Τρεις φυγόποινοι μετέφεραν 20 κιλά χασίς στην Καστοριά

Τρεις φυγόποινοι μετέφεραν 20 κιλά χασίς στην Καστοριά

Οι τρεις Αλβανοί συνελήφθησαν αφού πέρασαν περπατώντας τα σύνορα μεταφέροντας μεγάλη ποσότητα χασίς

Kastoria-xasis
«Μπουμπούκια» ήταν οι τρεις Αλβανοί που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος Μεσοποταμίας, μόλις είχαν περάσει περπατώντας τα σύνορα μεταφέροντας μεγάλη ποσότητα χασίς, αφού και οι τρεις είχαν καταδίκες χωρίς να έχουν εκτίσει τις ποινές τους.

Οι αλλοδαποί ηλικίας 23, 36 και 49 χρόνων εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης των αστυνομικών να κινούνται πεζή σε δασική περιοχή της Καστοριάς κουβαλώντας έναν ταξιδιωτικό σάκο, που αποδείχθηκε ότι είχε μέσα δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 19 κιλών και 530 γραμμαρίων. Μάλιστα, ο 23χρονος είχε πάνω του και άλλη μια μικρή ποσότητα ναρκωτικού. Κανείς δεν είχε έγγραφα που να νομιμοποιούν την είσοδό τους στην Ελλάδα και, όπως εξακριβώθηκε από τον έλεγχο των στοιχείων τους, εκκρεμούσε και για τους τρεις απαγόρευση εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι όλοι είχαν καταδικαστεί για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, ο 23χρονος σε ποινή φυλάκισης 24 μηνών και χρηματική ποινή 6.000 ευρώ, ο 36χρονος σε φυλάκιση 18 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ και ο 49χρονος σε φυλάκιση 24 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ! Έτσι, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Καστοριάς τους άσκησε δίωξη για εισαγωγή, μεταφορά, κατοχή και διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος και παράνομη είσοδο στη χώρα. Μόλις ολοκληρωθεί η προανάκριση, θα πρέπει να εκτίσουν τις ποινές που τους είχαν επιβληθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης