Επιστολή συμπαράστασης καθηγητή της ΑΣΟΕΕ μετά την επίθεση σε πολίτη με αναπηρία

Επιστολή συμπαράστασης καθηγητή της ΑΣΟΕΕ μετά την επίθεση σε πολίτη με αναπηρία

Ο κ.Στέλιος Μπεκίρος τονίζει  ότι ενώ ο πρύτανης έχει ενημερωθεί πολλάκις από καθηγητές και σπουδαστές δεν κάνει ενέργειες για να σταματήσει το παραεμπόριο και τις επιθέσεις  - Ο πολίτης συνοδευόταν από υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον Κώστα Μπακογιάννη

asoee
Η επίθεση που είχε δεχτεί, πριν από λίγες ημέρες έξω από την ΑΣΟΕΕ, από άτομα που έκαναν παραεμπόριο, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό Μπακογιάννη, Ανδρέας Κωνσταντάτος, ένας πολίτης με αναπηρία και ένας οπερατέρ, είχε ως αποτέλεσμα, ο κ. Κωνσταντάτος να λάβει επιστολή από τον Επίκουρο καθηγητή της ΑΣΟΕΕ κ. Στέλιο Μπεκίρο ο οποίος αναφέρει πως το πρόβλημα με τη σωματική ακεραιότητά καθηγητών και σπουδαστών είναι τεράστιο.

Παράλληλα, επισημαίνει πως ενώ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου έχει ενημερωθεί πολλάκις από καθηγητές και σπουδαστές εν τούτοις δεν κάνει καμία ενέργεια για να σταματήσει το παραεμπόριο και οι επιθέσεις των ατόμων που το κάνουν.

Η επιστολή συμπαράστασης αλλά και καταγγελίας έχει ως εξής:

«Αγαπητέ Κύριε Κωνσταντάτε, 

Πρωτίστως σας συγχαίρω για την υποψηφιότητά σας με τον συνδυασμό του Κ. Μπακογιάννη. Αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την Αθήνα η διεκδίκηση του Δήμου από τον Μπακογιάννη ο οποίος μαζί με τους εκλεκτούς υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους στο ψηφοδέλτιο του, θεωρώ επιτέλους θα κάνει τη διαφορά για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. 

 Θα ήθελα επωνύμως να απευθυνθώ σε εσάς ύστερα από τα απαράδεκτα φαινόμενα βίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου και την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράστασή μου. Ξέρετε, … δεν είναι ασφαλώς η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοιου είδους έκτροπα, υπό την παρούσα διοίκηση της ΑΣΟΕΕ. 

Προς επίρρωση των λόγων σας, θυμίζω τα γεγονότα ξυλοδαρμού ΑΜΕΑ στο πρόσφατο παρελθόν από κουκουλοφόρους, επιθέσεις σε αστυνομικούς από άτομα ορμώμενα εντός της ΑΣΟΕΕ, επιθέσεις σε δημοσιογράφους ή συνάδελφους μου από τους παράνομους μικροπωλητές, ξυλοδαρμούς υπαλλήλων του Ιδρύματος και Καθηγητών και εκτεταμένη διακίνηση ναρκωτικών εκτός και εντός της ΑΣΟΕΕ, όλα σε γνώση του Πρύτανη. Προσωπικώς, τον Οκτώβριο 2017 κατήγγειλα εγγράφως στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών για πολύ σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα εναντίον μου και άλλων συναδέλφων εντός του Πανεπιστημιακού χώρου κατά τη διεξαγωγή μαθημάτων μας. Ανάλογες καταγγελίες και αναφορές έχουν κοινοποιηθεί στον Πρύτανη και στα τακτικά μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, ωστόσο ΠΟΤΕ δεν προέβησαν σε οποιαδήποτε ενέργεια. Αντιθέτως, η απάντηση των Πρυτανικών Αρχών προς όλους εντός και εκτός ΑΣΟΕΕ, ήταν ότι για την σωματική μας ακεραιότητα δεν είναι υπεύθυνοι εκείνοι, παρά αποκλειστικώς όλοι εμείς που υφιστάμεθα τις επιθέσεις! Απολύτως εναρμονισμένοι στο πνεύμα που διακατέχει τους κυβερνώντες, δεν «ιδρώνει το αυτί τους» με αποτέλεσμα όλοι μας να βρισκόμαστε για χρόνια τώρα στο έλεος της παρανομίας.
 
Βιώσατε ο ίδιος και οι συνεργάτες σας το μέγεθος της ανομίας. Λυπάμαι αφάνταστα, και σας μεταφέρω ως Καθηγητής του ιδρύματος τον αποτροπιασμό μου και τη συγγνώμη μου. Δεν αναμένω ασφαλώς - ενώ θα έπρεπε - με δελτίο τύπου ο Πρύτανης να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από εσάς, από όλους του δημότες της Αθήνας αλλά και τον Ελληνικό Λαό για το «άσυλο των παρανόμων», όπως ορθότατα αναφέρατε σε συνέντευξη σας.      
 Ειλικρινώς εύχομαι η παρέμβασή σας να συνέβαλε προκειμένου να εκκινήσει ένας διάλογος επί του θέματος. Ωστόσο, δε σας κρύβω ότι με διακατέχει απαισιοδοξία προς το παρόν. Ελπίζω σύντομα να απαλλαγούμε από τους ιδεοληπτικούς «ταγούς των καιρών» σε όλα τα επίπεδα του εκπαιδευτικού, οικονομικού και πολιτικού γίγνεσθαι. Να αναλάβουν άξιοι όπως εσείς και ασφαλώς ο Κ. Μπακογιάννης, παρά το λυσσαλέο πόλεμο που είναι βέβαιο ότι θα δεχτείτε από την «αβάσταχτη μετριότητα» που απέρχεται. 

Επωνύμως και ευθαρσώς σας απευθύνομαι. 

Σας μεταφέρω τους θερμούς μου χαιρετισμούς και παραμένω στο πλευρό σας, όχι ασφαλώς μόνον σε ότι αφορά την επίθεση που δεχτήκατε, για οτιδήποτε μπορώ να συνεισφέρω με τις ελάχιστες δυνάμεις μου στον αγώνα σας για αξιοπρέπεια και ήθος.  
 
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Στέλιος Μπεκίρος
Επ. Καθηγητής ΑΣΟΕΕ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης