Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουκρανία

Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουκρανία

Ο Ιεράρχης της Εκκλησίας Ουκράνιας ευχαρίστησε ακόμη μια φορά με ευγνωμοσύνη τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για την πατρική αγάπη και τις στοργικές του ενέργειες απέναντι στον Ουκρανικό λαό

DSC_4891
Με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κυρίου Επιφανίου, αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου μετέβη στο Κίεβο, προκειμένου να τιμήσει τα πρώτα του ονομαστήρια ως Προκαθημένου της νέας Εκκλησίας.

Στο πλαίσιο αυτής της επισκέψεως, ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ και ο διάκονος Γρηγόριος, Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, επεσκέφθησαν εορτίως τον Μητροπολίτη πρώην Κιέβου Φιλάρετο. Κατά την εγκάρδια συνάντηση μαζί του, ο Ιεράρχης της Εκκλησίας Ουκράνιας ευχαρίστησε ακόμη μια φορά με ευγνωμοσύνη τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για την πατρική αγάπη και τις στοργικές του ενέργειες απέναντι στον Ουκρανικό λαό, αλλά και για τη γενναία προάσπιση των ιστορικών και κανονικών ευθυνών του Θρόνου της Κωνσταντινουπόλεως.

Εξάλλου, διαβεβαίωσε, δια των εκπροσώπων του, τον Παναγιώτατο ότι συνεχίζει, παρά το επιχειρούμενο έξωθεν διασπαστικό κλίμα, να υποστηρίζει τον Μακαριώτατο, ο οποίος, άλλωστε, τυγχάνει και πνευματικό του ανάστημα και διατηρεί την εγρήγορση και το ζωηρό ενδιαφέρον του για την πορεία της Εκκλησίας Ουκρανίας.

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση: 

DSC_4846
DSC_4888
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης