Νίκος Ράγκος στον «Θέμα 104,6»: Αιτήσεις για άσυλο θα εξεταστούν το 2024!

Νίκος Ράγκος στον «Θέμα 104,6»: Αιτήσεις για άσυλο θα εξεταστούν το 2024!

Σύμφωνα με τον περιφερειακό συντονιστή Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, στα Διαβατά παραμένουν ακόμα 58 πρόσφυγες

prosfiges-elegxos-taftopoiisi-ipiresia-asilou
Την κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με τον χρόνο που χρειάζεται προκειμένου να εξεταστούν αιτήσεις των προσφύγων για άσυλο περιέγραψε μιλώντας στον Θέμα 104,6 και την Ματίνα Ηρειώτου, ο περιφερειακός συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος.

Σύμφωνα με τον Νίκο Ράγκο, ένας πρόσφυγας μπορεί να χρειαστεί να περιμένει ακόμα και πέντε χρόνια από τη στιγμή που θα κάνει αίτηση, δηλαδή έως το 2014 προκειμένου να γίνει το ραντεβού.

«Από τη στιγμή που τα άτομα είναι αιτούντες άσυλο, το μόνο δικαίωμα που ζητάνε είναι μετακίνησης προς την Ευρώπη, κάτι που το οποίο με τόσες πολλές αφίξεις είναι φυσιολογικό ότι και η υπηρεσία ασύλου έχει ανοίξει η ψαλίδα από όταν θα γίνει η αίτηση έως να γίνει το ραντεβού και να παρθεί η απόφαση. Το 2024 είναι κάποια ραντεβού», είπε συγκεκριμένα ο Νίκος Ράγκος.

Αναφερόμενος στα Διαβατά είπε ότι «έφυγε και το τελευταίο λεωφορείο. Συνολικά έχουν φύγει 870 άτομα που έχουν πάει σε διάφορες δομές. Τώρα έχουμε μια ομάδα 58 ατόμων που παραμένουν, αλλά έχουν την προδιάθεση να φύγουν».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης