Κουρουμπλής για Αμβρόσιο: Συναντήθηκα μαζί του, γιατί στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί

Κουρουμπλής για Αμβρόσιο: Συναντήθηκα μαζί του, γιατί στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί

«Έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει» λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Ούτε κουβέντα ωστόσο για τις πληροφορίες ότι τον... επέπληξε ο Πάνος Σκουρλέτης και αναγκάστηκε να κατεβάσει τις επίμαχες αναρτήσεις του με τον Αμβρόσιο από τα social media

kouroublis_main_2
Απάντηση στις επικρίσεις που δέχεται για τη συνάντησή του με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο επιχείρησε να δώσει, με ανάρτησή του στο Facebook, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνω σε πόλεις όλης της Ελλάδας, επισκεπτόμενος κάθε φορά και ιδρύματα πρόνοιας, πήγα στο Ίδρυμα Κλειστής Περίθαλψης Ηλικιωμένων στο Αίγιο -στη δημιουργία του οποίου είχα συντελέσει ως Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας. Με λύπη μου διαπιστώνω ότι ορισμένοι προσπάθησαν να συσχετίσουν την εθιμοτυπική επίσκεψή μου αυτή με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο» αναφέρει ο κ. Κουρουμπλής.

Και συνεχίζει:  «Επειδή δεν συνηθίζω να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις, θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Στη δημόσια πορεία μου μέχρι σήμερα έχω αγωνιστεί ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό και μίσος. Όμως στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί. Γι' αυτό δέχτηκα να συναντήσω τον Μητροπολίτη, παρότι έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει».

Ο κ. Κουρουμπλής ωστόσο δεν κάνει καμία αναφορά στις πληροφορίες, που αναφέρουν ότι ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, επικοινώνησε μαζί του και του εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του ΣΥΡΙΖΑ για την κίνησή του, με αποτέλεσμα να «κατεβάσει» τις επίμαχες φωτογραφίες με τον Αμβρόσιο, αλλά ούτε και στις φήμες που τον θέλουν να τίθεται εκτός ευρωψηφοδελτίου της παράταξης...

Δείτε την ανάρτησή του:

Κλείσιμο


Οργή στην Κουμουνδούρου

Οργή πάντως φέρεται να επικρατεί στην Κουμουνδούρου κατά του Παναγιώτη Κουρουμπλή για τη συνάντησή του με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, μία επιλογή η οποία προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να έρθει η επίπληξή του από την ηγεσία του κόμματος.

Λίγο μετά την «κατσάδα», ο κ. Κουρουμπλής κατέβασε τις επίμαχες αναρτήσεις.

Οι φωτογραφίες του υποψηφίου ευρωβουλευτή και πρώην υπουργού με τον μητροπολίτη Καλαβρύτων εξόργισαν κόμμα και στελέχη, αφού ο Αμβρόσιος αφενός έχει επιτεθεί προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα και αφετέρου εκφράζει ακραίες ρατσιστικές και ξενοφοβικές απόψεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης επικοινώνησε με τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και του εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του ΣΥΡΙΖΑ για την κίνησή του.

Στον κ.Κουρουμπλή καταλογίζεται ότι «ψαρεύει» ψήφους από τη δεξαμενή των ακραίων και παράλληλα, με την κίνησή του πλήττει το αφήγημα του πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ για μέτωπο εναντίον της ακροδεξιάς, αφού ο μητροπολίτης Καλαβρύτων θεωρείται ως κατ εξοχήν εκφραστής ακραίων θέσεων.

Ο κ. Κουρουμπλής φέρεται ειπών στον Πάνο Σκουρλέτη ότι η συνάντησή του με τον μητροπολίτη δεν ήταν προγραμματισμένη, για να εισπράξει την απάντηση ότι ακόμη κι αν είναι πράγματι έτσι, τότε γιατί ο κ. Κουρουμπλής έσπευσε να αναρτήσει φωτογραφίες και να κάνει και αντίστοιχα tweets από την «μη προγραμματισμένη» συνάντηση. 

«Στο πλαίσιο της περιοδείας μου στην Αχαΐα, επισκέφθηκα το Αγάπης Μέλαθρον «O Άγιος Χαράλαμπος», το ίδρυμα αγάπης και προστασίας ηλικιωμένων στο Αίγιο, όπου με υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ.Αμβρόσιος», έγραψε ο κ.Κουρουμπλής και συνόδευσε την ανάρτηση με φωτογραφίες από τη συνάντηση, προσθέτοντας σε ανάρτηση που ακολούθησε -και στη συνέχεια «εξαφανίσθηκε» ότι βραβεύθηκε από τον κ.Αμβρόσιο.
kouroumplis
Η ανάρτηση του κ.Κουρουμπλή στο twitter που προκάλεσε την οργή της Κουμουνδούρου, πριν την «κατεβάσει» ο υποψήφιος ευρωβουλευτής


Μετά την κατσάδα, πάντως, ο κ.Κουρουμπλής έσπευσε να κατεβάσει από το twitter τις επίμαχες αναρτήσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης