Ξέσπασε ο πατέρας του Γιακουμάκη για τις αντιφάσεις μάρτυρα: «Δεν είσαι άνδρας»

pateras_giakoumakh

Πρώην σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής, κατά την εξέταση του στο ακροατήριο εμφανίστηκε να αντιφάσκει - Κρατήθηκε με εντολή εισαγγελέα μέχρι το τέλος της σημερινής διαδικασίας και εκλήθη να συνεχίσει την κατάθεσή του αύριο το πρωί

Με την επανεξέταση του μάρτυρα, για τον οποίον η έδρα εξέφρασε σοβαρές υπόνοιες, για ψευδή κατάθεση και ψευδορκία, θα συνεχιστεί αύριο το πρωί, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων, η δίκη των 9 Κρητικών για την πολύκροτη υπόθεση Γιακουμάκη.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας, πρώην σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής, κατά την εξέταση του στο ακροατήριο εμφανίστηκε να αντιφάσκει, να αμφιβάλει και να αρνείται, σχετικά με τα όσα είχε προανακριτικά καταθέσει στην Αστυνομία. Ο μάρτυρας κρατήθηκε με εντολή εισαγγελέα μέχρι το τέλος της σημερινής διαδικασίας και εκλήθη να συνεχίσει την κατάθεσή του αύριο το πρωί.

Σήμερα κατέθεσαν συνολικά 7 μάρτυρες, όλοι πρώην φοιτητές στην Γαλακτοκομική Σχολή. Η πρόεδρος και ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησαν από τους μάρτυρες να καταθέσουν περιστατικά στα οποία ήταν οι ίδιοι αυτόπτες, ενώ όταν αναφερόταν σε καταστάσεις τις οποίες, όπως είπαν, πληροφορήθηκαν τους ζητήθηκε να κατονομάσουν την πηγή γνώσης.

Οι περισσότεροι χαρακτήρισαν τα περιστατικά «πειράγματα ή πλάκες», ενώ ένας χαρακτήρισε ακραίες κάποιες καταστάσεις.

Κατά το τέλος της εξέτασής του ο συγκεκριμένος μάρτυρας αναφέρθηκε σε κυνήγι στους διαδρόμους, βρισιές και καρπαζιές «ως φιλικά πειράγματα», προκαλώντας την αντίδραση των τραγικών γονιών, που εκείνη την στιγμή ήταν μέσα στο ακροατήριο. «Βρέθηκε το παιδί μου νεκρό. Δεν έχασα το πορτοφόλι μου», είπε κλαίγοντας η μητέρα, ενώ ο πατέρας φώναξε:» «Δεν είσαι άνδρας».

Στις διαφοροποιήσεις των καταθέσεων των μαρτύρων αναφέρθηκαν, σε δηλώσεις τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Όπως υποστήριξε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εκπρόσωπος των Κρητικών δικηγόρων Κατερίνα Χατζηδογιαννάκη: «Τα γεγονότα για τα οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη αφορούν καταθέσεις, όχι τις πρώτες στις οποίες δεν γίνεται αναφορά για κανένα περιστατικό, αλλά τις καταθέσεις οι οποίες δόθηκαν μετά από ένα περίπου χρόνο, το 2016, ή άλλες που δόθηκαν μετά από 2-3 μήνες από το τραγικό συμβάν. Και μάλιστα, μερικοί εκ των μαρτύρων βεβαίωσαν ενώπιον του Δικαστηρίου ότι πριν δώσουν την κατάθεση στην οποία αναφέρθηκαν στα γεγονότα για τα οποία ασκήθηκε η ποινική δίωξη, συναντήθηκαν με συγγενείς το Βαγγέλη, με ιδιωτικούς ερευνητές και ήπιαν καφέ. Και μετά από αυτό, πήγαν αυθορμήτως να δώσουν κατάθεση, να δηλώσουν γεγονότα, για τα οποία δεν αναφέρθηκαν ποτέ στις πρώτες καταθέσεις τους. Να επισημάνω, ότι δύο εκ των μαρτύρων ενώπιον του Δικαστηρίου δέχτηκαν ότι συγχρόνως έδιναν κατάθεση στην ίδια αίθουσα. Η δίωξη ασκήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018. Αυτό έγινε γιατί δεν υπήρχαν νωρίτερα γεγονότα, που να επιβεβαίωναν τα αδικήματα που κατηγορούνται σήμερα οι πελάτες μας».

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας, σημείωσε ότι στις ποινικές δίκες έχουμε μεγάλη ένταση, προσθέτοντας πως οι μάρτυρες, ανάλογα με το τι προσλαμβάνει ο καθένας είναι λογικό να πέφτουν σε κάποιες μικρές αντιφάσεις, παρεκκλίσεις, μετά από καιρό, στο ακροατήριο.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Πιπινα

Σεξισμός. Δηλαδή άμα ήταν γυναίκα θα δικαιούταν να λέει ψέματα; Στερεότυπα και "παντελονάτα" μας κρατάνε πίσω.

@Πιπινα

Δηλαδή υποστηρίζεις υποχρεωτική στράτευση και για τις γυναίκες?

Μάριος Π

Ως συνήθως οι θύτες πάνε να βγούνε κι από πάνω. Βέβαια το παλικάρι δεν είναι πια εδώ για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να πει όλα όσα του έκαναν και μπορούν να ψεύδονται ασύστολα. Μακάρι να έχουν βάρος στη συνείδησή τους το θάνατό του όλοι τους, κι αυτοί που τα έκαναν, κι αυτοί που τα ήξεραν και δεν τον βοηθούσαν, κι αυτοί που τους καλύπτουν τώρα κι αυτοί που τους δασκαλεύουν.

Δεν είσαι άνθρωπος Είσαι κτήνος

Άμα σε ελληνικές φυλακές κρατηθεί αυτός "που δεν θυμάται" μαζί με άλλους πιο έντιμους από αυτόν σε ηθική ανθρώπους κρατούμενος που εκποίουν κάθειρξη, και όχι κτήνη σαν αυτόν, τότε θα θυμηθεί αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες για τις πράξεις του όταν θα του συμβαίνουν καθημερινά όλα όσα έκανε αυτός και οι όμοιοι του. Σε περίπτωση που δεν κρατηθεί ας εμφανιστεί ολόκληρος και ας συστηθεί μόνος του σε τηλεοπτικούς σταθμούς και να πει τι έχει μιας και λέει ότι είναι αθώος, για να δούμε μετά εάν θα εξακολουθήσει να λέει τα ίδια αφού θα προβεί σε δημόσια εμφάνιση, και ακολούθως θα πρέπει να λογοδοτήσει και να απαντήσει στο καθένα οπουδήποτε τον συναντάνε, είδατε εσείς να έγινε αυτό; γιατί κρύβεται τότε και δεν λογοδοτεί δημόσια με επιχειρήματα;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης