Κύπρος: Η Σρι Λάνκα προειδοποιεί για υπόπτους για σχέσεις με τους τρομοκράτες του Κολόμπο

Κύπρος: Η Σρι Λάνκα προειδοποιεί για υπόπτους για σχέσεις με τους τρομοκράτες του Κολόμπο

Πρόκειται για Σριλανκέζους που έφθασαν στη Κύπρο ως εργαζόμενοι ή ως φοιτητές - Φαίνεται να διατηρούν σχέσεις με τους Ισλαμιστές που αιματοκύλισαν τη Σρι Λάνκα - Σε επιφυλακή οι κυπριακές αρχές

21035317
Υπό στενή παρακολούθηση από τις αρχές ασφαλείας, βρίσκονται υπήκοοι της Σρι Λάνκα οι οποίοι ζουν στη Κύπρο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας "Πολίτης", μετά τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας, την ημέρα του καθολικού Πάσχα, σε εκκλησίες και ξενοδοχεία, οι αρχές της Σρι Λάνκα διαβίβασαν προς τις κυπριακές αρχές πληροφορίες, σε σχέση με συγκεκριμένα πρόσωπα.

Πρόκειται για Σριλανκέζους που έφθασαν στη Κύπρο ως εργαζόμενοι ή ως φοιτητές και φαίνεται να διατηρούν σχέσεις με τις ισλαμιστικές οργανώσεις που διενήργησαν τις επιθέσεις για λογαριασμό του ISIS.

Οι πληροφορίες που διαβιβάστηκαν στη Λευκωσία, αναφέρουν πως οι άνθρωποι αυτοί έχουν καταγωγή από την περιοχή που κατάγονταν και οι βομβιστές αυτοκτονίας και ίσως να τους γνώριζαν προσωπικώς. Δεν έχουν απασχολήσει ποτέ τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, πλην κάποιων περιπτώσεων που σχετίζονται με τη νομιμότητα της παραμονής τους.

Οι αρχές ασφαλείας της Κύπρου έχουν συνεχή επαφή με τις αρμόδιες αρχές στη Σρι Λάνκα, όπως και με την Interpol , ανταλλάσσοντας πληροφορίες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι κυπριακές αρχές λαμβάνουν προληπτικά αντιτρομοκρατικά μέτρα σε αεροδρόμια, λιμάνια και άλλους ευαίσθητους στόχους, αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες ή ενδείξεις για τρομοκρατική δράση στη Κύπρο.

Πρόεδρος Σρι Λάνκα: Στοχεύουν μικρές χώρες

Ο Πρόεδρος της Σρι Λάνκα, Μαϊθριπάλα Σιρισένα προειδοποίησε ότι είναι πιθανό το Ισλαμικό Κράτος να έχει ξεκινήσει «μια νέα στρατηγική» βάζοντας στο στόχαστρο μικρότερες χώρες. Οι αρχές της χώρας εκτιμούν ότι μέλη δύο σχεδόν άγνωστων μέχρι πρότινος οργανώσεων, της National Thawheed Jammath (NTJ) και της Jamathei Millathu Ibraheem (JMI), εξαπέλυσαν τις επιθέσεις, αν και ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη. Οι ισλαμιστικές αυτές οργανώσεις έχουν πλέον τεθεί εκτός νόμου. Σύμφωνα με τον Μαϊθριπάλα Σιρισένα, οι αρχές της Σρι Λάνκα έχουν εντοπίσει “μια μικρή ομάδα” πολιτών οι οποίοι έχουν ταξιδέψει την τελευταία δεκαετία στο εξωτερικό για να εκπαιδευτούν από τον ISIS.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης