Αθώοι οι Κούρδοι που είχαν συλληφθεί για τρομοκρατία πριν την επίσκεψη Ερντογάν

Αθώοι οι Κούρδοι που είχαν συλληφθεί για τρομοκρατία πριν την επίσκεψη Ερντογάν

Αθώοι όλοι για τα κακουργήματα - Ποινές 2 ετών με αναστολή σε έξι εκ των κατηγορουμένων

eisaggelia-athinon-evelpidon
Αθωωτική ήταν η απόφαση που εξέδωσε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας σε ό,τι αφορά στις βαριές, κακουργηματικού χαρακτήρα, κατηγορίες που αντιμετώπιζαν οι εννέα Κούρδοι, οι οποίοι είχαν συλληφθεί το Δεκέμβριο του 2017 στην Αθήνα από άντρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Οι συλλήψεις είχαν πραγματοποιηθεί λίγο πριν την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογαν στην χώρα μας κατόπιν εφόδων των αρχών σε διαμερίσματα στην Καλλιθέα και το Νέο Κόσμο, ενώ οι σχετικές έρευνες των αστυνομικών αρχών είχαν συνδεθεί ακόμη και με το ενδεχόμενο οι εννέα Κούρδοι να προετοίμαζαν ακόμη και σχέδιο βομβιστικής επίθεσης με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα εναντίον της αυτοκινητοπομπής του Ερντογάν!

Με σημερινή απόφασή του το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, το οποίο εκδίκασε τη συγκεκριμένη υπόθεση, έκρινε αθώους τους εννέα συνολικά κατηγορουμένους για όλα τα κακουργήματα που αντιμετώπιζαν και συγκεκριμένα για: Συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, διακεκριμένη οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών υλών. Είχε προηγηθεί η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία είχε ζητήσει την απαλλαγή των κατηγορουμένων από το αδίκημα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.

Αντίθετα, με την απόφασή του το δικαστήριο έκρινε ενόχους έξι από τους εννέα συνολικά κατηγορουμένους για το αδίκημα της απλής οπλοκατοχής, της κατοχής κροτίδων και της πλαστογραφίας. Η ποινή που επιβλήθηκε στους έξι καταδικασθέντες είναι φυλάκιση 2 ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 900 ευρώ στον καθένα.

«Το δικαστήριο στην απόφαση του μέτρησε τα πραγματικά περιστατικά και εξέδωσε μία δίκαιη απόφαση» ανέφεραν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, χαρακτηρίζοντας υπερδιογκωμένες τις κατηγορίες που είχαν επιβληθεί στους εντολείς τους και πενιχρά τα ευρήματα των αρχών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης