Serial killer στην Κύπρο: Τον πρόδωσε η φωτογραφία ταυτότητας της τρίτης γυναίκας που δολοφόνησε

eglima_ar_

Χθες ο 35χρονος λοχαγός συνδέθηκε με τον φόνο μίας ακόμα γυναίκας,  της 29χρονης Maricar Valdez Arquiola που εξαφανίστηκε το 2017 - Ο «Ορέστης» ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που επικοινώνησε μαζί της, πριν χαθούν τα ίχνη της

Σε προσπάθεια λύσης ενός ματωμένου σταυρόλεξου, με τέσσερις φόνους και δύο μέχρι στιγμής πτώματα, εξελίσσεται η έρευνα της κυπριακής αστυνομίας, στην υπόθεση του serial killer, λοχαγού Νίκου Μεταξά.

Χθες ο 35χρονος συνδέθηκε με τον φόνο ακόμα μίας γυναίκας, της οποία δεν έχει εντοπιστεί το πτώμα. Πρόκειται για την 29χρονη Maricar Valdez Arquiola, η οποία εξαφανίστηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2017.

Σήμερα το πρωί, ο Νίκος Μεταξάς οδηγήθηκε γύρω στις 10.00 κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, προκειμένου να ζητηθεί εκ νέου διάταγμα προφυλάκισης του, για τον τρίτο φόνο γυναίκας από τις Φιλιππίνες. Στη συνέχεια το Δικαστήριο ενέκρινε το διάταγμα προφυλάκισής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκαλύπτει σήμερα η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», οι ανακριτές της υπόθεσης εντόπισαν στους υπολογιστές του λοχαγού μια φωτογραφία της ταυτότητας της Maricar, στοιχείο που τον συνδέει άμεσα με την γυναίκα από τις Φιλιππίνες, η οποία πιστεύεται ότι έχει δολοφονηθεί αλλά είναι άγνωστο που βρίσκεται το πτώμα της.

Η αστυνομία, σύμφωνα με το κυπριακό νομικό καθεστώς, ζήτησε νέο ένταλμα σύλληψης του λοχαγού και για τρίτο φόνο, παρά το ότι είναι ήδη προφυλακισμένος για τρεις ακόμα φόνους. 

Ο Νίκος Μεταξάς συνδέθηκε με την 29χρονη από τις Φιλιππίνες και με άλλα τεκμήρια που προέκυψαν μέσα από την έρευνα των ηλεκτρονικών και τηλεπικοινωνιακών δεδομένων. Όπως διαπιστώθηκε, ο 35χρονος με το ψευδώνυμο «Ορέστης» ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που επικοινώνησε με την Maricar, πριν χαθούν τα ίχνη της.

H 29χρονη Maricar Valdez Arquiola

maricarΔεν λέει λέξη

Μετά την αποκάλυψη των στοιχείων, που συνδέουν τον 35χρονο με τη Maricar, ανακρίθηκε εκ νέου.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, ο Νίκος Μεταξάς κράτησε κλειστό το στόμα του, αρνούμενος να σχολιάσει τα τεκμήρια που του παρουσίασαν οι ανακριτές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα ο 35χρονος λοχαγός, έχει ομολογήσει τρεις φόνους, αλλά αυτό το έκανε μόνο μετά την αποκάλυψη των δύο πτωμάτων στο φρεάτιο του μεταλλείου στο χωριό Μιτσερό.

Κατά την ομολογία του, τα δύο πτώματα ανήκουν στην 38χρονη Marry Rose και την 28χρονη Arian Palanas Lozano, που είχαν εξαφανιστεί τον Μάϊο και τον Ιούλιο του 2018.

Παραδεχόμενος την δολοφονία της Marry Rose, το πτώμα της οποίας ταυτοποιήθηκε, ο 35χρονος αναγκάστηκε να παραδεχθεί και την δολοφονία της 6χρονης κόρης της, ισχυριζόμενος ότι είχε πετάξει το πτώμα στο φράγμα Ξυλιάτου.

erevnes2


Το δεύτερο πτώμα στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού, κατά τον ίδιο ανήκει στην Arian Palanas Lozano, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ταυτοποίηση. Η νεκροτομή δεν μπόρεσε να δώσει στοιχεία για την ταυτότητα του πτώματος και γι’ αυτό τον λόγο θα γίνουν εξειδικευμένες επιστημονικές εξετάσεις με DNA.

Αστυνομικές πηγές εξέφραζαν κάποιες επιφυλάξεις για το αν πράγματι πρόκειται για την Arian, αφού η σορός παρουσίαζε μεγαλύτερη φθορά από αυτή της 38χρονης Marry Rose, αν και η Arian είχε δολοφονηθεί δύο μήνες αργότερα.

Δεν αποκλείεται η σορός ανήκει στη 29χρονη Maricar και γι’ αυτό θα γίνει σύγκριση γενετικού υλικού με γενετικό υλικό που έδωσε η μητέρα για τεστ DNA. Όπως και αν έχουν τα πράγματα, βρισκόμαστε μπροστά σε τέσσερις δολοφονίες με δύο πτώματα.

erevnes1Χωρίς αποτέλεσμα

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού, το οποίο αν και ερευνήθηκε κατά 95% περίπου δεν εντοπίστηκε κάτι ύποπτο. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Κύπρου Μάρκο Τράγκολα, απομένουν ακόμα 10 μέτρα και η έρευνα θα ολοκληρωθεί σήμερα.

Επίσης κανένα στοιχείο δεν απέδωσε μέχρι στιγμής και η έρευνα στο φράγμα Ξυλιάτου στο οποίο ο 35χρονος ισχυρίστηκε ότι πέταξε το πτώμα της 6χρονη Sierra, ς κόρης της Marry Rose. Αύριο θα γίνει νέα έρευνα με δύτη ο οποίος θα εξετάσει κάποια σημεία στον πυθμένα του φράγματος στα οποία δεν μπορούσε να προσεγγίσει η ρομποτική κάμερα.

Η αστυνομία θα συνεχίσει τις έρευνες και σε άλλους χώρους, με προτεραιότητα αυτούς που έχουν καταγραφεί σε φωτογραφίες του λοχαγού, ο οποίος είχε πάθος με τη φωτογραφική τέχνη. Μεταξύ των «καλλιτεχνικών» φωτογραφιών του υπήρχαν φωτογραφίες από το μεταλλείο Μιτσερού και το φράγμα Ξυλιάτου, κάτι που δημιουργεί υποψίες ότι έχει φωτογραφίσει και άλλους χώρους που δυνατόν να έχει κρύψει πτώματα.

Μαρτυρία: Η παγίδα του "Ορέστη"Σεξουαλική διαστροφή

Κατά την ομολογία του serial killer, αναζητούσε τα θύματα του μεταξύ γυναικών από τις Φιλιππίνες στις οποίες παρουσιαζόταν με το όνομα «Ορέστης». Αφού κατάφερνε να τις προσεγγίσει με κάποιο τρόπο τις έπειθε να τον ακολουθήσουν στο σπίτι του, όπου κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής τις στραγγάλιζε κάτι που όπως αποκάλυψε τον έκανε να νιώθει ωραία και για αυτό το επαναλάμβανε.

Στη συνέχεια έδενε τα χέρια και τα πόδια τους με σκοινί και τις πετούσε στο φρεάτιο του μεταλλείου.

Η ανακριτές δεν είναι πεπεισμένοι αν στην ανάκριση ο 35χρονος είπε όλη την αλήθεια και αν όντως έκνε σεξ με τις γυναίκες με δική τους συναίνεση. Δεν αποκλείεται να τις βίαζε και να τις βασάνιζε, αλλά αυτό δεν μπορεί να διαπιστωθεί από τις νεκροτομές αφού τα πτώματα βρίσκονταν σε κατάσταση σαπωνοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ (31)

Τις σκοτωνε σαν μυγες

ΝΤΡΟΠΗ ΡΕΕΕΕΕΕΕ ...κατι ειναι Σαπιο στην κυπρο....και δεν ειναι μονο ο φονιας.......

Σε ένα ντοκυμανταίρ της νοτίου αφρικής

οι βασανιστές του απαρτχαίμ συστεμ δήλωσαν η καλύτερη μέθοδος ήταν η μασκα/κασκα κάτι σαν τη κάσκα του Δύτη. Του φορούσαν του εχθρού τη κάσκα και κλείναν τον αέρα. Αυτό ήταν η πιο γρήγορη και αποτελεσματικη μέθοδος. Με τη δεύτερη φορά τα ξερνούσαν όλα. Όταν τους κτυπούσαμε το σώμα αντέχει και δεν πονά μετά απο πολύ δυνατά κτυπήματα. Τα νεύρα δεν δίνουν εντολές στον εγκέφαλο είπανε, γιαυτό αντέχει ο άνθρωπος το βασανισμό με βίαια κτυπήματα.

Stalin

"Δεν λέει λέξη" !!! Αδύνατο να καταλάβω τι κάνουν. Ξύλο και βασανιστήρια δεν γνωρίζουν, να τα ξεράσει όλα σε 2 λεπτά;

Ερώτηση...

Υπάρχουν γυναίκες που συνευρίσκονται σεξουαλικά με αυτόν το ανθρωποειδές? Από την φάτσα φαίνεται...

ξξ

το θεμα του στηγερου εγκληματια ,στην ελλαδα αλλα κυριως στην κυπρο , απο κει που ηταν 40στηλο επεσε πολυ απο προχθες....γιατι συντροφοι;;;

tRoGG

Αυτα βλεπει μετα ο Γεωργιου και μας παρασαρει το Τατουαζ με το serial killer

Πανος

Κοψε τον μπαφο σε χτυπαει στο μυαλο

οτι

δεν γνωρίζεις καλά, άστο μεγάλε... πίνοντας μπάφο και παίζοντας pro, δεν κάνεις τέτοιες βλακείες...

Χρανιώτης

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΡΑΣΤΟ ΑΥΓΟ ΣΤΗΣ ΜΑΣΧΑΛΕΣ

123

Θυμιζει την ιστορία του δράκου Παπαχρόνη,εφαγε ποσες φορες ισόβια και σήμερα είναι ελεύθερος (από τους πρώτους που αποφυλακίστηκαν με τον νόμο Παρασκευοπουλου ) όσο ήταν στην φυλακή δεν προλάβαινε να απαντάει στα γράμματα των θαυμαστριων του.Το ίδιο θα γίνει και με αυτον, είναι 35 θα βγεί περιπου στα 51 τού και θα τον κυνηγανε οι θαυμάστριες (και οι θαυμαστές) λες και είναι ροκ σταρ

Όλες

Οι εξαφανίσεις αυτού του είδους κατά 99% πηγαίνουν στα κατεχόμενα. Υπάρχει κύκλωμα που τους τάζει περισσότερα λεφτά γι’ αυτό και ένα βράδυ τα μαζεύουν και φεύγουν. Άγνωστο σε ποιες χώρες τις στέλνουν και με τι έγγραφα συνοδεύονται. Η επικοινωνία με δικά τους άτομα είναι εξαιρετικά δύσκολη και τις περισσότερες φορές δεν απαντούν τα τηλεφωνήματα με κωδικό από τη Κύπρο αφού είναι ήδη ενημερωμένοι ότι η ‘ελλείπουσα’ την έχει κάνει για άλλη χώρα. Δεν ξέρω σε αυτή τη περίπτωση εάν τα συγγενικά τους πρόσωπα επικοινώνησαν με την αστυνομία και αυτή δεν έκανε τίποτα ( όπως κακώς κάνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις ). Το μεγαλύτερο πρόβλημα για εμένα στο νησί, ξεκίνησε από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων με τα κατεχόμενα και την ελεύθερη διακίνηση. Λαθρεμπόρια, σωματεμπόριο, ναρκωτικά κτλ. είναι πολύ εύκολα πλέον αφού τα μέτρα πλέον είναι πολύ χαλαρά και δεν υπάρχει ο έλεγχος και η αστυνόμευση της πράσινης γραμμής.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης