«Μαφία των φυλακών»: Συνελήφθησαν δύο δικηγόροι για συμμετοχή στην οργάνωση

«Μαφία των φυλακών»: Συνελήφθησαν δύο δικηγόροι για συμμετοχή στην οργάνωση

Πρόκειται για τον Αντωνόπουλο Γεώργιο σε βάρος του οποίου είχε γίνει και απόπειρα δολοφονίας και την Χρυσούλα  Κιουμουρτζή η οποία εκπροσώπησε έναν εκ των κατηγορουμένων για την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου -  Συμβόλαια θανάτου, εκβιασμοί, δολοφονίες, ξέπλυμα χρήματος στη λίστα των ενεργειών της εγκληματικής οργάνωσης

xiropedes
Δύο δικηγόροι Αθηνών, ένας άνδρας και μία γυναίκα συνελήφθησαν το απόγευμα από την Αντιτρομοκρατική, με την κατηγορία της συμμετοχής στη λεγόμενη «μαφία των φυλακών». Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από τον ειδικό εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης των φυλακών Κορυδαλλού, η οποία  εμπλέκεται σε στυγερές δολοφονίες, που σημειώθηκαν ακόμα και μέσα στη φυλακή, αλλά και στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Πρόκειται για τον Αντωνόπουλο Γεώργιο σε βάρος του οποίου είχε γίνει και απόπειρα δολοφονίας και την Χρυσούλα  Κιουμουρτζή η οποία εκπροσώπησε στην ανακριτική διαδικασία έναν εκ των κατηγορούμένων για την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Υπενθυμίζεται πως η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία απέτρεψε τη δολοφονία Πακιστανού για τον οποίο είχε εκδοθεί συμβόλαιο θανάτου, με καθοδηγητές μέσα από τις φυλακές.


Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για τη σύλληψη των δύο δικηγόρων ακολουθεί: 

Ανακοινώνεται ότι απογευματινές ώρες σήμερα, 28-03-2019, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), δύο ημεδαποί, ένας άντρας και μία γυναίκα, σε εκτέλεση αντίστοιχων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Ανακριτή Εφέτη Αθηνών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Οι συλληφθέντες πρωινές ώρες αύριο θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης

Κλείσιμο
Το υπουργείο Δικαιοσύνης με αφορμή τις σημερινές συλλήψεις δύο δικηγόρων Αθηνών από την Ελληνική Αστυνομία, με την κατηγορία της «συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση» που δρούσε στις φυλακές Κορυδαλλού, επαναλαμβάνει ότι «παρά το καθεστώς ανομίας που κάποιοι επιδιώκουν να επικρατήσει στις φυλακές οι εγκληματικές ενέργειες αποκαλύπτονται και οι κατηγορούμενοι οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης σημειώνεται ότι «το κουβάρι βίας και εγκλήματος, μέσα ή έξω από τις φυλακές, σιγά-σιγά ξεπλέκεται» και προστίθεται ότι «η ανάπτυξη των εγκληματικών φαινομένων αντιμετωπίζεται μεθοδικά και συγκροτημένα αλλά με όρους κράτους δικαίου, αποδεικνύοντας ότι η πολιτεία και αντανακλαστικά διαθέτει και αποτελεσματική μπορεί να είναι, με δεδομένη την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης».

Το χρονικό της υπόθεσης

Συμβόλαια θανάτου, εκβιασμοί, δολοφονίες, ξέπλυμα χρήματος και πληθώρα άλλων υποθέσεων συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των ενεργειών της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 13 ατόμων, εκ των οποίων οι οκτώ είναι Αλβανοί και οι πέντε Έλληνες.

Η «κόζα νόστρα» των φυλακών Κορυδαλλού κινούσε τα νήματα μέσα από τα κελιά, ελέγχοντας όχι μόνο αυτές καθ' αυτές τις φυλακές σε επίπεδο εγκληματικών πράξεων, αλλά και εκτός του σωφρονιστικού ιδρύματος, με την εκτέλεση συμβολαίων θανάτου, όπως του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο κέντρο της Αθήνας, εκβιασμούς για την απόσπαση χρημάτων και πολλών ακόμα.

Η εγκληματική οργάνωση αποκαλύφθηκε μετά την απόδραση μίας ομάδας Αλβανών, την Πρωτοχρονιά, από τον Κορυδαλλό. Εξ αρχής, η υπόθεση θεωρήθηκε ιδιαιτέρως σοβαρή. Προκειμένου να μείνει μυστική η όλη επιχείρηση, η υπόθεση ανατέθηκε στην αντιτρομοκρατική. Η έρευνα οδήγησε στην αποκάλυψη της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δρούσε τόσο εντός, όσο και εκτός Κορυδαλλού.

Στο «παλμαρέ» της «κόζα νόστρα» του Κορυδαλλού περιλαμβάνονται δολοφονίες και εκτελέσεις εντός του καταστήματος κράτησης, η απόπειρα δολοφονίας θαμώνων μαγαζιού στο Μικρολίμανο, στον Πειραιά, το 2014, η εκτέλεση Ζαφειρόπουλου, στις 12 Οκτωβρίου 2017, καθώς και συγκάλυψη αποδράσεων και πολλών ακόμα εγκληματικών ενεργειών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης