Μητροπολίτης Πειραιώς: Δεν ήταν κάτι τραγικό η φωτογραφία Αμβρόσιου-Κουρουμπλή

Μητροπολίτης Πειραιώς: Δεν ήταν κάτι τραγικό η φωτογραφία Αμβρόσιου-Κουρουμπλή

«Καθεστωτική αντίληψη» το σχόλιο του Μητροπολίτη Πειραιώς για τις αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

serfaf-pira
«Δεν ήταν κάτι τραγικό» δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για τη φωτογραφία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή κάνοντας λόγο για «καθεστωτική αντίληψη» σε βάρος του πρώην υπουργού με αφορμή τις σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Κουρουμπλής έκανε επίσκεψη στον ποιμενάρχη της περιοχής. Δεν ήταν κάτι τραγικό για αυτό το θόρυβο και τη μεγάλη καταφορά εναντίον του, δεν συντονίζουμε σήμερα τη ζωή μας με το είναι, αλλά με το φέρεσθαι...Πρόκειται για καθεστωτική αντίληψη που απέχει παρασάγγας από την ελευθερία» δηλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο κ. Σεραφείμ.

mhtropolitis peiraiws


Μιλώντας και με την ιδιότητα του μάρτυρα υπεράσπισης του κ. Αμβρόσιου, ο Μητροπολίτης Πειραιώς ανέφερε ότι η κατηγορία για υποκίνηση μίσους που αντιμετωπίζει με αφορμή τις δηλώσεις του για τους ομοφυλόφιλους δεν στοιχειοθετείται. «είναι πολιτική δίωξη… Ο νόμος με τον οποίο κατεδικάσθη προϋποθέτει τρόπον διακινδύνευσης της σωματικής ακεραιότητας των ανθρώπων... Η καταδίκη του θα αναιρεθεί στον Άρειο Πάγο πιστεύω» σημείωσε.

«Μπορεί να διαφωνεί κανείς με επιμέρους εκφράσεις του κ. Αμβρόσιου, η ουσία των λόγων του είναι αυτή που κηρύσσει το Ευαγγέλιο» επέμεινε οκ. Σεραφείμ. «Είναι ένας δυναμικός ιεράρχης, απόλυτα συνειδητοποιημένος άνθρωπος της εκκλησίας, εκφράζει τα ζώπυρα της πίστεως με έναν τρόπο που μπορεί κανένας να μη συμφωνεί, αλλά δεν έχει δόλο, έχει αναμορφώσει την ιστορική μητρόπολή του. Έχει αδαμάντινο ηθικό βίο, είναι κεκαθαρμένος, ηθικός» πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Όσον αφορά τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για έναν αγωνιστή της ζωής που είναι ένθεος, αντίθετα με τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν μεταφυσικές ανησυχίες. Ήμασταν, σημείωσε, συμφοιτητές, έχασε από 11 χρονών το φως του, κατόρθωσε να υπερβεί την τυφλότητα και να έχει φως στη ζωή και την καρδιά του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης