Νεκρός στον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας: Για πλημμέλημα διώκονται οι επτά συλληφθέντες

kalamata_main01

Σήμερα στο Αυτόφωρο - Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ' αμελείας στον «καπετάνιο του μπουλουκιού» και στον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο, ενώ για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών διώκονται άλλα πέντε άτομα - Σάλος με τις δηλώσεις του δημάρχου για την κατάργηση του εθίμου

Στο αυτόφωρο οδηγούνται σήμερα στη μία το μεσημέρι οι επτά συλληφθέντες για τον θάνατο του άτυχου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, ανήμερα του Πάσχα, στον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας.

Χθες, οι επτά οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Καλαμάτας, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Όπως έγινε γνωστό στον καπετάνιο του μπουλουκιού ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων. Στους υπόλοιπους συλληφθέντες ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

Όσον αφορά τον εντεταλμένο για το σαϊτοπόλεμο δημοτικό σύμβουλο ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Οι παραπάνω κατηγορίες πάντως διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι επτά άντρες κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και θα παραμείνουν εκεί μέχρι να περάσουν την Αυτόφορη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας στη 1 το μεσημέρι.

Ο Κώστας Θεοδωρακάκης κατέγραψε με την κάμερά του την στιγμή που τον χτύπησε η σαΐτα, που τελικά τον σκότωσε.Στο 0:56'' του βίντεο φαίνεται το σημείο που φεύγει η σαΐτα και χτυπάει τον άτυχο εικονολήπτη:

VID 20190428 204630Σάλος για την δήλωση και την «κωλοτούμπα» του δημάρχου

Εν τω μεταξύ, σάλος έχει προκληθεί από την κατηγορηματική και εσπευσμένη «βιάση» του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα να δηλώσει πως δεν πρόκειται να απαγορευτεί ο σαϊτοπόλεμος, καθώς βρίσκεται στο... dna των Μεσσήνιων...

Η σφοδρότερη αντίδραση, ήρθε από τον γιο του άτυχου εικονολήπτη, που δέχθηκε την σαΐτα στο κεφάλι και σκοτώθηκε ακαριαία. «Εύχομαι να μην σας συμβεί τίποτε ανάλογο, διότι δεν έχετε ιδέα τι πόνο και τι θλίψη προκαλούν» γράφει ο Νεκτάριος Θεοδωρακάκης, προς τον δήμαρχο Καλαμάτας και συνεχίζει: «Οι κορδελίτσες και τα δήθεν λυπάμαι δεν τα δέχομαι ούτε εγώ προσωπικά, αλλά ούτε και η οικογένειά μου», γράφει ο γιος, που κατηγορεί τον δήμαρχο ότι επέλεξε «τον εύκολο δρόμο και τον πολιτικό λόγο. Λίγη ανθρωπιά δε βλάπτει. Στο DNA των Μεσσηνιων είναι και η ανθρωπιά, όχι μόνο αυτά τα έθιμα. Δηλώνω δημοσίως πως θα κάνω ο,τι περνάει από το χέρι μου για να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της δικαιοσύνης και αυτή θα αποφασίσει από εκεί και πέρα... Εύχομαι να μη σας συμβεί τίποτε ανάλογο διότι δεν έχετε ιδέα τι πόνο και τι θλίψη προκαλούν».

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρακάκης ασκεί κριτική και κάνει λόγο για πλημμέλεια όσον αφορά στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

«Θα μπορούσαν κάλλιστα να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά αν είχατε σχεδιασμό και πρόγραμμα, παρόλα αυτά επιλέξατε να περιοδεύετε και να μην ενδιαφερθείτε ούτε στο ελάχιστο για την ΥΓΕΙΑ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του κόσμου που παρακολουθεί αυτά τα δρώμενα. Ο πατέρας μου φεύγει χαρούμενος, έχοντας αποτρέψει δύο γυναίκες να πλησιάσουν σε αυτόν και έχοντας αποτρέψει επί της ουσίας δύο ακόμη δυστυχήματα», τονίζει.

Αναλυτικά, ο γιος του 53χρονου εικονολήπτη έγραψε στο facebook:
«"κύριε" Νικά αυτή η δήλωση δε σας τιμά καθόλου. Οι κορδελιτσες και τα δήθεν λυπάμαι δεν τα δέχομαι ούτε εγώ προσωπικά αλλά ούτε και η οικογένειά μου. Την μητέρα μου την γνωρίζετε προσωπικά καθώς ήσασταν καθηγητής της στο Λύκειο αλλά και τον πατέρα μου λόγω της σπουδαίας δημοσιογραφικής κληρονομιάς που άφησε πίσω του. Παρόλα αυτά επιλέξατε τον εύκολο δρόμο και τον πολιτικό λόγο. Λίγη ανθρωπιά δε βλάπτει. Στο DNA των Μεσσηνιων είναι και η ανθρωπιά, όχι μόνο αυτά τα έθιμα. Δηλώνω δημοσίως πως θα κάνω ο,τι περνάει από το χέρι μου για να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της δικαιοσύνης και αυτή θα αποφασίσει από εκεί και πέρα... Εύχομαι να μη σας συμβεί τίποτε ανάλογο διότι δεν έχετε ιδέα τι πόνο και τι θλίψη προκαλούν. Θα μπορούσαν κάλλιστα να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά αν είχατε σχεδιασμό και πρόγραμμα, παρόλα αυτά επιλέξατε να περιοδευετε και να μην ενδιαφερθειτε ούτε στο ελάχιστο για την ΥΓΕΙΑ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του κόσμου που παρακολουθεί αυτά τα δρώμενα. Ο πατέρας μου φεύγει χαρούμενος, έχοντας αποτρέψει δύο γυναίκες να πλησιάσουν σε αυτόν και έχοντας αποτρέψει επί της ουσίας δύο ακόμη δυστυχήματα.
Καλή επιτυχία "κύριε" δήμαρχε στις προσεχείς εκλογές.
Με λύπη για τις δηλώσεις σας και την στάση σας, ο υιός του αδικοχαμένου αυτού ανθρώπου».
Μετά τον σάλο πάντως, το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα, μια επίσημη ανακοίνωση από τον δήμο Καλαμάτας σε ηπιότερους τόνους, αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, αναφέροντας πως «η συνέχιση ή μη του εθίμου πρέπει να αντιμετωπισθεί σε συνεργασία με την πολιτεία και με εξέταση όλων των παραμέτρων, ιδιαιτέρως αυτών που συνδέονται με την ασφάλεια».

Αναλυτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Καλαμάτας αναφέρει:

"Εκφράζουμε τον πόνο και τη θλίψη μας για το θάνατο του συμπολίτη μας αειμνήστου Κώστα Θεοδωρακάκη, που προήλθε από ανεξέλεγκτη σαΐτα, το βράδυ του Πάσχα, στην ετήσια εκδήλωση της Σαϊτομαχίας.

Ο αείμνηστος Κώστας Θεοδωρακάκης υπήρξε ακάματος, προσεκτικός και αντικειμενικός παράγων των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με μεγάλη προσφορά στην ενημέρωση και την προβολή των τοπικών εκδηλώσεων και εθίμων μας.

Ο Δήμαρχος και ο Δήμος Καλαμάτας εκφράζουν τα ολόθερμα συλλυπητήρια και την ειλικρινή συμπαράστασή τους προς την οικογένεια του αδικοχαμένου Κώστα, η οποία και θα αποδειχθεί έμπρακτα.

Όσον αφορά στο Πασχαλινό έθιμο της Σαϊτομαχίας, το οποίο μετρά ζωή πολλών δεκαετιών, σχεδόν από την Απελευθέρωση, με κέντρο του την Καλαμάτα αλλά κι άλλες περιοχές της Μεσσηνίας, η σημερινή Δημοτική Αρχή συνέχισε την παράδοση όλων των προηγουμένων, στηρίζοντας το έθιμο στο μέτρο των δυνατοτήτων του Δήμου και με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επομένως, είναι προφανές, πως ύστερα από το προχθεσινό συγκλονιστικό γεγονός της απώλειας ανθρώπινης ζωής, η συνέχιση ή μη του εθίμου πρέπει να αντιμετωπισθεί σε συνεργασία με την πολιτεία και με εξέταση όλων των παραμέτρων, ιδιαιτέρως αυτών που συνδέονται με την ασφάλεια.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου Κώστα".

ΣΧΟΛΙΑ (43)

Κουκούλωμα

Όλοι μπορούν να διωχθούν για παράνομη χρήση βεγγαλικών αλλά ένας είναι υπεύθυνος για την ανθρωποκτονία όχι όλοι. Σα να πάμε 3 αυτοκίνητα σε γάμο και να οδηγούμε επικίνδυνα κι ένας να τρακάρει. Όλοι μπορεί να πάρουμε κλήσεις αλλά αυτός που τράκαρε έχει ευθύνες για το ατύχημα όχι οι υπόλοιποι. Νομικές πονηριές ώστε να πάει για κουκούλωμα η υπόθεση. Θα τους δικάσουν σε πρώτο βαθμό αλλά στο δεύτερο θα αθωωθούν γιατί απλά δεν έκαναν όλοι ανθρωοκτονία. Καθάρισε ο δήμαρχος. Ελλάδάρα και ελληνική δικαιοσύνη

Ελληνας Δημοκρατικός Πολίτης

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ, σχετικά με την ευλαβή τήρηση των (ιλαρών βεβαίως) πασχαλινών εθίμων (ακατάσχετη κρεοφαγία, επίδειξη καμαρωτής παλληκαριάς-ψευτομαγκιάς κοκ, δηλαδή ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΑ σκέτη!) σε όλη την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ, ό,που καταγράφονται και ΕΦΕΤΟΣ ηρωϊκοί θάνατοι, ατρόμητοι ακρωτηριασμοί και τραυματισμοί.... στο βωμό του εθίμου, συμπεραίνεται αβίαστα ότι ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ. Οτι συνεχίζουμε στο σωστό δρόμο, του πεπρωμένου της φυλής, που μας κατατάσσει στους ΠΕΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥΣ λαούς!!! ΣΗΜ: Αλλο να πολεμάς τον τούρκο με κάθε ευρηματικό τρόπο ή να σαλτάρεις και να κλέβεις τη ρεζέρβα από τον γερμαναρά και ΑΛΛΟ να αναπαριστάς παρόμοιες άκρως μίζερες σελίδες του ιστορικού παρελθόντος για το ΕΥΤΕΛΕΣ θεαθήναι ανοημόνων.

Σουταρε τους

Και βγαινουν και τα παπαγαλακια στο ραδιοφωνο και μιλάνε για εθιμο και παπαριες. Σαιτες και φουστανελες... Ημαρτον. Τι αλλες βλακειες θ ακουσουμε Βερυκιε?

Ηλιας

Τούρκοαπογονοι;; Πάνε μάθε λιγάκι ιστορία κοπέλα μου , και μετα να γράφεις !!!! Έλεος με κάθε έλληνα εδώ μέσα!! Την είδαν όλοι Έλληνες !! Αντε να μην σου πω και τίποτα πιο βάρυ,, αντε στην τρύπα σου

ΜΙΚ

Στην Καλαμάτα για να συγκινήσεις τις γκόμενες πρέπει να γίνεσαι καραγκιόζης με σαΐτες; Ή τους τα ακουμπάνε γερά τα πέριξ τουριστικά εστιατόρια, καταστήματα και ξενοδοχεία; Ή όλα μαζί πάνε σετ για ένα ακόμη φεστιβάλ ηλιθιότητας από τα πολλά που χαρακτηρίζουν τη χώρα μας;

Ψηλα το κεφαλι ...

σε διπλανη στηλη ( Ισπανία: 74χρονος σκοτώθηκε από χτυπήματα ταύρου σε τοπικό φεστιβάλ ) Είναι παρηγορο ότι δεν ειμαστε οι μονοι βλαμμενοι της Ευρώπης ! Ψηλα το κεφαλι ! Όχι ολες οι ενοχες πανω μας.... !

ΜΙΚ

Φίλε μου, το ποσοστό των βλαμμένων είναι λίγο-πολύ το ίδιο σε όλες τις χώρες. Αυτό που διαφέρει είναι το πώς αντιμετωπίζονται από τις αντίστοιχες νομοθεσίες. Το να κάθονται χαζοπαρέες και να ζουπάνε μπαρούτι ομαδικά σε σωλήνες (και μάλιστα να το διαφημίζουν σε ντοκυμαντέρ της τηλεόρασης) είναι από μόνο του παράνομο (νόμος περί "κατοχής εκρηκτικών") και θα έπρεπε να επεμβεί ο εισαγγελέας.

Κυττα κάτι φάτσες τουρκοβαλκανικες

Ο πιο λεπτός στη φωτό είναι 8 μηνών έγκυος. Όσο για τις φάτσες, σαν αξύριστη μουρταδελλα. Αυτο είναι το πολύτιμο DNA που πρέπει να σώσουμε; Τι παράγουν όλοι αυτοί; Χοληστερίνη, βλακεία και συνταξιούχους. Όσοι έφυγαν από το Ελλαδιστάν έσωσαν τα παιδιά τους για να μη γίνουν σαν αυτούς στη φωτό

Aρης δηλωσιας

Διαβάζοντας το "κυττα" με το οποίο ξεκινάς το σχόλιο σου,αντιλαμβανόμαστε πόσα χρόνια λείπεις στο εξωτερικό κ μοιραία ξέχασες τα ελληνικά....τουλάχιστον γλύτωσες από εμάς που μείναμε...

ΝΙΚΟΣ

αν η δολοφονια ειναι πλημμελημα τωρα ολοι πρεπει να οπλοφορουμε για καθε ενδεχομενο

Μυκονιατης

Η φωτογραφία τα λέει όλα χρυσαυγιτες τραχανοπλαγιαδες με μπάκα κ φουστανελα. Καμια σωτηρια. Αυτό που είπε η φιλη. Αν ζούσαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας κ τα βλεπαν όλοι θα πιναν κωνειο

Θεριστής

Να διωχθεί η φασιστοβλαχιά. Μπαμ μπουμ δεν γουστάρουμε σκ@τίβλαχοι.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4595534

Τα επιχειρήματα για δήθεν δημιουργία υποδομών διαφυγής στο εξωτερικό καθώς και για δήθεν άρνηση διαβίβασης τραπεζικών στοιχείων στις ελληνικές αρχές έχουν πλήρως αποδομηθεί υποστηρίζει ο πρώην υπουργός

ekab12

Με βάση το σχέδιο που καταρτίζει το ΕΚΑΒ εξετάζεται το ενδεχόμενο εύρεσης σημείου στέγασης νέου Τομέα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έτσι ώστε να επιτευχθεί η βελτιστοποίηση της ανταπόκρισης σε επείγοντα περιστατικά στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης