Αυτό είναι το σκάφος της Παναγοπούλου που έκανε διακοπές ο Τσίπρας

matiq1

Το Odyssey που παραχωρήθηκε στον πρωθυπουργό λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι ναυπηγήθηκε το 2008 και έχει μήκος 34 μέτρα

Σάλος και μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα έχει προκληθεί από τις διακοπές του ΑλέξηςΤσίπρα τον Αύγουστο του 2018 στο σκάφος Odyssey της Κατερίνας Παναγοπούλου, 25 ημέρες μετά τη φονική φωτιά στο Μάτι και ενώ ακόμα μετρούσαν νεκρούς.

Το Odyssey, σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα marinetraffic.com που παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τις κινήσεις των πλοίων και των σκαφών σε όλο τον κόσμο, είναι  μήκους 34 μέτρων και πλάτους επτά ενώ ναυπηγήθηκε το 2008.

Το σκάφος παραχωρήθηκε στον πρωθυπουργό από τον σύζυγο της Κατερίνας Παναγοπούλου, Περικλή, ο οποίος πλέον δεν βρίσκεται στη ζωή.

odisey-new1


mati2
Μιλώντας στο protothema.gr, η Κατερίνα Παναγοπούλου αναφέρθηκε στη διάθεση της θαλαμηγού στον πρωθυπουργό, λίγο διάστημα μετά την τραγωδία στην Ανατολική Αττική:

«Αυτοί που τα λένε αυτά δεν κάνουν διακοπές;» αναρωτήθηκε η κυρία Παναγοπούλου ξεκινώντας τη συζήτησή της με τον Δημήτρη Πώποτα και την Άρια Καλύβα. Στο ερώτημα των δημοσιογράφων: «Αντιλαμβάνεστε όμως ότι αυτό συνέβη λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι», η Κατερίνα Παναγόπουλου απαντά: «Δεν ήταν λίγες ημέρες μετά. Ήταν πολύ καιρό μετά. Περίπου 25 μέρες».

Ερ. Τελικά ποια είναι η αλήθεια;

“Η αλήθεια είναι οτι το σκάφος ανήκε στον σύζυγό μου. Τον Περικλή τον Παναγόπουλο. Ο οποίος και με διαπλοκή δεν είχε σχέση. Ήταν ένα όνομα ιερό. Αν μιλάνε για ελίτ ο Παναγόπουλος ήταν ελίτ, ναι ο Παναγόπουλος ήταν ελίτ αλλά ενός άλλου είδους. Ελίτ ηθικής, πατριάρχης της ναυτιλίας, που έδωσε δουλειά σε χιλιάδες ανθρώπους. Με οξυδέρκεια και ευθεία κρίση. Και ο Περικλής Παναγόπουλος όπως και εγώ είχαμε μεγάλη εκτίμηση στον Αλέξη τον Τσίπρα και πολύ μεγάλη συμπάθεια. Προσωπικά με συνδέει συνεργασία τριών ετών, τρία χρόνια είμαι εκεί και συνεργάζομαι στον τομέα της Διασποράς και των επενδύσεων της χώρας. Αυτό όμως ξεκίνησε τρία χρόνια πριν. Προς τι λοιπόν όλος αυτός ο θόρυβος προεκλογικά και ποιους εξυπηρετεί; Δεν είναι λίγο γελοίο;”

Ερ. Έχετε λοιπόν αναλάβει καθήκοντα άμισθης ειδικής συμβούλου στη Γραμματεία του πρωθυπουργού.

Αυτό έγινε πολύ καιρό. Αλλά επί τρία χρόνια είμαι συνεργάτης του για το θέμα της διασποράς. Απλώς έγινε μια αξιοποίηση της σχέσης μου με τον απόδημο ελληνισμό. Όποιοσδήποτε και να μου το ζητούσε θα το έκανα. Πόσο μάλλον ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ανήκει στο φιλικό μου περιβάλλον και το δικό μου και του εκλιπόντος συζύγου μου.

Ερ. Τον γνωρίζετε χρόνια;

Βεβαίως τον γνωρίζω και τρία χρόνια συνεργάζομαι.

Ερ. Οπότε θεωρείτε λογικό μια σχέση συνεργασίας...

Φυσικά είναι λογικό ένας πρωθυπουργός να ξεκουραστεί μια εβδομάδα. Το σκάφος δεν ήταν δικό μου. Ήταν του συζύγου μου. Ο σύζυγος μου ήταν άρρωστος όλο αυτό το διάστημα μέχρι και που έφυγε στις 5 Φεβρουαρίου. Αλλά από την εκτίμηση που του είχε, μάλιστα τον είχε επισκεφθεί και όταν ήταν άρρωστος, κατανοούμε όλοι τα προβλήματα τα οποία τα ρίχνουμε στον εκάστοτε που κυβερνά, αλλά κάπου να υπάρχει μια ηθική από αυτούς που κρίνουν να είναι πρώτα κρινόμενοι. Γιατί ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω. Και όπως επίσης μην τολμήσει κανείς να ξαναπεί για τον Παναγόπουλο. Είναι ντροπή γιατί έγραψαν. Είναι ντροπή.

tsipras-1


Ερ. Πόσες ημέρες διήρκεσαν οι διακοπές του κ. Τσίπρα;

Δεν το γνωρίζω. Ο άνδρας μου έπαιζε με τον θάνατο. Δεν ασχολούμαι με αυτά. Του είχε δώσει το σκάφος για να κάνει διακοπές και εγω ήμουν δίπλα σε έναν άνθρωπο που πέθαινε. Και πέθανε τελικά μετά από μήνες. Τον κρατούσα στη ζωή.

Ερ. Εσείς δηλαδή δεν ήσασταν παρόντες;  

Ο σύζυγός μου κανόνισε να είναι κάποιοι από το προσωπικό και πιθανότατα κάποιος από αυτούς πούλησε έναντι χρημάτων μια φωτογραφία κλεμμένη, μια φωτογραφία κλεμμένη γελοία. Ούτε ασχολούμαι με αυτό, ούτε με ενδιαφέρει. Ο καθένας με το ήθος και την ποιότητά του. Αλλά επαναλαμβάνω ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να ξεκουραστεί για μια εβδομάδα αθόρυβα όπου θέλει. Και αν μου το ξαναζητήσει να βοηθήσω θα το κάνω όπως θα το έκανα σε οποιονδήποτε άνθρωπο που θεωρώ φίλο μου. Και είναι φίλος ο Αλέξης ο Τσίπρας.

Ερ. Δηλαδή λέτε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα;

Πρόβλημα να υπάρξει σε τι;

Ερ. Κάποιες φορές το ζήτημα είναι ηθικό...

Φυσικά και είναι ηθικό

Ερ. Είχε προηγηθεί η τραγωδία στο Μάτι....

Η τραγωδία στο Μάτι βρήκε πολλούς κυρίους να κάνουν μπάνιο σε θάλασσες. Από αυτούς που επιτίθενται αυτή τη στιγμή. Αυτά είναι υποκρισίες. Είναι μια άθλια κατάσταση που γίνεται για προεκλογικούς λόγους και καλό είναι να σοβαρευτούν οι πολιτικοί μας γιατί κάποια στιγμή πρέπει να φύγουμε από αυτό που μας πτώχευσε. Είναι ντροπή. Δεν δέχομαι σαν Ελληνίδα τέτοια πολιτική λάσπη. Είναι ντροπή.

Ερ. Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποίησε το Odyssey για τις καλοκαιρινές του διακοπές; Το ζήτησε ο ίδιος; Το πρότεινε κάποιος;

Ποτέ! Ο σύζυγος μου του το πρότεινε για να ξεκουραστεί γιατί τον έβλεπε κουρασμένο. Τον εκτιμούσε σας λέω πάρα πολύ και τον εμπιστευόταν και τον σεβόταν.

Ερ. Κάνει πάντως εντύπωση αυτό διότι η Αριστερά βρίσκεται απέναντι από την αστική τάξη και τη λεγόμενη πλουτοκρατία

Ο σύζυγός μου ήταν ένας διεθνής άνθρωπος ένας Έλληνας και δεν υπάρχει αριστερά και δεξιά αυτά είναι για τις ποδοσφαιρικές ομάδες. Είναι ντροπή. Καίγεται η Ελλάδα και ασχολούμαστε με τρίχες.

Ερ. Σας μίλησε για την περίοδο του Ματιού ο πρωθυπουργός;

Δεν νομίζω να περιμένετε από εμένα να κάνω δηλώσεις για αυτό. Δεν με αφορά αυτό το θέμα εμένα. Με ρωτήσατε κάτι σας είπα και από εκεί και πέρα ο σύζυγος μου είχε την επιθυμία να δει τον πρωθυπουργό ο οποίος αγωνίστηκε πολύ σκληρά έναντι όλου αυτού που γίνεται, να ξεκουραστεί σαν να ήταν παιδί του.

Ερ. Πόσες ημέρες διήρκεσαν οι διακοπές;

Δεν το θυμάμαι. Δεν ήμουν εκεί. Ήμουν δίπλα στον  σύζυγο μου στο κρεβάτι που ήταν άρρωστος.

tsipras_-_2


Ερ. Είχε ξαναχρησιμοποιήσει το σκάφος;

Ποτέ. Και αν μου το ξαναγύρευε κανείς θα του το έδινα με μεγάλη χαρά αν ήταν φίλος μου. Και εσείς αν το χρειαστείτε στις διακοπές σας, στη διάθεση σας. Διότι και εσείς κουράζεστε προεκλογικά πολύ. Και πιστεύω ότι θα σεβαστείτε ό,τι σας είπα ακριβώς. Και κάπου πρέπει να σταματήσουν αυτές οι μικρότητες οι μικροκομματικές διαφορές. Δεν είμαστε ποδοσφαιρικές ομάδες. Είμαστε πολίτες και έχουμε ευθύνη να σώσουμε αυτόν τον τόπο. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε.

Ερ. Πιστεύετε – με το χέρι στην καρδιά – ότι ο κ. Τσίπρας θα σώσει τον τόπο;

Εγώ πιστεύω ότι είναι ικανότατος να σώσει τον τόπο και τον έσωσε. Απο εκεί που τον οδήγησαν άλλοι οι οποίοι κάνουν κριτική. Και δεν θα ήμουν εκεί. Δεν θα συνεργαζόμουν. Αν δεν τον πίστευα... Αυτή είναι η αλήθεια και σας μεταφέρω ακριβώς το τι γίνεται.

Η Κατερίνα Παναγοπούλου μίλησε και στο ΑΠΕ

Δύο ώρες μετά τις δηλώσεις της στο protothema.gr, η Κατερίνα Παναγοπούλου μίλησε και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για το θέμα των πρωθυπουργικών διακοπων στη θαλαμηγό της πέρυσι το καλοκαίρι.
Ολόκληρη η δήλωση της κυρίας Παναγοπούλου στο ΑΠΕ έχει ως εξής:

«Είναι δημόσια γνωστό ότι εδώ και τρία χρόνια έχω τη χαρά να είμαι κοντά στον πρωθυπουργό ως συνεργάτης του σε θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της Διασποράς, ενώ εδώ και ένα και πλέον έτος είμαι άμισθη σύμβουλός του προκειμένου να συνδράμω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις στην ανάταση της Ελλάδας μετά την οκταετή εθνική περιπέτεια.

Ως συνεργάτης του είχα τη χαρά να οικοδομήσω σχέση φιλίας και εκτίμησης μαζί του, που μου επέτρεψε να τον καλέσω σε φιλοξενία, τόσο τον ίδιο και την οικογένειά του όσο και άλλους συνεργάτες του, σε κάποιες από τις λιγοστές στιγμές ανάπαυλας που το πρόγραμμα του θα το επέτρεπε.

Δυστυχώς αυτά τα τρία χρόνια δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί, παρά μόνο μια φορά, σε μια πολύ περιορισμένη στιγμή θερινής ανάπαυλας, στο σκάφος που ανήκε στον θανόντα σύζυγό μου, Περικλή Παναγόπουλο.

Δεν μπορούσα να φανταστώ πως μία απλή ανθρώπινη πράξη φιλοξενίας θα έφθανε στο σημείο μιας τόσο θλιβερής πολιτικής εκμετάλλευσης.
Από πότε άραγε είναι μεμπτό να φιλοξενείς κάποιον με τον οποίον έχεις γνωστή, δημόσια και θεσμική σχέση συνεργασίας και εκτίμησης;
Για κάποιους γνωστούς συκοφάντες που δεν έχουν να προσάψουν κάτι άλλο στον πρωθυπουργό, φαίνεται πως είναι όχι απλά μεμπτό, αλλά μέγα ατόπημα.
Είναι πασιφανές πως πρόκειται για μία ακόμη άθλια μεθόδευση των γνωστών κύκλων, που πολεμούν τη σημερινή κυβέρνηση με όσα θεμιτά αλλά και αθέμιτα μέσα διαθέτουν.  
Με μοναδικό στόχο να εξυπηρετήσουν πολιτικά συμφέροντα. Ίσως όμως και να πράττουν το αντίθετο. Απλά να γελοιοποιούνται.
Γιατί έφτασαν στο σημείο να χρησιμοποιήσουν και να δημοσιοποιούν παρανόμως αποκτηθέν φωτογραφικό υλικό. Άραγε έναντι ποίου τιμήματος το απέκτησαν;
Πόσο κοστίζει για αυτούς και τους εργοδότες τους το πολιτικό αφήγημα που θέλουν με το ζόρι να μαγειρέψουν ;

Είναι προφανές ότι κάποιο μέλος του πληρώματος κατέγραψε παρανόμως τον πρωθυπουργό με τα ανήλικα παιδιά του σε προσωπικές στιγμές ανάπαυλας, ενώ στη συνέχεια έφθασαν, άγνωστο πώς και με ποια μέσα, αφού μετά το θάνατο του συζύγου μου το σκάφος δεν ανήκει πια σε μένα, στα χέρια του κ. Πορτοσάλτε προκειμένου να προσφέρει τις αντιπολιτευτικές του υπηρεσίες. Δεν πρόκειται μονάχα για αθλιότητα αλλά για παράνομη ενέργεια, για την οποία όλοι οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στο φυσικό τους χώρο.

Η σκοπιμότητά τους είναι ηλίου φαεινότερη. Όπως φυσικά και όλων αυτών που σπεύδουν να επενδύσουν πολιτικά στις χυδαίες συκοφαντίες.

Τέλος, δηλώνω με τον πλέον κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο ότι δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανέναν να τολμά να εμπλέκει το όνομα του θανόντος συζύγου μου, Περικλή Παναγόπουλου, σε κακόγουστα και συκοφαντικά σενάρια επιστημονικής φαντασίας περί διαπλοκής.

Η ηθική και επαγγελματική του ακεραιότητα και διαφάνεια δεν αμφισβητήθηκε ούτε μία στιγμή καθ' όλη τη διάρκεια του βίου του από κανέναν. Δεν θα επιτρέψω τώρα, μετά θάνατον να την αμφισβητήσουν, πολλώ δε μάλλον όταν αυτοί που το επιχειρούν είναι οι πατριάρχες της διαπλοκής.

Αν λοιπόν ο κ. Πορτοσάλτε θέλει να βρει τη διαπλοκή δεν έχει παρά να απευθυνθεί στους εργοδότες του.

Κατερίνα Ναυπλιώτη Παναγοπούλου»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (65)

Κούλης

Τους έκανε τα εννιάμερα και σου λέει..... μέχρι να σαραντησουν δεν πάω διακοπές με το κότερο.

KALLIROY KOUGIA

Ούτε δεξιά... ούτε αριστερά παλιο-αλήτες πολιτικοί. Αμα κάτσετε σε καρέκλα ΟΛΟΙ ξεχνάτε και ποια είναι η μάνα που σας γέννησε και την πουλάτε κι αυτή! Ούτε δεξιά, ούτε αριστερά: ας σηκώσουμε όλοι το χέρι ψηλά κι ας το κατεβάσουμε με κατεύθυνση προς τα αχαμνά μας. ΕΚΕΙ ΑΛΗΤΕΣ!!!!!

Ρε

Τι εχετε πάθει όλοι σήμερα και λέτε βλακείες; Αυτά που λες ισχύουν για εμπορικά/επιβατικά σκάφη, οχι για ιδιωτικά σκάφη αναψυχής! Εχει γινει για να μην έρθει σκάφος με σημαία Τουρκίας πχ και κανει δρομολόγια Πειραιάς-Κρήτη

Πως

Φαίνεται ο Ελληναρας που σχολιάζει ΧΩΡΙΣ να εχει την παραμικρή ιδέα για το θέμα, αλλά εχει «άποψη» Ακριβώς όπως τα λέει ειναι οι τιμές! Ψάξε λίγο στο διαδύκτιο πριν πεις την μπαρούφα!

παντως

Κυριοι του ΠΘ η ιστορια εχει δεξει οτι με κατι τετοια ξεφτιλισμενα και μικρα θεματακια αντι να κανετε κακο κανετε καλο στον Τσιπρα. Και οπως ολοι γνωριζουμε η ιστορια επαναλαμβανετε. Μυαλο δεν εχετε βαλει. Τι σημασια εχει αν ο Τσιπρας εκανε διακοπες σε κοτερο ή σε ελευθερο καμπινγκ; Ειστε τοσο στοκοι; Πραγματικα τωρα. Αναμασατε ολα τα παπαγαλακια μια βλακεια θεμα για να παρετε μερικα likes και να βρισουν τον Τσιπρα και κατι τρεχει στα γυφτικα. Ελα σοβαρευτειτε λιγο. Και ασχοληθειτε με κατι πιο σοβαρο...Ντροπη σας πραγματικα

gdpol

Εμείς οι κομμουνιστές αυτό το λέμε βάρκα. Σιγά το πράμα βαρκάδα έκανε ο άνθρωπος. Μα τόσο μιζέρια πια !!!

από το μπλογκ ΙΝΣΙΝΤΕΡ

Ένα πολυτελές γιοτ, με όλες τις ανέσεις, είναι το Odyssey της οικογένειας Παναγόπουλου, στο οποίο όπως φαίνεται παραθέρισε το καλοκαίρι του 2018 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Το μήκους 34 μέτρων Custom Line 112 motor yacht κατασκευάστηκε από την Ferretti στην Ανκόνα της Ιταλίας και παραδόθηκε σε χρήση το 2008. Ένα Ferretti Custom Line 112 motor yacht διαθέτει πέντε καμπίνες που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 12 καλεσμένους, ενώ το πλήρωμα του αποτελείται από έξι άτομα. Σύμφωνα με εξειδικευμένες ιστοσελίδες πώλησης και ενοικίασης σκαφών του εξωτερικού, γιοτ του ίδιου τύπου πωλούνται προς 7,5 με 8,5 εκατ. δολάρια. Αντίστοιχα η ενοικίαση τους κοστίζει από 65.000 έως 95.000 δολάρια την εβδομάδα.

για το ρούτσο το μπλογκ

υπάρχει άνθρωπος που έχει την οικονομική άνεση να δώσει 100.000 ευρώ σε μια βδομάδα για διακοπές και να μην έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει ένα τέτοιο σκάφος; είναι προφανές ότι δεν μπορεί να είναι αυτή η ενοικίαση σε σχέση με το κόστος κτίσης. Ας το δούμε και αλλιώς. Το σκάφος κάνει 10 εκατομμύρια που σημαίνει ότι αν νοικιάζεται 100 χιλιάδες την βδομάδα σε περίπου 100 βδομάδες νοικιασμένο ξαναπαίρνεις ένα ακόμα! Τέτοια απόδοση δεν έχουν ούτε τα καλύτερα ομόλογα άσε που έχουν και ρίσκο.

ρε μόρτη γιατί κόβεις τα σχόλια

ο κόσμος έχει θυμώσει και θέλει να εκφραστεί και να ακούσουν οι συριζομπεμπέκες τι π.......ίτα θα φάνε στις εκλογές

KL7

2 απλες ερωτησουλες στην Κα Παναγοπουλου. Ποση φορολογια εχει συνισφερει στην ελληνικη οικονομια απο τα εκατομμυρια εσοδων της ναυτηλιακης εταιριας που εχει ο γιος της πλεον και η οικογενεια της ολες αυτες τις δεκαετιες? Γιατι τα βαπορια και το odyssey δεν ειναι γραμμενα σε ελληνικο register ?

ακ

To Odyssey έχει ξένη σημαία. Ο νόμος, ο οποίος προφανώς έχει παραβιαστεί, λέει το εξής: Άρθρο 11: Πλοία αναψυχής με ξένη σημαία Με την επιφύλαξη της διάταξης της παραγράφου 1 περίπτωση β` του άρθρου 3 του παρόντος, τα πλοία αναψυχής υπό σημαία τρίτης χώρας δεν μπορούν να εκκινούν από ελληνικούς λιμένες ή να παραλαμβάνουν επιβάτες από ελληνικούς λιμένες με σκοπό την εκτέλεση ταξιδιών αναψυχής ολικής ναύλωσης με σύναψη ναυλοσυμφώνου μεταξύ λιμένων ή και ακτών της ελληνικής επικράτειας. Επιτρέπεται α) να προσεγγίζουν σε ενδιάμεσα λιμάνια όταν η αρχική επιβίβαση και η τελική αποβίβαση των επιβατών γίνεται σε λιμένα του εξωτερικού, β) η επιβίβαση των επιβατών σε λιμάνι του εσωτερικού υπό την προϋπόθεση ότι οι επιβάτες θα αποβιβασθούν οριστικά σε λιμάνι του εξωτερικού και γ) η αποβίβαση σε λιμένα του εσωτερικού επιβατών οι οποίοι έχουν επιβιβαστεί στο πλοίο από λιμένα του εξωτερικού

ΝΥC

Άντε ρε όρνιο, ιδιωτικό σκάφος ειναι όπου θέλει πάει και όποιον θέλει παίρνει. Τραβά για μεροκάματο και άσε τις αναλύσεις, stupid.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης