«Δεν ήταν κάτι τραγικό» δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για τη φωτογραφίατου Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή κάνοντας λόγο για «καθεστωτική αντίληψη» σε βάρος του πρώην υπουργού με αφορμή τις σφοδρές αντιδράσειςστο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο κ. Κουρουμπλήςέκανε επίσκεψη στον ποιμενάρχη της περιοχής. Δεν ήταν κάτι τραγικό για αυτό το θόρυβο και τη μεγάλη καταφορά εναντίον του, δεν συντονίζουμε σήμερα τη ζωή μας με το είναι, αλλά με το φέρεσθαι...Πρόκειται για καθεστωτική αντίληψη που απέχει παρασάγγας από την ελευθερία» δηλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο κ. Σεραφείμ.
Μιλώντας και με την ιδιότητα του μάρτυρα υπεράσπισης του κ. Αμβρόσιου, ο Μητροπολίτης Πειραιώς ανέφερε ότι η κατηγορία για υποκίνηση μίσους που αντιμετωπίζει με αφορμή τις δηλώσεις του για τους ομοφυλόφιλους δεν στοιχειοθετείται. «είναι πολιτική δίωξη… Ο νόμος με τον οποίο κατεδικάσθη προϋποθέτει τρόπον διακινδύνευσης της σωματικής ακεραιότητας των ανθρώπων... Η καταδίκη του θα αναιρεθεί στον Άρειο Πάγο πιστεύω» σημείωσε.
«Μπορεί να διαφωνεί κανείς με επιμέρους εκφράσεις του κ. Αμβρόσιου, η ουσία των λόγων του είναι αυτή που κηρύσσει το Ευαγγέλιο» επέμεινε οκ. Σεραφείμ. «Είναι ένας δυναμικός ιεράρχης, απόλυτα συνειδητοποιημένος άνθρωπος της εκκλησίας, εκφράζει τα ζώπυρα της πίστεως με έναν τρόπο που μπορεί κανένας να μη συμφωνεί, αλλά δεν έχει δόλο, έχει αναμορφώσει την ιστορική μητρόπολή του. Έχει αδαμάντινο ηθικό βίο, είναι κεκαθαρμένος, ηθικός» πρόσθεσε.
Όσον αφορά τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για έναν αγωνιστή της ζωής που είναι ένθεος, αντίθετα με τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν μεταφυσικές ανησυχίες. Ήμασταν, σημείωσε, συμφοιτητές, έχασε από 11 χρονών το φως του, κατόρθωσε να υπερβεί την τυφλότητα και να έχει φως στη ζωή και την καρδιά του.
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη