Πρόεδρος Σρι Λάνκα: «Ξένος εγκέφαλος» πιθανώς να είχε σχεδιάσει τις βομβιστικές επιθέσεις

sri-lanka-1-720x400

Ο Σιρισένα προειδοποίησε επίσης ότι είναι πιθανό το Ισλαμικό Κράτος να έχει ξεκινήσει "μια νέα στρατηγική" στοχοθετώντας μικρότερες χώρες

Ο εγκέφαλος των επιθέσεων της 21ης Απριλίου στη Σρι Λάνκα "είναι πολύ πιθανό" να είναι αλλοδαπός, εκτίμησε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Μαϊθριπάλα Σιρισένα μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Ο Σιρισένα προειδοποίησε επίσης ότι είναι πιθανό το Ισλαμικό Κράτος να έχει ξεκινήσει "μια νέα στρατηγική" στοχοθετώντας μικρότερες χώρες.

Το κύμα των βομβιστικών επιθέσεων της Κυριακής του Πάσχα των καθολικών που εξαπολύθηκε στη Σρι Λάνκα εναντίον εκκλησιών και ξενοδοχείων στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 250 ανθρώπους, εκ των οποίων 40 αλλοδαποί.

Οι αρχές της χώρας εκτιμούν ότι μέλη δύο σχεδόν άγνωστων μέχρι πρότινος οργανώσεων, της National Thawheed Jammath (NTJ) και της Jamathei Millathu Ibraheem (JMI), εξαπέλυσαν τις επιθέσεις, αν και το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη. Οι ισλαμιστικές αυτές οργανώσεις έχουν πλέον τεθεί εκτός νόμου.

Στο μεταξύ το Sky News μετέδωσε ότι οι ερευνητές στη Σρι Λάνκα "εξετάζουν λεπτομερώς πώς οι δράστες, οι οποίοι έχουν καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, φαίνεται να κοιτούν τα κινητά τους τηλεφωνα, πιθανόν για να λάβουν εντολές".

Σύμφωνα με τον Σιρισένα, οι αρχές της χώρας έχουν εντοπίσει "μια μικρή ομάδα" πολιτών της Σρι Λάνκα οι οποίοι έχουν ταξιδέψει την τελευταία δεκαετία στο εξωτερικό για να εκπαιδευτούν από το ΙΚ.

Ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα επεσήμανε επίσης ότι η ανάλυση των εκρηκτικών και των μηχανισμών που κατασχέθηκαν δείχνουν ότι οι βόμβες που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις της 21ης Απριλίου είχαν κατασκευαστεί μέσα στη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

trump_ar

Σήμερα η συνάντηση Ερντογάν-Πενς - «Θέλουμε να διαπιστώσουμε εάν μπορούμε να εξασφαλίσουμε μια κατάπαυση του πυρός» είπε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ - Με νέες κυρώσεις σε διαφορετική περίπτωση απειλεί το ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ - Και ο Τραμπ θεωρεί το ΡΚΚ «μεγαλύτερη απειλή από το Ισλαμικό Κράτος»

johnson_ar

Έπειτα από εβδομάδες παλινωδιών, ο Τζόνσον φέρεται να είναι έτοιμος να κάνει την αναμενόμενη κωλοτούμπα και δεχθεί τις θέσεις της ΕE για το καθεστώς των συνόρων ανάμεσα στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και τη Βόρειο Ιρλανδία