Κατέσχεσαν έναν τόνο ακατάλληλα όστρακα στον Έβρο

Κατέσχεσαν έναν τόνο ακατάλληλα όστρακα στον Έβρο

Τα όστρακα μεταφέρονταν παράνομα και ήταν παράνομα προς κατανάλωση

Alexandroupoli-ostraka
«Κόκκινο» σε ένα ακόμη φορτίο με όστρακα ακατάλληλα για κατανάλωση που μεταφέρονταν παράνομα, έβαλαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών που το εντόπισαν ακολουθώντας πληροφορίες από τη Λιμενική Αρχή της Αλεξανδρούπολης.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα επί της αγροτικής οδού της περιοχής «Άι Γιώργης» στο Δέλτα του Έβρου, το σταμάτησαν για να κάνουν έλεγχο και διαπίστωσαν ότι ο 46χρονος Έλληνας οδηγός και ιδιοκτήτης του μετέφερε 53 σάκους με όστρακα του είδους αχιβάδα που η αλίευσή τους απαγορεύεται αυτήν την περίοδο, χωρίς μάλιστα να διαθέτει τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα και χωρίς να τηρεί τους κανόνες υγιεινής.

Το όχημα οδηγήθηκε στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι τα βάρους 1.093 κιλών όστρακα που μετέφερε ήταν ακατάλληλα για κατανάλωση και μάλιστα τα 290 κιλά ήταν μικρότερα του ελάχιστου επιτρεπομένου μεγέθους των 4,5 εκατοστών. Έτσι, κατασχέθηκαν -όπως και το αυτοκίνητο του μεταφορέα που συνελήφθη- και θα καταστραφούν. Ο 46χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης που του άσκησε δίωξη για κατοχή και μεταφορά οστράκων υπολειπομένων διαστάσεων με σκοπό την εμπορία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης