Καστοριά: Μετέφεραν με Ι.Χ. δυο βαρυποινίτες φυγόποινους και έναν δραπέτη

Καστοριά: Μετέφεραν με Ι.Χ. δυο βαρυποινίτες φυγόποινους και έναν δραπέτη

Στα χέρια των αρχών οι τρεις επικίνδυνοι αλλοδαποί κακοποιοί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν βαρύτατες ποινές και εντάλματα για ανθρωποκτονία και άλλα αδικήματα

Flwrina-fygopoinoi
Στα χέρια των αρχών έπεσαν τρεις επικίνδυνοι αλλοδαποί κακοποιοί σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν βαρύτατες ποινές και εντάλματα για ανθρωποκτονία και άλλα αδικήματα, ένας εκ των οποίων μάλιστα είναι δραπέτης φυλακών. Όλοι επιχείρησαν να περάσουν στο εσωτερικό της χώρας με δυο Ι.Χ. αυτοκίνητα, αλλά συνελήφθησαν μαζί με τους διακινητές τους σε περιοχή της Καστοριάς.

Με μια συντονισμένη επιχείρηση, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς εγκλώβισαν τα δυο οχήματα. Στο ένα, που οδηγούσε μια 41χρονη αλλοδαπή, βρήκαν δυο αλλοδαπούς ηλικίας 29 και 35 χρόνων οι οποίοι τους έδειξαν ο ένας πλαστό Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Αλλοδαπού και ο άλλος πλαστή ελληνική ταυτότητα.

Όπως προέκυψε, σε βάρος του 35χρονου εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης του Γ΄ Ανακριτή Πρωτοδικών Λάρισας για ληστεία, σύσταση και συμμορία και παράνομη οπλοφορία, αλλά και καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για ανθρωποκτονία από πρόθεση, διακεκριμένες κλοπές, ληστείες, σύσταση και συμμορία, παράνομη οπλοφορία, παράνομη κατακράτηση, εμπρησμό από πρόθεση και πλαστογραφία, με την οποία του είχαν επιβληθεί ισόβια κάθειρξη, κάθειρξη 25 ετών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ!

Αλλά και ο 29χρονος, διαπιστώθηκε πως είναι δραπέτης φυλακών και σε βάρος του εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης της Α΄ Ανακρίτριας Πρωτοδικών Χαλκίδας για διακεκριμένες κλοπές και τρεις καταδικαστικές αποφάσεις, του Α΄ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για διακεκριμένη κλοπής με ποινή κάθειρξης έξι ετών, του Β΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για κλοπή με ποινή φυλάκισης ενός έτους και του Α΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για κλοπή με ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών.

Στο δεύτερο όχημα, που οδηγούσε ένας 32χρονος Έλληνας με συνοδηγό μια 27χρονη Ελληνίδα, επέβαινε ένας 35χρονος αλλοδαπός που είχε και αυτός στην κατοχή του πλαστό διαβατήριο. Όπως προέκυψε, σε βάρος του εκκρεμούσαν δυο εντάλματα σύλληψης του Γ΄ Ανακριτή Πρωτοδικών Λάρισας για ληστεία, σύσταση και συμμορία και παράνομη οπλοφορία και του 2ου Τακτικού Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αθηνών για ληστεία, αλλά και καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για ανθρωποκτονία από πρόθεση, διακεκριμένες κλοπές, ληστεία, σύσταση και συμμορία, παράνομη οπλοφορία, παράνομη κατακράτηση, εμπρησμό από πρόθεση και πλαστογραφία με την οποία του είχαν επιβληθεί ισόβια κάθειρξη, κάθειρξη 25 ετών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ!

Καταζητούμενοι και διακινητές παραπέμφθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας που διέταξε τον εγκλεισμό των τριών αλλοδαπών σε σωφρονιστικά καταστήματα, ενώ κατασχέθηκαν τα δυο αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν για την μεταφορά τους, τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, δυο κινητά και 1.270 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης