Υπόθεση Novartis: Προθεσμία από την εισαγγελία αναμένεται να ζητήσει ο Ανδρέας Λοβέρδος

Υπόθεση Novartis: Προθεσμία από την εισαγγελία αναμένεται να ζητήσει ο Ανδρέας Λοβέρδος

 Προκειμένου να λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και να ενημερωθεί σχετικά, ώστε να αντικρούσει όσα του καταλογίζονται

loverdos_main_2
Προθεσμία αναμένεται να ζητήσει και να λάβει από την εισαγγελία Διαφθοράς ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος έχει κληθεί για σήμερα να παράσχει εξηγήσεις ανωμοτί για παθητική δωροδοκία, σχετικά με την υπόθεση Novartis. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός Υγείας αναμένεται να ζητήσει την προθεσμία, μέσω του συνηγόρου του Άγγ. Καραχάλιου, όπως έχει άλλωστε το δικαίωμα προκειμένου να λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και να ενημερωθεί σχετικά, ώστε να αντικρούσει όσα του καταλογίζονται.

Ειδικότερα, η κλήση της εισαγγελίας προς τον κ. Λοβέρδο για παροχή ανωμοτί εξηγήσεων αφορά στην περίοδο Απριλίου 2011 -Μαΐου 2012 και συγκεκριμένα την κοστολόγηση τεσσάρων σκευασμάτων της Novartis, για σοβαρές παθήσεις.

Κατά τους εισαγγελείς ο πρώην υπουργό Υγείας διέθεσε τα συγκεκριμένα σκευάσματα σε τιμές κατά πολύ υψηλότερες σε σχέση με εκείνες των τριών φθηνότερων ευρωπαϊκών χωρών.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Λοβέρδος υπερψήφισε την άρση ασυλίας του ώστε να βρεθεί ενώπιον των εισαγγελέων και να αντικρούσει τις αιτιάσεις τους.

Να σημειωθεί τέλος πως για το συγκεκριμένο σκέλος της έρευνας, έχουν ήδη κληθεί σε ανωμοτί καταθέσεις και έχουν ήδη λάβει προθεσμίες για το τρέχον διάστημα πέντε μη πολιτικά πρόσωπα, μέλη Επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων που ελέγχονται για το αδίκημα της απιστίας αλλά και οι υπεύθυνοι διαφημιστικής εταιρίας για το αδίκημα της νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης