ΑΣΟΕΕ: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με 36 συλλήψεις

24122018doaproionta002

Τα άτομα αυτά δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων, λαθραίων τσιγάρων και ναρκωτικών ουσιών 

Σε 36 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία μετά από μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή, έξω από την ΑΣΟΕΕ για λαθραία τσιγάρα και ναρκωτικά.

Τα άτομα αυτά δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων, λαθραίων τσιγάρων, ναρκωτικών ουσιών περιμετρικά του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά από πολύμηνη έρευνα, αποκαλύφθηκε πλήρως η δράση της Εγκληματικής Οργάνωσης και διαπιστώθηκε η διασύνδεση της ομάδας των ατόμων που  ραστηριοποιείτο πέριξ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ομάδα ατόμων που δρούσαν στη Θεσσαλονίκη, αποκλειστικά στη διάθεση απομιμητικών προϊόντων.
Για την αποδόμηση της Εγκληματικής Οργάνωσης, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε, στις 21 και 22-12-2018, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συντονισμένη επιχείρηση, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και τη συνδρομή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της ΟΠΚΕ καθώς και άλλων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν -36- μέλη της Οργάνωσης.

Κατασχέθηκαν χιλιάδες απομιμητικά προϊόντα καθώς και προϊόντα παρεμπορίου, ενώ το οικονομικό όφελος που αποκόμισε από τη δράση της, κατά το τελευταίο τρίμηνο, η Οργάνωση υπολογίζεται στις -219.000- ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, διαπιστώθηκε η οργανωμένη και συντονισμένη δράση ομάδας αποτελούμενης κυρίως από αλλοδαπούς, η οποία δραστηριοποιούνταν σε καθημερινή βάση, περιμετρικά του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων επωνύμων εταιρειών, λαθραίων τσιγάρων, ναρκωτικών ουσιών, ψηφιακών δίσκων εικόνας και ήχου καθώς και καρτών sim εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν τριάντα έξι ( 36) μέλη της εν λόγω οργάνωσης, από τους οποίους (4) ημεδαποί (ηλικίας από 33 έως 56 ετών) και 32 αλλοδαποί (ηλικίας από 22 έως 57 ετών). Για την ίδια υπόθεση έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλοι τέσσερις αλλοδαποί, ενώ συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω για τα ίδια αδικήματα είναι και τουλάχιστον είκοσι πέντε άτομα, διαφόρων εθνικοτήτων, τα οποία αναζητούνται.

Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα - κατά περίπτωση – αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, περί εξαρτησιογόνων ουσιών, απάτες και πλαστογραφία - κατ΄εξακολούθηση και κατά συναυτουργία - , Νόμου Περί Σημάτων, περί ταυτοποίησης των κατόχων και χρηστών εξοπλισμού και υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, περί Προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, περί Αθέμιτου ανταγωνισμού, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, Περί Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, απόπειρα πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, νόμου Περί Όπλων, Απείθεια και για παράβαση του νόμου Περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 20 προς 21 Δεκεμβρίου 2018, παρουσία δικαστικών λειτουργών και με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών και λοιπών αστυνομικών υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, πραγματοποιήθηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συντονισμένη επιχείρηση, ύστερα από την οποία διαπιστώθηκε:

Περιμετρικά της Πανεπιστημιακής Σχολής δραστηριοποιούνταν ομάδα τουλάχιστον (70) ατόμων (σχεδόν αποκλειστικά αλλοδαπών), σε καθημερινή βάση από την 08:30 ώρα περίπου έως την 17:30 περίπου, διακινώντας έναντι χρηματικής αμοιβής ή άλλων ανταλλαγμάτων, σε διερχόμενους πολίτες, απομιμητικά προϊόντα (τσάντες-παπούτσια κ.τ.λ.), λαθραία τσιγάρα και καπνού κ.τ.λ., ενώ σε συγκεντρωθέντα τοξικοεξαρτημένα άτομα ναρκωτικές ουσίες.

Η όλη δραστηριότητα αφορούσε δομημένη ομάδα, με διακριτούς ρόλους και σε ορισμένες περιπτώσεις εναλλασσόμενους, ως ακολούθως:

Τουλάχιστον έξι (6) άτομα, αποκλειστικά άντρες, σε καθημερινή βάση απασχολούνταν σε ρόλο τσιλιαδόρων, στις συμβολές των οδών Πατησίων και Χέυδεν, Πατησίων και Δεριγνί και Πατησίων και Αντωνιάδου, εναλλασσόμενοι στον τόπο επιτήρησης.

Τουλάχιστον είκοσι (20) άτομα, κυρίως άντρες, σε καθημερινή βάση δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση απομιμητικών προϊόντων (τσάντες, πορτοφόλια, υποδήματα κ.τ.λ.), καρτών SIM και λοιπών προϊόντων, η πλειονότητα των οποίων κατά μήκος της οδού Πατησίων, μπροστά από την Πανεπιστημιακή Σχολή.

Τουλάχιστον οκτώ (8) άτομα, αποκλειστικά άντρες, σε καθημερινή βάση, δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση λαθραίων τσιγάρων η πλειονότητα των οποίων ακριβώς μπροστά από την κεντρική πύλη της Πανεπιστημιακής Σχολής, επί της οδού Πατησίων.

Τουλάχιστον τέσσερα (4) άτομα, αποκλειστικά άντρες, σε καθημερινή βάση, δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη, ηρωίνη, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη κτλ) τις περισσότερες φορές στην συμβολή των οδών Πατησίων και Αντωνιάδου.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών και λαθραίων τσιγάρων είναι ότι πραγματοποιούνταν και τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή με αμείωτη ένταση.

Επιπλέον, εξακριβώθηκε η άμεση σύνδεση (τροφοδοσία-απ’ ευθείας πώληση) της ομάδας ατόμων που δραστηριοποιούνταν περιμετρικά του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ομάδα ατόμων που δρούσαν στη Θεσσαλονίκη αποκλειστικά στη διάθεση απομιμητικών προϊόντων.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι το εκτιμώμενο οικονομικό όφελος από την δραστηριότητα της οργάνωσης, για το χρονικό διάστημα από τις 06/09/2018 έως και 10/12/2018 υπολογίζεται τουλάχιστον στο χρηματικό ποσό των (219.152) ευρώ. Επιπρόσθετα, δεδομένης της πραγματογνωμοσύνης εκπροσώπων των εταιρειών (επί των κατασχεθέντων), της διακινούμενης ποσότητας αυτών, το χρονικό διάστημα δράσης της οργάνωσης, εκτιμάται ότι το προσδοκώμενο οικονομικό όφελος των μελών της οργάνωσης ξεπερνάει τις (500.000) ευρώ.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε είκοσι έξι (26) συνολικά οικίες και καταστήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

Περισσότερα από (5.000) είδη απομιμητικών προϊόντων διαφόρων επώνυμων εταιρειών όπως ρολόγια, τσάντες, ρουχισμός, γυαλιά ηλίου, υποδήματα κτλ,

περισσότερα από (5.500) είδη προϊόντων παρεμπορίου, φορτιστές κινητών τηλεφώνων, handsfree , θήκες κινητών τηλεφώνων, ψηφιακοί δίσκοι ήχου και εικόνας και
κάρτες sim εταιρειών κινητής τηλεφωνίας,

το χρηματικό ποσό των (40.000) ευρώ

τέσσερα ( 4) Ι.Χ.Ε. αυτ/τα,

περισσότερα από (100) «σήματα», επώνυμων εταιρειών,

μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων και ιδιόχειρων σημειώσεων,

μικροποσότητες ναρκωτικές ουσιών, κυρίως ηρωίνης και κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στην κύρια ανάκριση.

ΣΧΟΛΙΑ (15)

AΣΟΕΕ

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ !!!! ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΠΟΥΛΑΝΕ ΠΑΛΙ !! ΚΡΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΟ ΚΟΠΟ !

Θραξ

απο τη μερα που η ΕΛΑΣ δολοφονησε το χαρακτηρα του Κατσιφα δεν με πειθει τιποτα........ειστε εθνοπροδοτες και σκυβετε το κεφαλι σε καθε πολιτικο ινστρουκτορα για χαρη μιας θεσης!!!!!!!!

Ροβεσπιέρος

Δολοφόνησε τον χαρακτήρα του επειδή έβγαλε στη δημοσιότητα την αλήθεια για να προλάβει τους φανατισμένους που ήταν έτοιμοι να βγουν στους δρόμους (όπως κι έγινε... 200 άτομα) για έναν εθνικιστή εξτρεμιστή - τρομοκράτη που πυροβολούσε δημόσια με καλάσνικοφ για μια σημαία σαν ταλιμπάν και αποτελούσε δημόσιο κίνδυνο για τους γύρω του όπως είδαμε στο βίντεο; Φτάνει πια με την παρακμή της σημερινής κοινωνίας που υψώνει και κάνει εθνομάρτυρα έναν τρομοκράτη. Φυσικά και δεν έπρεπε να τον εκτελέσουν, αν όντως έτσι έγινε, αλλά αυτό δεν τον καθιστά αθώωο. Και εννοείται πως σε περίπτωση που δεν γινόταν να συλληφθεί (δεν παραδινόταν) έπρεπε να τον ακινητοποιήσουν με οποιονδήποτε τρόπο, ακόμη και με σφαίρα (ναι, ακόμη και θανάσιμα στην έσχατη περίπτωση). Ας σκεφτούμε λογικά για μια φορά σ' αυτή τη χώρα. Ας σοβαρευτούμε επιτέλους.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΥΜΑΡΩ

ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΞΕΝΩΝ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ...ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ... ΑΚΑΤΑΔΙΩΧΤΟ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ...ΣΤΟΚΑΤΖΙΔΙΚΟ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ...ΛΟΥΦΕΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ .

Mpilias

Στη Μενάνδρου εκεί που σκοτώθηκε προχτές ένας Αφγανός δεν κρατάει κανείς τσιλιες, είναι όλα χυμα και η διακίνηση ουσιών, και η χρήση, και το παραεμποριο τα απογεύματα με φορτηγά που αδειάζουν κουτες κ μαύρες σακούλες. Καμιά φορά περνάνε ζηταδες κάνουν λίγο με την κόρνα θόρυβο κ πάνε για τυροπιτα στην Αθηνάς

Πρώτη φορά Αριστερά

Και ελπίζω και τελευταία!!! Δρόμο ανθέλληνες κομμουνιστές απατριδες και αντίχριστοι!!!

lol

ευτυχως που υπαρχουν και οι αλλοδαποι επενδυτες για τους οποιους οι αθηναιοι πρεπει να ειμαστε ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ, και ειναι σιγουρο οτι ολοι τους βρισκονταν νομιμα στη χωρα μας!!! η κακη ελληνικη αστυνομια μπαινει κοντρα στις επενδυσεις τους... τωρα πως μπορει να εχει και η τελευταια κυριουλα τσαντα LV??? αυτη ειναι η ισσοτητα??? ντροπη σας που τους μαζεψατε!!! ελπιζουμε να απολογηθουν αμεσα στον εισαγγελα και να αφεθουν ολοι ελευθεροι ως ειθισται

sakis kouvas

Τί πολιτικών απόψεων ήταν οι συλληφθέντες;

plop

πακιστανοι χρυσαυγιτες φυσικα τι αλλο... ειναι τα λεγομενα μαυρα ταγματα εφοδου της ΧΑ

tsakidia

Τωρα που πατωνεις οσο δεν παει στην Αθηνα Πινοκιο (φαντασου στη Β Ελλαδα τι θα παθεις)και παντα προεκλογικα,ξυπνησε ο μηχανισμος του κρατους.Επειδη ομως αυτη η κολονια κραταει πολλα χρονια και γιγαντωσε επι θητειας σου οσο ποτε αλλοτε ,θα σε στειλουμε στο χρονοντουλαπο και θα φερουμε αυτους που θα κρατανε παντα ανοιχτα τη Σχολη μας και των γονιων μας και των τωρινων φοιτητων της.Αντε γεια παραμυθα.

XAAXAXAXAXAX

Tεραστια επιτυχια..... εμεις βεβαια που περναμε απο κει τους ξερουμε χρονια και ποιοι ειναι και τι κανουνε...... τωρα που το καταλαβε η ΕΛΛ.ΑΣ ειναι καπως αργα.... αλλα οκ αφου θα τους αφησουνε σε κανενα 6 μηνο δεν θα μας λειψουνε!!!

K

Ναί ρε για εμάς που έχουμε μαγαζιά και περιμένουμε αυτές τις ημέρες για να δουλέψουμε, εστω και τώρα είναι τεράστια επιτυχία που μειώνει λίγο το βραχνά του παρεμπόριου

κικο

Την πάτησε η αστυνομία.Θα ξηλώσει πολλούς ο ΣΥΡΙΖΑ.Αντε μετά,με τέτοιο κυνηγητό,να πατήσει επενδυτής.Κε Μάρδα,ΧΑΣΑΜΕ.....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Giorgos_Patoulis

Η Περιφέρεια, δια στόματος Γιώργου Πατούλη, έχει ζητήσει την παρέμβαση των δημάρχων προκειμένου να προχωρήσουν από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στην επιβολή προστίμων και κυρώσεων σε όσες περιπτώσεις διαπιστώνεται παρανομία