Συνάντηση Ιερώνυμου-Χαρακόπουλου: Πρόβλημα της «χριστιανικής Ευρώπης» το δημογραφικό

Συνάντηση Ιερώνυμου-Χαρακόπουλου: Πρόβλημα της «χριστιανικής Ευρώπης» το δημογραφικό

Για το δημογραφικό συζήτησαν ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Ο βουλευτής της ΝΔ παρέδωσε το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για το πρόβλημα

xarakopoulos_ierwnimos
Εκτενή συζήτηση για το δημογραφικό ζήτημα είχε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στην έδρα της Αρχιεπισκοπής. Ο κ. Χαρακόπουλος, με την ιδιότητά του Αντιπροέδρου της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό, παρέδωσε στον προκαθήμενο της ελλαδικής εκκλησίας το πόρισμα της Επιτροπής, με σκοπό την ενημέρωση της Εκκλησίας επί του μείζονος αυτού εθνικού προβλήματος και τη συμβολή της στην προσπάθεια της επίλυσής του. Κατά τη συνάντηση, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε αναλυτικά στις διαστάσεις του δημογραφικού προβλήματος -εθνικές, οικονομικές, ασφαλιστικές, στο σύστημα υγείας κλπ. Επισήμανε τον κίνδυνο ραγδαίας επιβάρυνσης της κατάστασης και επιβεβαίωσης των πιο άσχημων προβλέψεων εάν δεν υπάρξουν πολιτικές που θα δρομολογήσουν την επάνοδο των εκατοντάδων χιλιάδων νέων που έφυγαν στο εξωτερικό προς ανεύρεση εργασίας. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «λύση του δημογραφικού προβλήματος δεν μπορεί να είναι η ανεξέλεγκτη μετανάστευση με πληθυσμούς που δεν συμμερίζονται τις ευρωπαϊκές αξίες».

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε:

«Είχα την χαρά να επισκεφθώ τον Μακαριώτατο και να του επιδώσω το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό. Το Δημογραφικό, δυστυχώς, είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν ταλανίζει μόνον την Ελλάδα αλλά όλον τον χριστιανικό κόσμο, αυτό που κάποτε λέγαμε χριστιανική Ευρώπη, γιατί πρωτίστως έχει να κάνει με την κρίση που περνάει η παραδοσιακή οικογένεια.

Το πόρισμα δίνει κατευθύνσεις που θέλω να πιστεύω ότι θα ακολουθηθούν τα επόμενα χρόνια. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις που αποδίδουν άμεσα. Χρειάζεται σχεδιασμός, πρόγραμμα σε βάθος χρόνου για να αποδώσει. Από πλευράς μας έχουμε τονίσει ότι είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας, γιατί είναι μείζον εθνικό πρόβλημα το δημογραφικό.

Θέλω να ευχαριστήσω την Εκκλησία για το έργο που προσφέρει στηρίζοντας τον θεσμό της οικογένειας και αναλαμβάνοντας και συγκεκριμένα προγράμματα και δράσεις ιδιαίτερα σε ευαίσθητες εθνικά περιοχές, όπως η Θράκη εδώ και πολλά χρόνια».

Απαντώντας ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος δήλωσε τα εξής:

Κλείσιμο
«Θα ήθελα και εγώ να σας ευχαριστήσω, γιατί πράγματι, κ. Χαρακόπουλε, η συζήτησή μας σήμερα ήταν βαθύτατη, διότι έθιξε αυτό το θέμα, το δημογραφικό, που ταλανίζει την πατρίδα μας και άλλες χώρες, όπως είπατε. Η αιτία βέβαια έχει επισημανθεί από πολλούς παράγοντες και την Εκκλησία ιδιαίτερα. Είναι η κρίσις της οικογένειας, η υπονόμευσις των χριστιανικών θεσμών και της διδασκαλίας της Εκκλησίας. Και είναι ένα πρόβλημα το οποίο δύσκολα θα αντιμετωπιστεί, διότι υπάρχουν και άλλα αίτια: η παράτασις του ορίου της ηλικίας, η αδυναμία η οικονομική να στηριχθούν οι νέοι, η αδυναμία η οικονομική που εμποδίζει να γίνονται οικογένειες. Γι’ αυτό λοιπόν χρειάζεται τεράστιο έργο. Και η συζήτησή μας, για την οποία σας ευχαριστώ, είναι ένα κομμάτι για να στηρίξει αυτό το θέμα. Ευχαριστούμε πάρα πολύ και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης