Πληρώνουν 25 ευρώ το κεφάλι για να γεμίσουν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις

Πληρώνουν 25 ευρώ το κεφάλι για να γεμίσουν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις

Ναυλώνουν πούλμαν με «αυθόρμητους» υποστηρικτές τα οποία ξεκινούν από το κέντρο της Αθήνας με προορισμό πόλεις της επαρχίας για λογαριασμό υποψηφίων - Γραφεία εύρεσης εργασίας ψαρεύουν τους ενδιαφερόμενους μέσω των σόσιαλ μίντια και τους πληρώνουν με μαύρο χρήμα

pixel3
Τελικά, πόσο αυθόρμητη είναι η συμμετοχή του κόσμου στις προεκλογικές φιέστες των κομμάτων και των υποψηφίων τους; Είναι άραγε τόσο αυθόρμητη, όσο καυχιόταν από το μικρόφωνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής ομιλίας του στη Λαμία; Προτού βέβαια αποκαλύψουν μπροστά στις κάμερες οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των Ρομά ότι ταξίδεψαν τσάμπα από κάθε πιθανό και απίθανο μέρος της χώρας για να κάνουν μπούγιο.

Κι αν εκείνοι είχαν ισχυρό κίνητρο να στοιβαχτούν στα λεωφορεία και να αποθεώσουν, αυθόρμητα εννοείται, τον πρωθυπουργό, καθώς τα κοινωνικά επιδόματα που λαμβάνουν είναι πολλά, τι γίνεται με τους υπόλοιπους... αυθόρμητους και ενθουσιώδεις που γεμίζουν τις πλατείες;

Πηγαίνουν κι αυτοί αυθόρμητα να υποστηρίξουν τους υποψήφιους των πολιτικών κομμάτων ή τελικά αποσκοπούν σε κάποιο αντάλλαγμα, όχι απαραίτητα υπό τη μορφή επιδόματος ή 13ης σύνταξης αλλά έστω σε ένα πενιχρό μεροκάματο;

Διότι, όπως αποκαλύπτουμε σήμερα στο protothema.gr, ορισμένοι εκ των υποψηφίων των Περιφερειακών και των Δημοτικών εκλογών καθώς και των Ευρωεκλογών, μέσα στην απελπισία τους να γεμίσουν τις πλατείες των προεκλογικών τους ομιλιών με κόσμο, ώστε στη τηλεόραση να φαίνονται αυθόρμητα πολλοί και δαιμονισμένα ενθουσιώδεις, δεν διστάζουν να πληρώσουν απ’ την τσέπη τους για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πώς;

Αναθέτοντας σε γραφεία ευρέσεως εργασίας ή στα γνωστά «κομπαρσάδικα», να βρουν κόσμο που θα δεχθεί με 20 – 25 ευρώ, να μπει στο λεωφορείο και να ταξιδέψει από την Αθήνα έως τη Χαλκίδα ή μέχρι τη Λαμία, στη Λάρισα, στο Βόλο και ακόμη παραπάνω, με επιστροφή την ίδια μέρα αμέσως μετά το τέλος της προεκλογικής συγκέντρωσης.

Κλείσιμο
Ενδεικτικά, όπως θα παρατηρήσετε στα μηνύματα που δημοσιεύουμε και τα οποία αποστέλλονται στα inbox χρηστών του Facebook από ιδιοκτήτες των προαναφερθέντων γραφείων, οι ενδιαφερόμενοι που θα δηλώσουν συμμετοχή πληρώνονται επί τόπου, 25 ευρώ το κεφάλι.


pixel
Δευτέρα, 20 Μαίου, ώρα 18.30 Τα πούλμαν στον σταθμό μετρό της Κατεχάκη γεμίζουν από "αυθόρμητους" υποστηρικτές υποψήφιου Περιφερειάρχη με προορισμό πόλη της επαρχίας.
pixel2
pixel4



«Μην το διαρρεύσετε»

Ο υπεύθυνος του συγκεκριμένου γραφείου, ονόματι Γιώργος, αναφέρει σε ένα απ’ αυτά τα μηνύματα: «Δείτε αν σας ενδιαφέρει το παρακάτω. Είναι για προεκλογική ομιλία. Ημερομηνίες: 17,18,20,21,22 και 23 του μήνα. Εκτός Αθηνών».

Αμέσως παρακάτω, ο Γιώργος εξηγεί πώς θα μεταφερθεί ο κόσμος στο σημείο όπου θα διεξαχθεί η προεκλογική ομιλία.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Το απόγευμα γύρω στις 19.30 παίρνει τους ανθρώπους πούλμαν από ένα κεντρικό σημείο στην Αθήνα, κοντά σε μετρό και τους μεταφέρει εκτός Αθηνών, για την ομιλία. 21.00 ξεκινάει η ομιλία και τελειώνει γύρω στις 23.30-24.00, όπου στη συνέχεια τους γυρίζει – το πούλμαν- στην Αθήνα».



messege
Τα μηνύματα που έστειλε ιδιοκτήτης κομπαρσάδικου σε χρήστες του Facebook, που πιθανόν να ενδιαφέρονταν να ταξιδέψουν επί πληρωμή στην επαρχία για να δώσουν το παρόν σε κάποια προεκλογική ομιλία.


Και συνεχίζει ενημερώνοντας για το θέμα της αμοιβής ζητώντας ωστόσο από τους συμμετέχοντες και αποδέκτες του μηνύματος να μην διαρρεύσουν το περιεχόμενο, το όνομα του υποψήφιου που πληρώνει, ούτε φυσικά το αντίτιμο της ιδιότυπης συναλλαγής.

«Πληρώνονται επί τόπου. 25 ευρώ. Δεν πρέπει να διαρρεύσει πουθενά όλο αυτό. Είναι συνδυασμός για τις περιφερειακές εκλογές της στερεάς Ελλάδας. Αν ενδιαφέρεστε στείλτε μου ονοματεπώνυμα ατόμων και τηλέφωνα για να σας βάλουμε όλους μαζί» καταλήγει στο μήνυμά του ο υπεύθυνος του γραφείου.

Πράγματι, εμείς επικοινωνήσαμε με το συγκεκριμένο γραφείο και μια ευγενέστατη υπάλληλος στη γραμματεία μας ενημέρωσε για τις λεπτομέρειες της αυθόρμητης επίσκεψής μας στον τόπο όπου θα διεξαγόταν η προεκλογική ομιλία υποψήφιου Περιφερειάρχη, το βράδυ της Δευτέρας 20 Μαϊου.

«Θα πρέπει να έρθετε στον σταθμό του μετρό στην Κατεχάκη, να πείτε το όνομά σας στον οδηγό του λεωφορείου και να μπείτε μέσα. Η πληρωμή θα γίνει κατά την διάρκεια της επιστροφής στην Αθήνα το ίδιο βράδυ» μας εξήγησε.

Η ευγενέστατη υπάλληλος δεν είπε ψέματα. Τα λεωφορεία, τέσσερα στον αριθμό παρακαλώ, ήταν στην ώρα τους και μάλιστα σχεδόν γεμάτα από κόσμο. Οι επιβάτες ήταν φοιτητές ή άτομα που είχαν συμμετάσχει στο παρελθόν ως κομπάρσοι σε ταινίες ή διαφημιστικά σποτ και έψαχναν το επόμενο μεροκάματο τους.

Κάποιοι είχαν δηλώσει συμμετοχή και στις δύο προηγούμενες προεκλογικές συγκεντρώσεις που είχε αναλάβει το εν λόγω γραφείο και ευελπιστούσαν ότι πηγαίνοντας στις εναπομείνασες τέσσερις, θα έβγαζαν συνολικά 150 ευρώ, χρήματα που ενδεχομένως να βοηθούσαν «να φύγουν από το παιδικό δωμάτιο», όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας από τα Τρίκαλα για να δικαιολογήσει την καταιγίδα των προεκλογικών επιδομάτων.

Εδώ που τα λέμε, όχι κι άσχημα για μερικές ώρες ταλαιπωρίας, κουνώντας σημαιάκια και φωνάζοντας αυθόρμητα συνθήματα υπέρ του εκάστοτε υποψήφιου. Άλλωστε αυτός πληρώνει.



speech
Η αγγελία που "σήκωσε" στο Facebook ιντερνετικό γραφείο εύρεσης εργασίας προκειμένου να στείλει κόσμο σε προεκλογική συγκέντρωση η οποία πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαϊου.

Δείτε βίντεο: Πληρώνουν 25 ευρώ το κεφάλι για να γεμίσουν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις
Πληρώνουν 25 ευρώ το κεφάλι για να γεμίσουν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης