Δολοφονία Μακρή: Ψάχνουν να βρουν ποιος έδωσε την εντολή στον Βούλγαρο εκτελεστή

Δολοφονία Μακρή: Ψάχνουν να βρουν ποιος έδωσε την εντολή στον Βούλγαρο εκτελεστή

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ προσπαθούν μέσω των κινητών τηλεφώνων αλλά και πληροφοριοδοτών να δουν ποια άτομα συναντήθηκαν με τον Βούλγαρο εκτελεστή σε μια προσπάθεια να συνθέσουν το προφίλ του ηθικού αυτουργού

makris_ar
Τον άνθρωπο που έδωσε εντολή στον 31χρονο Βούλγαρο να «φάει» τον επιχειρηματία Γιάννη Μακρή προσπαθούν να εντοπίσουν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών. Οι αναλυτές της Ασφάλειας εκτιμούν ότι ο δολοφόνος γνωρίζει τον εντολέα του και ηθικό αυτουργό του συμβολαίου, όμως κρατάει το στόμα του ερμητικά κλειστό και αρνείται να αποκαλύψει το παραμικρό. Είναι άλλωστε – όπως τον χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί - πολύ σκληρό και αδίστακτο άτομο που πιθανότατα ήρθε στη χώρα μας για να εκτελέσει μια ακόμη «παραγγελία θανάτου».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ προσπαθούν μέσω των κινητών τηλεφώνων αλλά και πληροφοριοδοτών να δουν ποια άτομα συναντήθηκαν με τον Βούλγαρο εκτελεστή σε μια προσπάθεια να συνθέσουν το προφίλ του ηθικού αυτουργού. Για να φθάσουν μετά από πέντε μήνες στη σύλληψη του, αξιοποίησαν και την παραμικρή λεπτομέρεια από το πεδίο των ερευνών σε συνδυασμό και με πληροφορίες από ξένες αρχές.

Έτσι μετά από μια αιφνιδιαστική επιχείρηση σε γνωστό ξενοδοχείο της Γλυφάδας την Τρίτη, του πέρασαν χειροπέδες ενώ για την ίδια υπόθεση οι αστυνομικοί αναζητούν και τον 35χρονο αδερφό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 31χρονος Βούλγαρος με τις τουρκικές ρίζες ήταν πρόσωπο «καθαρό» στις διωκτικές αρχές. Πάνω του δεν κουβαλούσε όπλο ωστόσο οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι, αν είχε, θα το χρησιμοποιούσε.

Μπλόκο στο ξενοδοχείο της παραλιακής

Το «πληρωμένο πιστόλι» που το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου, έστησε καρτέρι έξω από το σπίτι του 47χρονου Ελληνοαυστραλού Γιάννη Μακρή στο Πανόραμα Βούλας και του «πήρε» με σφαίρες τη ζωή έπεσε στα δίχτυα του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής την Τρίτη. Οι αστυνομικοί, που δεν σταμάτησαν να ερευνούν την υπόθεση μόλις πήραν την πληροφορία ότι ο Βούλγαρος επέστρεψε στην Ελλάδα και εντόπισαν το στίγμα του, πέρασαν στην τελική φάση του σχεδίου τους. Με μια καλοστημένη επιχείρηση ομάδα αστυνομικών του Ανθρωποκτονιών μετέβη σε γνωστό ξενοδοχείο της Γλυφάδας και περίμεναν να εμφανιστεί.

Μόλις τον είδαν να βγαίνει με τη σύντροφο του, όρμησαν πάνω του και χωρίς να του αφήσουν το παραμικρό περιθώριο να αντιδράσει του πέρασαν χειροπέδες. Ο Βούλγαρος εκτελεστής δεν ήταν οπλισμένος όμως οι αστυνομικοί θεωρούν σίγουρο ότι, αν είχε πάνω του όπλο, θα το σήκωνε και θα πυροβολούσε τους διώκτες του. Στα γραφεία της Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής που οδηγήθηκε τήρησε αρνητική στάση. Αρνήθηκε να μιλήσει και να πει το παραμικρό τόσο για την υπόθεση Μακρή όσο και για την επίσκεψη του στην Ελλάδα.

Κλείσιμο
Βέβαια, το γεγονός ότι επέστρεψε πέντε μήνες μετά την εκτέλεση, καθώς είχε εξαφανιστεί από τη χώρα για να σβήσει τα ίχνη του, οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα γύρισε για να εκτελέσει άλλο ένα συμβόλαιο θανάτου.

Αίμα και σφαίρες στο Πανόραμα της Βούλας

Η 31η Οκτωβρίου ήταν η πιο σημαντική ημέρα για τον 47χρονο Ελληνοαυστραλο επιχειρηματία Γιάννη Μακρή. Λίγα λεπτά μετά τις οκτώ το βράδυ, κλείνει πίσω του τη βαριά πόρτα της πολυτελούς κατοικίας της οδού Τροίας και με μηχανικές, σχεδον αυτοματοποιημένες κινήσεις επιβιβάζεται στο μικρό Smart. Το μυαλό του ήταν στη νέα του επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ασφαλείας στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, της οποιας τα εγκαίνια είχε προγραμματίσει εκείνο το βράδυ. Όμως δεν προλαβε...Το πληρωμένο «πιστολι», που παραφύλαγε στο σκοτάδι, πλησιάζει απο τη δεξια πλευρά, στο παράθυρο του συνοδηγού και πριν ο γεροδεμένος επιχειρηματίας με το προσωνύμιο «Αυστραλός» που καθόταν στο τιμόνι, καταφέρει να αντιδράσει, πιέζει τεσσερις φορές τη σκανδάλη απο το εννιάρι όπλο.

Οι σφαίρες που καρφωνονται στο θώρακα του «παίρνουν» ακαριαία τη ζωή. Για τους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, η εν ψυχρώ εκτέλεση του 47χρονου, αποτελούσε έναν προκλητικά μυστηριώδη γρίφο που όμως όπως χαρακτηριστικά έλεγαν θα έπαιρνε καιρό για να λυθεί. Γιατί ο άνδρας, σύζυγος της παίκτριας του ριάλιτι μόδας «My Style Rocks», Βικτώριας Καρύδα, πατέρας δύο ανήλικων παιδιων φέρεται να είχε ένα σκοτεινό παρελθόν στην Αυστραλία που τον ακολούθησε μέχρι την Αθήνα...

Το ποινικο παρελθον, η εταιρεία security και ο γάμος της χλιδής στη Μύκονο

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών γνώριζαν πως είχαν να κάνουν με έναν παλιό γνώριμο των διεθνών αρχών. Ο επιχειρηματίας με καταγωγή από τη χώρα των καγκουρό, φέρεται να είχε εμπλακεί σε υποθέσεις ναρκωτικών το 2005, να του έχουν «χρεώσει» περίεργες απόπειρες δολοφονίας το 2009 αλλά και συμμετοχή σε θερμά επεισόδια που έλαβαν χώρα σε Αυστραλία, Αγγλία και Μυκονο.

Μάλιστα με αυτές τις κινηματογραφικού τύπου ιστορίες είχαν ασχοληθεί επανειλημμένως τα αυστραλιανά ΜΜΕ. Το 2010 η Daily Telegraph κάνει εκτενή αναφορά και σε ένα άγριο επεισόδιο στα VIP τραπέζια του club Paradise στη Μύκονο όπου σε event του dj Eric Morillo ο «Αυστραλός» και ένας παλιός Λιβανέζος συνέταιρος του έπαιξαν άγριο ξημέρωμα μπουνιές, σηκώνοντας το μαγαζί στο πόδι. Λάτρης της χλιδής, της Μυκόνου και των εντυπωσιακων γυναικών, ο 47χρονος, φιγουράριζε πριν τρια χρόνια στις στήλες των lifestyle περιοδικών που φιλοξενούν πλουσιο φωτογραφικο υλικό και λεπτομέρειες από τον γάμο του στο νησί των ανέμων. Τις εντυπώσεις έκλεβε η αγαπημένη του, μια νεαρή ψηλή γυναίκα, με πατέρα Έλληνα και μητέρα Ουκρανή που μπήκε από μικρή ηλικία στο χώρο της μόδας και της ομορφιάς κατακτώντας τον ένα μετα τον άλλο τους τίτλους σε καλλιστεία και διεθνείς διαγωνισμούς οπως Miss Παγκόσμιος Τουρισμός 2003 και Miss Top Model International 2003.

Με τη Βικτώρια Καρύδα, παίκτρια του ριάλιτι μόδας «My Style Rocks», που μάλιστα αποτελούσε φαβορί για τη νίκη, απέκτησε δύο παιδιά ενα αγόρι και ένα κορίτσι ενώ η ίδια είχε εκφράσει πρόσφατα την επιθυμία να μεγαλώσουν την οικογένεια τους. Η πολυτελής κατοικία της οδού Τροίας στο Πανόραμα της Βούλας θυμιζε φρούριο ενώ ο 47χρονος χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ένα Smart, ένα θηριώδες λευκό SUV και κάποιες φορές μηχανές.

Αν και οι πληροφορίες λένε ότι ήταν ανθρωπος που του άρεσαν τα επιχειρηματικά ρίσκα, τα τελευταία χρόνια είχε ριξει το βαρος στον τομέα των εταιρειων παροχής ασφαλείας και καθαριότητας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης