Σήμερα απολογούνται οι δύο δικηγόροι για τη «Μαφία των Φυλακών»

Σήμερα απολογούνται οι δύο δικηγόροι για τη «Μαφία των Φυλακών»

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο των δυο συλληφθέντων δικηγόρων, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρονται ακόμη και να χρηματοδοτούν μέλη της μαφίας των φυλακών ή και να τους προσφέρουν βοήθεια ώστε να βρουν νομικούς παραστάτες στις δίκες τους

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
fulakes_ar
Στοιχεία που μαρτυρούν ακόμη και σχέδιο απόδρασης σκληρών κακοποιών από τις Φυλακές Κορυδαλλού εμπεριέχονται στη δικογραφία για τη μαφία των φυλακών, την οποία χειρίζεται ο ειδικός ανακριτής για θέματα τρομοκρατίας Ευτύχιος Νικόπουλος. Σήμερα μάλιστα ενώπιόν του αναμένεται να απολογηθούν για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης οι δικηγόροι Γιώργος Αντωνόπουλος και Χρύσα Κιουμουρτζή που συνελήφθησαν για την υπόθεση βάσει ενταλμάτων του.

Στην ογκώδη δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνονται εκατοντάδες συνομιλίες καταγεγραμμένες σε ψηφιακή μορφή, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, σκιαγραφούν ξεκάθαρα τον ρόλο που είχαν οι συλληφθέντες δικηγόροι στο κύκλωμα της μαφίας των φυλακών, όπου αρχηγικό ρόλο φέρεται να είχε ο έγκλειστος Αλβανός κακοποιός Κλοντιάν Λεκοτσάι. Πρόκειται για τον έναν εκ των τριών κατηγορουμένων ως ηθικών αυτουργών της εν ψυχρώ δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του τον Οκτώβριο του 2017. Επίσης, καταλυτικό ρόλο για την έκδοση των ενταλμάτων που οδήγησαν στη σύλληψη των δύο δικηγόρων έπαιξε κατάθεση που έδωσε στον ανακριτή μάρτυρας-κλειδί, ο οποίος εισέφερε σημαντικά στοιχεία. Εμβληματική θέση στην υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται 13 συνολικά πρόσωπα, έχει όμως, κατά τις ίδιες πληροφορίες, και η δράση του 33χρονου ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός τον περασμένο Ιανουάριο μέσα στον Κορυδαλλό. Πρόκειται για το πρόσωπο που φέρεται να είχε προσφέρει καταφύγιο στους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, δηλαδή στους Ιμπραήμ Μπραχιμάι και Αλεξ Μάτα (σ.σ.: ο τελευταίος καταζητείται). Η έρευνα των Αρχών στο σπίτι του 33χρονου είχε αποκαλύψει την ύπαρξη οπλισμού, εκρηκτικών και αστυνομικών στολών. Μάλιστα, κατά πληροφορίες σκόπευε να ντυθεί αστυνομικός και κατά τη μεταγωγή του Κλοντιάν Λεκοτσάι στην Ευελπίδων να τον βοηθήσει να αποδράσει.

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο των δυο συλληφθέντων δικηγόρων, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρονται ακόμη και να χρηματοδοτούν μέλη της μαφίας των φυλακών ή και να τους προσφέρουν βοήθεια ώστε να βρουν νομικούς παραστάτες στις δίκες τους. Ειδικότερα, η εμπλοκή του Γ. Αντωνόπουλου, την οποία ο ίδιος αρνείται, προκύπτει από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε, μεταξύ άλλων, με τον Λεκοτσάι. Μάλιστα σε μία από αυτές ο συλληφθείς δικηγόρος συζητά με τον Λεκοτσάι με αντικείμενο να βρεθεί τρόπος ώστε να σταλούν στην Αλβανία τα πτώματα του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, Αρμπέρ Μπάκο, ο οποίος δολοφονήθηκε μέσα στη φυλακή από τον Ιμπραήμ Μπραχιμάι, αλλά και του 33χρονου που βρέθηκε νεκρός στο κελί του τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο διάλογος

«Λεκοτσάι: Μπορούμε να βρούμε κανένα φράγκο να στείλουμε το πτώμα στην Αλβανία;
Αντωνόπουλος: Θα κοιτάξω

Λεκοτσάι: Κι εγώ θα κοιτάξω. Μίλα όμως και με τον άλλον δικηγόρο μήπως μας βοηθήσει γιατί 2.600 ευρώ κάνει για να πάει το πτώμα στην Αλβανία. Είναι και 1.000 ευρώ να δώσουμε για τον Μ.. Να το παίξουμε λίγο τώρα με τον Μ. για να μην ….ξέρεις εσύ.

Κλείσιμο
Αντωνόπουλος: Θα δούμε, δεν σου υπόσχομαι τίποτε γι’ αυτό».

Εκβίαζαν τον Φλώρο

Βασικός μάρτυρας στη υπό εξέλιξη έρευνα για τη μαφία του Κορυδαλλού είναι ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 21 ετών για την υπόθεση της Energa. Στη δίκη μάλιστα αυτή τον Φλώρο είχε εκπροσωπήσει ως δικηγόρος ο αδικοχαμένος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος. Ο έγκλειστος επιχειρηματίας είχε περιγράψει ως μάρτυρας στη δίκη για τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου ένα απίστευτο σκηνικό εκβιασμού που είχε στηθεί γύρω του με τη συμμετοχή, όπως είπε, γνωστών δικηγόρων της Αθήνας, με στόχο να του αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή έδωσε μαραθώνια κατάθεση στον κ. Νικόπουλο για το θέμα αυτό. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του φέρεται να αναφέρθηκε και πάλι στον εκβιασμό που δεχόταν, ειδικά για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του συλληφθέντος δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Αντωνόπουλος είχε δεχθεί ένοπλη επίθεση έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη το 2014. Ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον του είχε κριθεί ένοχος ο Αριστείδης Φλώρος. Μάλιστα, το δικαστήριο του είχε επιβάλει κάθειρξη 13 ετών με αναστολή για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ως φυσικοί αυτουργοί της απόπειρας ανθρωποκτονίας του συλληφθέντος πλέον δικηγόρου είχαν καταδικάσει σε πολυετείς καθείρξεις οι δυο Αλβανοί βαρυποινίτες Ολντι Ντούτσε και Αρμπέρ Μπάκο.

Ειδικότερα, ο Αριστείδης Φλώρος ενώπιον του ανακριτή φέρεται να αναφέρθηκε και πάλι σε συνάντηση η οποία του μεταφέρθηκε το καλοκαίρι του 2017 από τον δικηγόρο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και η οποία έλαβε χώρα μεταξύ του τελευταίου και των δύο συναδέλφων του δικηγόρων που εκπροσωπούσαν τον Γ. Αντωνόπουλου στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του.
Οπως κατέθεσε ο Αρ. Φλώρος, οι δύο δικηγόροι του

Γ. Αντωνόπουλου ζήτησαν από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο να του μεταφέρει ότι θέλουν από εκείνον 2 εκατ. ευρώ. Οπως είπε ο Φλώρος, του ζητούσαν τα χρήματα αυτά για να μην παραστεί πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του ο Γ. Αντωνόπουλος. Επίσης, του ζητούσαν τα χρήματα και για να αποσύρουν τις καταθέσεις τους οι δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί της απόπειρας ανθρωποκτονίας, οι οποίοι υποστήριζαν ότι είχαν λάβει την εντολή για την επίθεση σε βάρος του Αντωνόπουλου από τον Φλώρο. Ο ένας μάλιστα εκ των δύο δικηγόρων του Αντωνόπουλου φέρεται να είπε στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, σύμφωνα πάντα με τον Φλώρο: «Εμείς ελέγχουμε τους Αλβανούς στις φυλακές, δώσε τα λεφτά και θα φροντίσουμε να αλλάξουν τις καταθέσεις τους». Πλέον, οι εξελίξεις στην υπόθεση της μαφίας των φυλακών φαίνεται πως δικαιώνουν τον Αρ. Φλώρο, καθώς για τα όσα έχει καταγγείλει ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βάρος των κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης και για το αδίκημα της εκβίασης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης