Εργαζόμενοι Καλαμαριάς κατά του Makedonian Pride: «Ανεπιθύμητοι οι νεοναζί φασίστες»

Εργαζόμενοι Καλαμαριάς κατά του Makedonian Pride: «Ανεπιθύμητοι οι νεοναζί φασίστες»

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στον δήμο Καλαμαριάς εξέδωσε ψήφισμα που αντιτίθεται στη διοργάνωση του Makedonian Pride – Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μην παραχωρήσει τον χώρο 

ieros_loxos
Έντονη ήταν η αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων στον δήμο Καλαμαριάς, στο αίτημα του Ιερού Λόγου για τη διοργάνωση του Makedonian Pride.

«Οι νεοναζί φασίστες, εθνικιστές με όποιο μανδύα και αν «ντυθούν» είναι ανεπιθύμητοι στην Καλαμαριά», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι στο ψήφισμα που εξέδωσαν.

Ο Ιερός Λόχος είχε ανακοινώσει τη διοργάνωση του 1ου Makedonian Pride στον χώρο του πρώην στρατοπέδου Κόδρα, αύριο Κυριακή 7 Απριλίου.

Ωστόσο, μετά και τις αντιδράσεις, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μην παραχωρήσει τον χώρο. Όπως αναφέρει το thestival,gr, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου ανακοίνωσαν αντισυγκέντρωση έξω από τον χώρο. Οι διοργανωτές άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο πραγματοποίησης του 1ου εθνικιστικού φεστιβάλ σε άλλο χώρο.

Αναλυτικά, ο Σύλλογος Εργαζομένων εξέδωσε το εξής ψήφισμα:

«To Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς, πιστό στις δημοκρατικές, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές παραδόσεις του εργατικού κινήματος και της προσφυγικής-προοδευτικής Καλαμαριάς, που στη διαχρονική τους πορεία μέσα από θυσίες, διώξεις και δημοκρατικούς αγώνες υπερασπίστηκαν υψηλές ανθρώπινες αξίες, την αλληλεγγύη, τον πολιτισμό την κοινωνική πρόοδο, ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΒΑΝΑΥΣΑ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.

Οι νεοναζί φασίστες, εθνικιστές με όποιο μανδύα και αν «ντυθούν» είναι ανεπιθύμητοι στην Καλαμαριά».

Η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο Ιερός Λόχος:

Όπως έχουμε ανακοινώσει εδώ και πολλές εβδομάδες έχουμε την πρόθεση να δημιουργήσουμε τον πρώτο Εθνικιστικό θεσμό στην πόλη της Θεσσαλονίκης με την ονομασία Makedonian Pride.

Από την πρώτη την στιγμή κράτος, παρακράτος, αριστερά κομμάτα και εγκληματικές οργανώσεις, προσπάθησαν να μας αποτρέψουν με τις συνηθισμένες τους μεθόδους που περιλαμβάνουν παρακρατικη βία, ύβρεις, χλευασμό και τους κρατικούς και θεσμικούς μηχανισμούς που κατέχουν.
Όμως όλα αυτά ποτέ δεν μας λύγισαν και ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΊΣΟΥΝ.

Η εκδήλωση μας θα πραγματοποιηθεί ΚΑΝΟΝΙΚΑ την Κυριακή στις 5μ.μ. και είσαστε όλοι ευπρόσδεκτοι να δηλώσουμε ότι είμαστε περήφανοι ως ΕΛΛΗΝΕΣ και ως ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!

Υπάρχουν όμως εξελίξεις της τελευταίας στιγμής που θα πρέπει να σας ανακοινώσουμε.

Ίσως την Κυριακή το Makedonian Pride δεν γίνει στο πρώην Στρατόπεδο Κοδρα αλλά σε κάποιον άλλο χώρο της Θεσσαλονίκης που διαπραγματευόμαστε ώστε να είμαστε νόμιμοι 100 % απέναντι στο κράτος παρωδία που μας κυβερνά. Είναι ανάγκη να γίνει η προσπάθεια αυτή για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε την εκδήλωση με ζωντανή μουσική με δύο εθνικιστικά συγκροτήματα που θέλουν να μας τιμήσουν με την παρουσία τους!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης