«Στοπ» στα χειρουργεία στο Παίδων Πεντέλης λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων

«Στοπ» στα χειρουργεία στο Παίδων Πεντέλης λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων

Οι δεσμεύσεις για κάλυψη του κενού με αναισθησιολόγο από το Παίδων Αγία Σοφία δεν τηρήθηκαν - Τι καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ

pedon-pedelis
Την αναστολή όλων των χειρουργείων αποφάσισε ο διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, Ευστράτιος Χριστιανάκης, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) επικαλούμενη έγγραφο του κ. Χριστιανάκη στο Παίδων Πεντέλης «σταμάτησαν τα χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Υπηρετούν 4 αναισθησιολόγοι και έμειναν μόνο δύο». Απουσιάζουν η μία με άδεια κύησης και η Διευθύντρια με εκπαιδευτική άδεια.

Ειδικότερα, ο διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα του εν λόγω νοσοκομείου σε επίσημη ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «στις 27-03-2019 έγινε έκτακτη σύσκεψη του Χειρουργικού τομέα και συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν λόγω του μειωμένου Ιατρικού προσωπικού του Αναισθησιολογικού τμήματος.

Με δεδομένο ότι η λειτουργία του Χειρουργικού τομέα στο Νοσοκομείο μας δεν είναι ασφαλής, αποφασίστηκε ότι:
1) Όλα τα επείγοντα περιστατικά, τα χρήζοντα χειρουργείου, κατά τα πρωινά των ημερών Τρίτης-Τετάρτης-Παρασκευής (μη 24ωρη γενική εφημερία) θα διακομίζονται στα άλλα εφημερεύοντα Παιδιατρικά Νοσοκομεία,

2) Για τα τακτικά χειρουργεία υπάρχει μειωμένη λίστα, τόσο ως προς τον αριθμό χειρουργικών τραπεζιών, όσο και των περιστατικών κάθε τμήματος.

3) Όλα τα δρομολογημένα τακτικά περιστατικά προς χειρουργείο που αναβάλλονται, θα ρυθμίζονται από το Γραφείο Προστασίας του Πολίτη.

Εάν συνεχιστεί το πρόβλημα και μετά την 01/04/2019 (ημερομηνία δέσμευσης της 1ης ΥΠΕ ότι θα προσέλθει αναισθησιολόγος), η τριμελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ, θα συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση όλων των Ιατρών του Νοσοκομείου, για να γίνει ενημέρωση και να παρθούν δραστικές αποφάσεις».

Όπως επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ οι εκπρόσωποι του Παίδων Πεντέλης είχαν λάβει διαβεβαίωση από τον Υποδιοικητή της 1ης ΥΠΕ ότι από 1η Απριλίου θα καλύπτονταν το κενό στην Αναισθησιολογία, με αναισθησιολόγο από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγίας Σοφίας», αλλά αυτό δεν έχει συμβεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης