Δολοφονία Μακρή: Μια απόδειξη ρούχων οδήγησε στον Βούλγαρο εκτελεστή

Δολοφονία Μακρή: Μια απόδειξη ρούχων οδήγησε στον Βούλγαρο εκτελεστή

Βρισκόταν στην Ελλάδα 19 μέρες πριν την εκτέλεση Μακρή για να τελειοποιήσει το σχέδιό του - Από την απόδειξη αγοράς ρούχων που βρήκαν σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου οι αστυνομικοί,  βρήκαν ότι ήταν τα ίδια με τα ρούχα που φορούσε ο εκτελεστής του Μακρή κι έτσι τον ταυτοποίησαν

31xronos_makkrh_arthro1
Η ειδική ομάδα που συγκρότησε το Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για την εξιχνίαση της υπόθεσης Μακρή για πέντε ολόκληρους μήνες, δούλευε πυρετωδώς για να λύσει τον γρίφο και να περάσει χειροπέδες στον 31χρόνο Βούλγαρο εκτελεστή.

Τελικά έφτασαν στα ίχνη του όταν κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα ρούχα του, με έναν... περιπετειώδη τρόπο: Σε δωμάτιο ξενοδοχείου οι αστυνομικοί εντόπισαν ξεχασμένη μια απόδειξη αγοράς αντρικών ρούχων, με ημερομηνία της προηγούμενης της δολοφονίας Μακρή. Αναλύοντας τους κωδικούς της απόδειξης και συγκρίνοντας τα ρούχα με εκείνα που φαίνεται να φορά στο βίντεο της εκτέλεσης ο δράστης, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο και τον ταυτοποίησαν!

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την εκτέλεση του Γιάννη Μακρή


Όπως προέκυψε από τα στοιχεία ο αλλοδαπός, μαζί με τον 35χρόνο αδερφό του, έφθασαν στην Ελλάδα από την Σόφια στις 12 Οκτωβρίου του 2018, δηλαδή 19 ήμερες πριν την εκτέλεση του συμβολαίου. Διέμεναν σε ξενοδοχεία και παρακολουθούσαν τον στόχο τους καταστρώνοντας προσεκτικά το σχέδιο τους, έτσι ώστε να αποκλείσουν και το παραμικρό ενδεχόμενο να γίνει λάθος.

Μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του 46χρόνου Γιάννη Μακρή, έφυγαν την επομένη μέρα, 1/11/2018, για την Σόφια.

Κλείσιμο
Μετά τη σύλληψη του 31χρόνου το απόγευμα της Τρίτης στη Γλυφάδα, οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν το κίνητρο της δολοφονίας και να εντοπίσουν τον ηθικό αυτουργό.

Ο δράστης με έναν φίλο του, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε δεν έχει σχέση με την υπόθεση, καθώς όπως εξήγησε στους αστυνομικούς, ο 31χρόνος του είπε ότι έρχεται στη χωρά μας για δουλειές, εισήλθαν στην Ελλάδα την ίδια ήμερα της συλλήψεις στις 3 Μαρτίου. Έφθασαν από την Σόφια οδικώς, εγκαταστάθηκαν στο ξενοδοχείο της Γλυφάδας ενώ όπως διαπιστώθηκε νοίκιασαν αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του.

Αυτό που εκτιμούν οι αστυνομικοί είναι ότι ο 31χρονος, επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος για να εκτελέσει μία ακόμη «παραγγελία θανάτου». Μάλιστα ενδεικτικό της σκληρότητας του είναι το γεγονός ότι όταν κατά την εξέταση του, οι αστυνομικοί του ανέφεραν για τη δολοφονία Μακρή, και αυτός δεν αναρωτήθηκε καν σε ποια υπόθεση αναφέρονται άλλα «για ποιο μήνα» μιλάνε!


Η απόδειξη των ρούχων που κάρφωσε τους δολοφόνους

Τέσσερα αυτοκίνητα και διαφορετικά ξενοδοχεία στην περιοχή της Γλυφάδας χρησιμοποίησαν οι δυο Βούλγαροι μέχρι την ήμερα της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή. Οχήματα τα οποία ενοικίαζαν με τα στοιχεία τους και αυτό ήταν το μοιραίο λάθος που τους έδωσε στο πιάτο των διωκτών τους.

Η ειδική ομάδα του Ανθρωποκτονιών με οδηγό το βίντεο της εκτέλεσης που έδειξε τη διαδρομή των δολοφόνων κατέληξαν στο ξενοδοχείο ενώ από την ανάλυση του βίντεο, κατέληξαν στα ρούχα του δράστη. Μάλιστα από τις έρευνες κατάφεραν να βρουν και μία απόδειξη από κατάστημα από το οποίο είχαν αγοράσει τα καινούργια ενδύματα και άφησαν πίσω τους καθώς έφυγαν άρον- άρον. Και αυτή τη φορά που ήρθε στην Ελλάδα ο 31χρονος προέκυψε ότι είχε αγοράσει καινούργια ρούχα...


Παρελθόν στον Καναδά

Ο 31χρόνος παρόλο που δεν έχει παρελθόν στην Ελλάδα και ήταν «καθαρός», εντούτοις στις διεθνείς αρχές ήταν γνωστός. Από τον Καναδά είχε απελαθεί το 2016 για πλαστά στοχεια, απείθεια, κατοχή οπλών, ενώ οι αστυνομικοί σε συνεργασία με διεθνείς αρχές θα στείλουν τα στοιχεία προκείμενου να διαπιστώσουν αν και σε ποιες άλλες ενέργειες έχει εμπλακεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις μέχρι στιγμής έρευνες δεν προκύπτει σύνδεση των δυο κακοποιών με την υπόθεση της έκρηξης στο αυτοκίνητο του Λιβανέζου έξω από γυμναστήριο της λεωφόρου Βουλιαγμένης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης