Απορρίφθηκε η νέα αίτηση αδείας του Δημήτρη Κουφοντίνα

Απορρίφθηκε η νέα αίτηση αδείας του Δημήτρη Κουφοντίνα

Το ηγετικό στέλεχος της 17 Νοέμβρη ξεκίνησε απεργία πείνας ως αντίδραση μετά την απόρριψη του αιτήματός του

koyfontinas
Προς το παρόν «κόπηκε» σήμερα η χορήγηση μιας ακόμη άδειας στο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς ο εισαγγελέας των αγροτικών φυλακών Κασσαβέτειας Βόλου έθεσε βέτο και έτσι το θέμα παραπέμφθηκε στο Δικαστικό Συμβούλιο της φυλακής για νέα κρίση.

Μόλις αυτό έγινε γνωστό ο «Λουκάς» της 17Ν ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια και 25χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε ισάριθμες δολοφονίες στο πλαίσιο της δράσης του ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, γνωστοποίησε ότι θα κατέλθει σε απεργία πείνας.

Την έναρξη της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα επιβεβαίωσε με ανάρτησή του στο Facebook ο γιος του ηγετικού στελέχους της 17 Νοέμβρη, Έκτορας.
Κλείσιμο


Σύμφωνα με πληροφορίες, η διευθύντρια και η κοινωνική λειτουργός των αγροτικών φυλακών Βόλου είπαν «ναι» στον Κουφοντήνα για τη χορήγηση νέας άδειας. Αντίθετα, ο εισαγγελέας μειοψήφησε, υποστηρίζοντας ότι συντρέχουν μεν οι τυπικές προϋποθέσεις, δεν συντρέχουν όμως οι ουσιαστικές.

Σύμφωνα με την συνήγορο του ηγετικού στελέχους της 17Ν, οι ουσιαστικές προϋποθέσεις σχετίζονται με την φράση που είχε πει, ότι «ξαναπιάνει το κόκκινο νήμα των αγώνων» φράση που είχε χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν, όταν και πάλι απορρίφθηκε το αίτημα χορήγησης αδείας.

Τότε, προ ολίγων μηνών είχε ξεκινήσει απεργία πείνας συμπαραστεκόμενος στους δύο εισαγγελείς που είχαν πει «ναι» στην χορήγηση τακτικής αδείας στο πρόσωπο του αλλά βρέθηκαν αντιμέτωποι με πειθαρχικές διώξεις. Την απεργία πείνας την είχε σταματήσει και σήμερα τη συνεχίζει.

Κατόπιν της σημερινής εξέλιξης, το αίτημα χορήγησης αδείας θα οδηγεί για νέα κρίση στο Δικαστικό Συμβούλιο της φυλακής, όπως είχε γίνει και τον περασμένο Φεβρουάριο όταν τελικά δεν έλαβε άδεια.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι την προηγούμενη απόρριψη του αιτήματος άδειας (τον περασμένο Φεβρουάριο) ο Κουφοτνίνα είχε πάρει έξι άδειες, διήμερες και τετραήμερες.

Στην εκπνοή του περασμένου Φεβρουαρίου οι δικαστές του Βόλου βούλευμά τους έβαλαν τέλος στο «ντόμινο» των αδειών εξόδου από τις φυλακές που ελάμβανε ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου απέρριψαν το αίτημα του πολυισοβίτη για χορήγηση νέας άδειας, της έβδομης κατά σειρά, λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων, και τις δημόσιες τοποθετήσεις του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με τις οποίες καλεί σε «αγώνες», προκειμένου «να ξαναπιάσουμε, μέσα και έξω από τη φυλακή, το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων».

Καταρχάς οι δικαστές στο βούλευμα τους αναφέρουν ότι ένας κρατούμενος που έχει καταδικαστεί πάνω από μια φορά σε ισόβια για ανθρωποκτονία δεν μπορεί να λαμβάνει άδειες, βάσει των σχετικών διατάξεων του Σωφρονιστικού Κώδικα. Μάλιστα, η κρίση τους αυτή αποτελεί – πρόκριμα και για άλλες αντίστοιχες αιτήσεις πολυισοβιτών.

Οι δικαστές έκαναν ιδιαίτερη αναφορά και στις ουσιαστικές προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για χορήγηση άδειας και αυτές αφορούν στο κατά πόσο ο κρατούμενος που την αιτείται έχει μεταμεληθεί για τις πράξεις τους. Αυτό, φαίνεται πως δεν προέκυψε στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντινα, καθώς όταν οι δικαστές τον ρώτησαν τι γνώμη έχει για την αξία της ανθρώπινης ζωής, εκείνος, απάντησε, σύμφωνα με το βούλευμα, γενικά και αόριστα, αποφεύγοντας έτσι εύσχημα να απαντήσει στον «πυρήνα» της ερώτησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης