Αλλαγές στους ελέγχους από τη Δευτέρα για όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνο

4470384

Σε εφαρμογή ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός για τους ελέγχους σε όλους Ευρωπαίους πολίτες

Αλλαγές θα εφαρμοστούν από αύριο, Δευτέρα 08.04.2019 σε όσους Ευρωπαίους πολίτες ταξιδεύουν από και προς χώρες εκτός Σένγκεν.

Ειδικότερα, τίθεται σε εφαρμογή από την Ελληνική Αστυνομία ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 458/2017, σύμφωνα με τον οποίο διεξάγονται σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν προς / από χώρες οι οποίες δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν, διαβατηριακοί έλεγχοι και έλεγχοι διασταύρωσης στοιχείων ταυτοτήτων με χρήση βάσης δεδομένων.

Συνεπώς, ακόμη και οι Ευρωπαίοι πολίτες, που ανήκουν σε χώρες εντός Σένγκεν θα υποχρεούνται να υφίστανται ελέγχους όταν ταξιδεύουν από ή προς χώρες εκτός Σένγκεν.

Όπως ανακοίνωσε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», λόγω του ενδεχόμενου αυξημένου χρόνου αναμονής στο διαβατηριακό έλεγχο, παρακαλούνται οι επιβάτες που ταξιδεύουν σε χώρες που δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν:

για την έγκαιρη προσέλευσή τους στα σημεία ελέγχου της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να έχουν τον απαραίτητο χρόνο στη διάθεσή τους για να φτάσουν στην Πύλη Αναχώρησης της πτήσης τους

για τη χρήση διαβατηρίου, έναντι της Αστυνομικής Ταυτότητας, προς επιτάχυνση των διαδικασιών ελέγχου


Ολόκληρη η ανακοίνωση του «Ελ. Βενιζέλος»

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 08 Απριλίου 2019 τίθεται σε εφαρμογή από την Ελληνική Αστυνομία ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 458/2017, σύμφωνα με τον οποίο διεξάγονται σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν προς / από χώρες οι οποίες δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν, διαβατηριακοί έλεγχοι και έλεγχοι διασταύρωσης στοιχείων ταυτοτήτων με χρήση βάσης δεδομένων.

Λόγω του ενδεχόμενου αυξημένου χρόνου αναμονής στο διαβατηριακό έλεγχο, παρακαλούνται οι επιβάτες που ταξιδεύουν σε χώρες που δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν:

-για την έγκαιρη προσέλευσή τους στα σημεία ελέγχου της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να έχουν τον απαραίτητο χρόνο στη διάθεσή τους για να φτάσουν στην Πύλη Αναχώρησης της πτήσης τους.

-για τη χρήση διαβατηρίου, έναντι της Αστυνομικής Ταυτότητας, προς επιτάχυνση των διαδικασιών ελέγχου.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Μάριος Αναγνώστου

... Και πολύ καλά κάνουν για να μην τερματίσουν την σημφωνια του Σεγκεν... Πάντως εγώ μια φορά που ταξίδευα από Αυστρία προς Ιταλία στα πρώτα Ιταλικά διόδια δηγματοληπτικα σταματούσαν αστυνομικοί για έλεγχο και εγώ απλά έδειξα την αστυνομική μου ταυτότητα και πέρασα κανονικά

lisa

Οταν ταξιδεύεις ΕΚΤΟΣ Sengen!!!

ολυμπος

Ελέγξτε τούς λαθρομετανάστες καί όχι τούς ευρωπαίους πολίτες ρε πουλημένοι. Βαρέθηκα την ταλαιπωρία στα αεροδρόμια.

η τσιπρελλάδα

είναι εντός ή εκτός Σέγκεν;

Απορία

H έκφραση “έναντι της αστυνομικής ταυτοτητας» στην πρόταση, τι είδους ελληνικά είναι και τι σημαίνει; Ότι θα πρέπει να δείχνεις το διαβατήριο κι απέναντι (έναντι) δηλ. δίπλα και την ταυτότητα; Είναι δυνατόν; Δεν θα αρκεί το διαβατήριο;

Αντι ηθλε να πει

και γλωδεψε την μπερδε του,επειδη στις χωρες σεγκεν μπορεις να ταξιδευεις μονο με ταυτοτητα( 10 ετιας που να ισχυει),τωρα αυτο αλλαζει και σου λεει,οτι η ταυτοτητα παυει πλεον να ισχυει ως ταξιδιωτικο εγγραφο οταν υαξξδευειε απο χωρα εκτος σεγκεν σε χωρα σεγκεν,ειτε απο χωρα σεγκεν σε χωρα εκτος σεγκεν και το λεει για να εχουν μαζι τους οπωσδηοοτε διαβατηριο να μην ταλαιπωρηθουν,σε πολλες χωρες εκτος σεγκεν μποροησεενα λας μονο με την ταυτοτητα σου π.χ. τουρκια και καποιες βαλκανικες το ειχαν κανει αυτο για να αυξησουν τον τουρισμο τους και να ανεβασουν τις αγορες τους,τωρα τους κοβουμε τουρισμο και αγορες με αυτο το μετρο

Απάντηση

εννοούν όσοι έχουμε διαβατήρια να επιλέγουμε να χρησιμοποιούμε αυτά αντί των ταυτοτήτων γιατί έχουν ενσωματωμένα τα βιομετρικά μας στοιχεία και μπορούν να αναγνωστούν και να ελεγχθούν από ειδικά μηχανήματα με ενσωματωμένες κάμερες και σαρωτές χωρίς να απαιτούν την παρεμβολή αστυνομικών.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης