκδηλώσεις. Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο περίπου 4.000 παιδιά έχουν ανάγκη νοσηλείας σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Νεογνών.

Διεύθυνση: Μιχαλακοπούλου 159, Αθήνα 115 27
Τηλ: 210 7486801, Fax: 210 7486803
E-mail: info@pnoe.gr
Website: http://www.pnoe.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης