Αποχωρούν σταδιακά οι πρόσφυγες από τον σταθμό Λαρίσης

Αποχωρούν σταδιακά οι πρόσφυγες από τον σταθμό Λαρίσης

Τα πρώτα πούλμαν από ΜΚΟ έχουν ήδη μεταφέρει πρόσφυγες πίσω στις δομές, όπου φιλοξενούνται - Η λειτουργία του σιδηροδρομικού σταθμού δεν έχει αποκατασταθεί

laris12
Μειώνεται σταδιακά ο αριθμός των προσφύγων, οι οποίοι από το πρωί έχουν κάνει κατάληψη  στον σταθμό Λαρίσης. 

Τα πρώτα πούλμαν από ΜΚΟ έχουν ήδη μεταφέρει πρόσφυγες πίσω στις δομές, όπου φιλοξενούνται.

Οι περίπου 300 πρόσφυγες, διαμαρτυρήθηκαν, νωρίτερα και ζήτησαν να μεταφερθούν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, προκειμένου να φύγουν από την Ελλάδα, ενώ αυτή την ώρα, στο σημείο, υπάρχουν λιγότεροι από 40 άτομα.

laris12
larisi12


«Γίνεται μια προσπάθεια να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι όλες οι διαβεβαιώσεις και οι υποσχέσεις που τους δόθηκαν δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Διακινδυνεύουν πιο πολλά από αυτά που ελπίζουν να κερδίσουν. Τους ενημερώνουμε συνέχεια και ήδη έχουν αρχίσει να αποχωρούν», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οποίος μετέβη με κλιμάκιο του υπουργείου στο σταθμό Λαρίσης.

Κλείσιμο
Τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν πραγματοποιούνται από τις 10 το πρωί αλλά σιγά σιγά αναμένεται να αποκατασταθεί η λειτουργία του σιδηροδρομικού σταθμού. 

Όσοι πρόσφυγες είχαν αγοράσει εισιτήρια για το τρένο, τους επεστράφησαν τα χρήματα.



Να σημειωθεί, ότι ανάμεσα στους επιβάτες που σκόπευαν να αναχωρήσουν, υπάρχουν πρόσφυγες οι οποίοι έχουν ήδη πάρει άσυλο και πρέπει να παρουσιαστούν στη δομή τους, αλλά δεν μπορούν να ταξιδέψουν, λόγω της γενικής απαγόρευσης.

stau12
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης