Παρέμβαση εισαγγελέα για τα ηλεκτρικά πατίνια - Παίρνει μέτρα η εταιρεία

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα ηλεκτρικά πατίνια - Παίρνει μέτρα η εταιρεία

Διαβεβαιώσεις από την εταιρεία για περαιτέρω μέτρα ασφαλείας - Προηγήθηκε η παραγγελία έρευνας από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για την ταχύτητα των πατινιών της Lime

lime43
Μία μέρα μετά την προκαταρκτική έρευνα για τα ηλεκτρικά πατίνια που κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά, η Lime ανακοίνωσε σήμερα  πως συμμετέχει στην ομάδα εργασίας που συγκρότησε πρόσφατα ο Δήμος Αθηναίων, καθώς τα θέματα ασφάλειας και συνεργασίας με τις τοπικές αρχές αποτελούν προτεραιότητα για την εταιρεία.

Σε συνέχεια των συζητήσεων με τον Δήμο Αθηναίων, η Lime ανακοινώνει τα παρακάτω μέτρα για την ασφάλεια των Αθηναίων πολιτών που χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά πατίνια της εταιρείας για τις σύντομες διαδρομές τους στην πόλη:

1. Με στόχο την καλύτερη υιοθέτηση των ηλεκτρικών πατινιών της Lime από ολόκληρη την κοινωνία και θέτοντας τα θέματα της ασφάλειας ως βασική προτεραιότητα, η Lime αποφάσισε να μειώσει την ταχύτητα στα 20 χλμ/ώρα. Η Αθήνα θα αποτελέσει την πρώτη πόλη στην Ευρώπη όπου η Lime μειώνει την ταχύτητα των πατινιών.

2. Η Lime θα αποθαρρύνει την οδήγηση των ηλεκτρικών πατινιών της στις πιο επιφορτισμένες με κίνηση λεωφόρους της πόλης χρησιμοποιώντας τεχνολογία GPS και δημιουργώντας εικονικές περιφράξεις (geofence) σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης.

3. Η Lime θα υλοποιήσει την παγκόσμια δράση της εταιρείας και στην Αθήνα, μέσω της οποίας θα διανεμηθούν δωρεάν κράνη σε στρατηγικά σημεία της πόλης τις επόμενες εβδομάδες ώστε να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες να τα χρησιμοποιούν όταν οδηγούν τα ηλεκτρικά πατίνια στην Αθήνα.

Ο Alessandro Tommasi, διευθυντής Κυβερνητικών Σχέσεων της Lime για την περιοχή, δήλωσε σχετικά: «H ασφάλεια αποτελεί νούμερο 1 προτεραιότητα σε κάθε μια αγορά που δραστηριοποιούμαστε σε ολόκληρο τον κόσμο. Ακούμε προσεκτικά τις ανησυχίες του Δήμου Αθηναίων και αμέσως ενημερώσαμε τα κεντρικά της Lime για να παρέχουμε άμεσα μέτρα ασφαλείας για τους πολίτες της Αθήνας. Συνεχίζουμε τις συζητήσεις μας με τον Δήμο Αθηναίων για να εξετάσουμε καλές πρακτικές σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις ώστε να διαμορφώσουμε από κοινού ένα πλαίσιο για την λειτουργία των ηλεκτρικών πατινιών στην Ελλάδα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης