Ευσταθόπουλος: Ψηφοθηρικοί οι λόγοι πίσω από την αύξηση των εισακτέων

Ευσταθόπουλος: Ψηφοθηρικοί οι λόγοι πίσω από την αύξηση των εισακτέων

«Υπάρχουν πολλά σημεία τα οποία είναι δυσάρεστα και άκρως προβληματικά πίσω από την αύξηση του αριθμού των εισακτέων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Ευστάθιος Ευσταθόπουλος

Stathis_Efstathopoulos
Για προφανείς ψηφοθηρικούς λόγους κάνει λόγο ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Ευστάθιος Ευσταθόπουλος, αναφορικά με τις σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για τους εισακτέους στα Πανεπιστήμια τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλά σημεία τα οποία είναι δυσάρεστα και άκρως προβληματικά καθώς χωρίς καθηγητές αλλά και χωρίς τους απαραίτητους χώρους είναι τα νέα πανεπιστημιακά τμήματα που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας.

«Με μεγάλη έκπληξη είδαμε σήμερα την ανακοίνωση του Υπουργού Παιδείας σχετικά με τους αριθμούς εισακτέων στα Πανεπιστήμια για το Ακαδ. Έτος 2019-2020. Είναι ο πρώτος πίνακας για τα Πανεπιστήμια, μετά την οριζόντια και ισοπεδωτική κατάργηση της Ανώτατης Τεχνολογικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.Πέρα από το γεγονός της σημαντικής αύξησης των προβλεπόμενων θέσεων εισακτέων κατά περισσότερες από 3.500 θέσεις, που γίνεται χωρίς να υπολογίζεται η ποιοτική διάσταση της εκπαίδευσης για προφανείς ψηφοθηρικούς λόγους κατά την άποψη μου, υπάρχουν πολλά σημεία τα οποία είναι δυσάρεστα και άκρως προβληματικά».

Ο κ. Ευσταθόπουλος τονίζει: «Ειδικότερα για το ΕΚΠΑ, εντάχθηκαν στον πίνακα των τμημάτων που πρόκειται να δεχθούν φοιτητές 7 νέα τμήματα, τα 5 από αυτά στα Ψαχνά Ευβοίας, με εξωπραγματικούς αριθμούς φοιτητών (έως και 300) ειδικά για νέα τμήματα. Η πραγματικότητα είναι ότι τη στιγμή που ανακοινώθηκαν όλα αυτά, ο Υπουργός γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι τα νέα τμήματα:

• δε διαθέτουν προγράμματα σπουδών
• δε διαθέτουν καθηγητές
• δε διαθέτουν καμία υλικοτεχνική υποδομή σχεδιασμένη για το αντικείμενο που πρόκειται να θεραπεύσουν
• δε διαθέτουν τους απαραίτητους χώρους για να υποδεχθούν τους 1.100 νέους φοιτητές στα Ψαχνά Ευβοίας»

Και καταλήγει: «Με αυτά τα δεδομένα είναι προφανές ότι δε μπορούν να λειτουργήσουν το Σεπτέμβριο και να εκπαιδεύσουν φοιτητές. Με την πρακτική που ακολουθεί ο Υπουργός, στην πράξη υπονομεύει τα νέα τμήματα, τη φήμη τους, αλλά και τη φήμη του ΕΚΠΑ. Επιπλέον, εμπαίζει τους επίδοξους φοιτητές των τμημάτων αυτών και τις οικογένειες τους, καθώς τους υπόσχεται σπουδές που το ίδρυμα μας δεν μπορεί να παρέχει.Ελπίζουμε όλοι, ότι τα αρμόδια όργανα του ΕΚΠΑ θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης