Ηράκλειο: 45χρονη είχε καταδικαστεί για κλοπή και διέφευγε για 13 χρόνια

Ηράκλειο: 45χρονη είχε καταδικαστεί για κλοπή και διέφευγε για 13 χρόνια

Η Ελληνίδα παρέμενε ασύλληπτη από το 2006, αλλά συνελήφθη τυχαία από έλεγχο των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ

irakleio_figodiki
Εντυπωσιακό ρεκόρ είχε πετύχει μια 45χρονη -σήμερα- Ελληνίδα, που είχε καταδικαστεί τελεσίδικα για κλοπή από το Τριμελές Εφετείο Ηρακλείου το 2006, αλλά κατάφερνε να παραμένει ασύλληπτη επί 13 ολόκληρα χρόνια! Και ίσως να εξακολουθούσε να διαφεύγει, αν δεν συλλαμβανόταν τυχαία.

Η γυναίκα υποβλήθηκε συμπτωματικά σε έλεγχο στοιχείων από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο Ηράκλειο και τότε διαπιστώθηκε ότι είχε καταδικαστεί φυλάκιση σε 18 μηνών για κλοπή, αλλά δεν είχε εκτίσει ποτέ την ποινή! Έτσι, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

*** Τρεις αλλοδαποί ηλικίας 33, 41 και 43 χρόνων συνελήφθησαν στην Φλώρινα από αστυνομικούς της Ασφάλειας, καθώς σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις. Σε βάρος του 33χρονου εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών και μια απόφαση του Εφετείου Αθηνών, με τις οποίες καταδικάστηκε με συνολική ποινή φυλάκισης 27 μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, αντίσταση και απλή σωματική βλάβη. Σε βάρος του 43χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 11 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ για πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, ενώ σε βάρος του 41χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ν. Μουδανιών Χαλκιδικής για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, με ποινή φυλάκισης 30 ημερών.

*** Σε άλλη περιοχή της Φλώρινας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών ένας 37χρονος αλλοδαπός που επέστρεψε παράτυπα στη χώρα, ενώ εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας για παραβίαση περιορισμών διαμονής, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δύο ετών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης