Γιώργος Γκούφας: Έχουμε σχέδιο για τη Νάξο, τις Μικρές Κυκλάδες και την Αμοργό

Γιώργος Γκούφας: Έχουμε σχέδιο για τη Νάξο, τις Μικρές Κυκλάδες και την Αμοργό

Ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος της περιφερειακής ενότητας  Νάξος-Μικρές Κυκλάδες-Αμοργός, με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ του Μανώλη Γλυνού, συμμετέχει στο μέτωπο για την οικονομική και πολιτιστική ανάδειξη της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου όλο το χρόνο.

gkoufas-giorgos-1



Η ανάπτυξη του Νότιου Αιγαίου, μέσα από ένα σχέδιο που θα λαμβάνει υπ’ όψιν τις ανάγκες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε νησιού, είναι η προγραμματική δέσμευση του Γιώργου Γκούφα, υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου της περιφερειακής ενότητας  Νάξος-Μικρές Κυκλάδες-Αμοργός, με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ του ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΥΝΟΥ.

Ο Γιώργος Γκούφας είναι μαθηματικός, με μακρά θητεία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ είναι και παραγωγός βιολογικών γεωργικών προϊόντων.
Το 2010 και το 2014 ήρθε πρώτος σε ψήφους, ως Περιφερειακός Σύμβουλος της περιφερειακής ενότητας Νάξου Κυκλάδων και πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Περιφερειακός Σύμβουλος στον Νομό Κυκλάδων και το 2010 διετέλεσε πρώτος  Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με περιφερειάρχη τον Γιάννη Μαχαιρίδη.

Όπως αναφέρει στο μήνυμά του:
΅«Συμμετέχω στη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ για να μπορέσει η Περιφέρεια να χτίσει και ν’ αποκτήσει το δικό της σχέδιο σε κάθε νησί για την υγεία,την ασφάλεια στο οδικό δίκτυο, την κοινωνική φροντίδα,  τη διασύνδεση των νησιών μας, τον αθλητισμό. Το δικό της Σχέδιο για τον τουρισμό που  με συνεργασίες και συνέργειες θα πάει  ακόμα πιο ψηλά, για την προστασία, ανάδειξη και ανάπτυξη του πολιτισμού μας,  για τη δημιουργία κινήτρων ώστε η περιφέρειά μας να ναι ο γίγαντας του Αιγαίου και τις τέσσερις εποχές του χρόνου, για την αξιοποίηση και την ορθή διαχείριση του περιβάλλοντος και των μοναδικών φυσικών πόρων, για τα ετήσια τεχνικά προγράμματα και το τετραετές επιχειρησιακό πρόγραμμα 2020-2023 .
Κλείσιμο
Συμμετέχω στην ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ για να βοηθήσω να  προχωρήσουμε δυναμικά το επόμενο χρονικό διάστημα σε όσα χρειάζονται και απαιτούνται για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στο Νότιο Αιγαίο.
Συμμετέχω στη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ για να οικοδομήσουμε μαζί την περιφέρεια των Αξιών, της Δικαιοσύνης, της Δημιουργίας, την Περιφέρεια των τεσσάρων εποχών με τους Κυκλαδίτες/σες και τους Δωδεκανήσιους/ες συμμέτοχους και τελικούς Κριτές με λόγο.
Συμμετέχω στη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ  για να υπάρχει ένα ισχυρό μέτωπο απέναντι σε κάθε μορφή συντήρησης, για να πολεμήσω όσους αντιμετωπίζουν τους πολίτες των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου ως πελατειακό λάφυρο.
 
Συμμετέχω στη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ για να επιστρέψουν στην Περιφέρειά μας το διαφορετικό ήθος και ύφος, η κανονικότητα, η διαφάνεια, ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη των νησιών, ο σεβασμός και η χρηστή Διοίκηση με επίκεντρο τον Άνθρωπο, καθώς και η δίκαιη κατανομή των πόρων σε κάθε νησί και Νομό ανάλογα με τις ανάγκες και τον πληθυσμό.
Συμμετέχω στη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ για να υπάρχει ένα ισχυρό μέτωπο απέναντι σε όσους υπονόμευσαν και υπονομεύουν την ανάπτυξη της Νάξου, των Μικρών Κυκλάδων, της Αμοργού, των Κυκλάδων, της Δωδεκανήσου,  για να ανησυχήσουν όσοι σκέφτονται να αυθαιρετούν ή παρασιτούν σε βάρος των συμφερόντων της Νάξου, των Μικρών Κυκλάδων, της Αμοργού και περιφρονούν και υποτιμούν τις Κυκλάδες.
Συμμετέχω στη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ γιατί η Περιφέρεια  χρειάζεται και σήμερα ηγεσίες που βάζουν προτεραιότητα τις Μικρές μας Πατρίδες και την Περιφέρεια , χωρίς να υπολογίζουν προσωπικό ή πολιτικό κόστος. Ηγεσίες που υπερασπίζονται  τα συμφέροντά μας, ηγεσίες που θα μένουν σ αυτούς τους βλογημένους τόπους των Κυκλάδων και  θα ζούν μαζί μας την σκληρή και απάνθρωπη πολλές φορές καθημερινότητα. Ηγεσίες που δεν φοβούνται  την δύναμη της προσφοράς των συνεργατών τους και δεν προσβάλλουν ανθρώπους και συνειδήσεις προκειμένου να ασκήσουν δεσποτικά την εξουσία τους στο Νότιο Αιγαίο
 
Συμμετέχω στη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ για να αποκτήσουν φωνή και δύναμη χιλιάδες νησιώτες συμπολίτες μου  που αισθάνονται ότι έχει υπονομευτεί το δικαίωμά τους να ακούγονται και να διεκδικούν όσα δικαιούνται και τους αξίζουν.
Συμμετέχω στην ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ γιατί είναι η μόνη παράταξη που μπορεί ν ανταποκριθεί αποτελεσματικά και υπεύθυνα, στις Ιστορικές ανάγκες του κάθε νησιού της  Περιφέρειάς μας
 
Συμμετέχω στη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ γιατί στη δημόσια ζωή της Περιφέρειάς μου  είναι αναντικατάστατος ο πρωταγωνιστικός ρόλος του ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΥΝΟΥ και των συνεργατών του.
Συμμετέχω στη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ γιατί νιώθω την ηθική και πολιτική υποχρέωση να συμπορευθώ μόνο με τον ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΥΝΟ. Είναι αναγνωρισμένος μαχητής και νικητής, υπηρέτης της Δημοκρατίας. Για να δώσουμε μαζί τις μάχες που περιμένουν να δοθούν και τα όνειρα που μπορούμε και πρέπει να κυνηγήσουμε για να γίνει η περιφέρειά μας, περιφέρεια των τεσσάρων εποχών...
Συμμετέχω στη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ γιατί η πολιτική διαδρομή μου στο χώρο του δημοκρατικού Σοσιαλισμού στο ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΔΗΣΟ, το ΚΙΝΑΛ, οι αξίες μου, η συλλογική μας ιστορία, η ευθύνη απέναντι στην παράδοσή μας, απέναντι στους νέους και στους παλιούς συντρόφους, δεν μου επιτρέπουν να απουσιάσω από καμία μάχη με επικεφαλής τον δημοκράτη ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΥΝΟ. Τον Πολιτικό, τον Πολίτη, τον Αρχηγό  που από κάθε θέση που υπηρέτησε της εργασίας του, της Αυτοδιοίκησης, της κοινωνίας, του πολιτισμού και του αθλητισμού προσπάθησε και εφάρμοσε αποτελεσματικά  περισσότερη δημοκρατία, περισσότερη διαφάνεια.
Συμμετέχω στη  ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ  γιατί πέρα από κόμματα και πολιτικούς σχηματισμούς, κάθε όνομα, κάθε πρόσωπο που συμπορεύεται μαζί μας είναι ένας ισχυρός συμβολισμός για το ποιοι είμαστε, που θέλουμε να πάμε, πως θα προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας όπου και όπως μας ζητηθεί, όπου και όπως μπορούμε να προσφέρουμε για την περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, για τις Μικρές μας Πατρίδες.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ στη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ επειδή εμπιστεύομαι τον Μανώλη Γλυνό, με τον οποίο με συνδέει ένα όνομα βαρύ στην ιστορία την προσωπική μου, του τόπου μου και της Ελλάδας..  ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ. Αυτός ο μεγάλος Δημοκράτης και αγωνιστής,ο σπουδαίος δικηγόρος που γεννήθηκε στην Κόρωνο της Νάξου, ο πρώτος δολοφονηθείς απ’τη χούντα των συνταγματαρχών Νικηφόρος Μανδηλαράς, ήταν επιστήθιος, αδελφικός φίλος του αείμνηστου πεθερού μου δικηγόρου Γιώργου Κοντοπίδη  αλλά και του πεθερού του Μανόλη Γλυνού αείμνηστου  Γιώργου Χιωτάκη , δικηγόρου, μεγάλου αγωνιστή, δημοκράτη και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ της Δωδεκανήσου.
 Είναι τιμή μου να αγωνιστώ με τους συνυποψήφιούς μου στην ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.
Είναι τιμή μου να βρίσκομαι στο ψηφοδέλτιο του ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΥΝΟΥ και να ζητώ τη στήριξή σας...
Οι αξίες μας, μας καλούν και πάλι... και με τη ΝΙΚΗ.

Βιογραφικό του Γιώργου Γκούφα:


Γεννήθηκα τον Γενάρη του 1953, στον οικισμό των Ακαδήμων, της τότε κοινότητας Χαλκείου  Τραγαίας Νάξου, από αγρότες γονείς.

Εκπαίδευση: Τελείωσα το δημοτικό σχολείο και το εξατάξιο Γυμνάσιο στο Χαλκί της Τραγαίας Νάξου. Το έτος 1972 πέτυχα συγχρόνως στο Μαθηματικό τμήμα της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και  στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Επέλεξα και απεφοίτησα το έτος 1976 απ’το Μαθηματικό. Τον ίδιο χρόνο κατατάχθηκα στο στρατό και υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία ως έφεδρος ανθυπολοχαγός του Πυροβολικού στην Κω και την Σύρο.

Επαγγελματική Δραστηριότητα:

Τα έτη 1978-1982 εργάστηκα ως καθηγητής μαθηματικών είτε ως ωρομίσθιος, είτε ως αναπληρωτής και τέλος ως μόνιμος  στην Δημόσια Τεχνική Σχολή Νέου Τύπου Ερμουπόλεως Σύρου, στο ΚΕΤΕ Νάξου και στο ΤΕΛ Νάξου, στο Γυμνάσιο Νάξου, στο Γυμνάσιο Σκαδού Νάξου και στο Γυμνάσιο Τραγαίας Νάξου όπου διορίσθηκα ως μόνιμος καθηγητής μαθηματικών το έτος 1982 και όπου υπηρέτησα μέχρι το έτος 2007.

Για επτά (7) έτη, υπηρέτησα επίσης ως καθηγητής Μαθηματικών στο Λύκειο Τραγαίας Νάξου με απόσπαση απ’το Γυμνάσιο Τραγαίας Νάξου.

Διετέλεσα Γυμνασιάρχης στο Γυμνάσιο Τραγαίας Νάξου για ένδεκα (11) χρόνια απ’το έτος 1996 ως το έτος 2007.

Από το έτος 2007 έως την 31.12.2010  ήμουν Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Νάξου  και παράλληλα ήσκησα τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Διευθυντή  του Β΄ Γραφείου Νάξου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Κυκλάδων  .

Η δραστηριότητά μου σε άλλους χώρους:

Στις εκλογές της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, τον Νοέμβριο του 2010,  τιμήθηκα απ’τους συμπατριώτες μου και εκλέχθηκα πρώτος Περιφερειακός Σύμβουλος της περιφερειακής ενότητας Νάξου Κυκλάδων και πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Περιφερειακός Σύμβουλος στον Νομό Κυκλάδων και διετέλεσα πρώτος  Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με περιφερειάρχη τον Γιάννη Μαχαιρίδη.

Στις περιφερειακές εκλογές του 2014 αν και τιμήθηκα απ’τους συμπατριώτες μου πρώτος σε ψήφους με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μαχαιρίδη, λόγω των άδικων διατάξεων του εκλογικού Νόμου που ίσχυε, την έδρα την κατέλαβε η χωρικός Αντιπεριφερειάρχης του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, απ’την Κέα.

Επίσης έχω εκλεγεί: Στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ Νοτίων Κυκλάδων επί σειρά ετών.

Συμμετέχω ως μέλος:

    στην Ελληνική Μαθηματική Εταιρία
    στον Πολιτιστικό Σύλλογο Τραγαίας Νάξου, στον Κυνηγετικό Σύλλογο Τραγαίας, στον Πανναξιακό, στoν Ναξιακό, στον Αστέρα Τραγαίας, στον Α.Μ.Σ Φιλοτίου, στον Ερασιτεχνικό Σύλλογο Αλιέων Νάξου.
    στο Δ.Σ του Γεωργικού Συνεταιρισμού Χαλκείου Νάξου
    είμαι Αντιπρόσωπος στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου  Α.Ε.Σ Α.Ε.
    είμαι εκλεγμένο μέλος στην Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ και μέλος του Προεδρείου της.

Ενδιαφέροντα:  παράγω προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, και είμαι αμπελουργός, ελαιοπαραγωγός, οινοπαραγωγός, και μελισσοκόμος, ψαράς και κυνηγός.

Ομιλώ πολύ καλά την Αγγλική Γλώσσα.

Οικογενειακή κατάσταση: από το έτος 1985 μέχρι σήμερα κατοικώ μόνιμα στην πόλη (Χώρα) της Νάξου. Είμαι παντρεμένος με την Άννα Γεωργίου Κοντοπίδη, Συμβολαιογράφο Νάξου, και έχουμε αποκτήσει δύο κόρες, τη Μαρία, Χημικό Μηχανικό του Ε.Μ.Π, με μεταπτυχιακές σπουδές   στο Imperial College του Λονδίνου και την Δήμητρα-Ειρήνη δικηγόρο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας με μεταπτυχιακές σπουδές  στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Ευλογηθήκαμε επίσης με έναν εγγονό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης