Πρόεδρος «Ομόνοιας» στη Χειμάρρα: «Θα απογυμνωθούμε από κάθε οικονομικό πόρο και θα ξενιτευτούμε»

xeimara

Ο  Φρέντυ Μπελέρης μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 για το έγκλημα που συντελείται εις βάρος των Ελλήνων της Αλβανίας και την ανάγκη να ενημερωθεί η διεθνής κοινότητα

Ευρεία σύσκεψη στη Χειμάρρα, προκειμένου να καθορίσουν την ημέρα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας «για την υφαρπαγή των περιουσιών» μελών της ελληνικής μειονότητας αλλά και να συντονίσουν τα επόμενα βήματά τους θα πραγματοποιήσουν σήμερα, 30 Μαρτίου, οι Βορειοηπειρώτες.

Εχθές το βράδυ η «Ομόνοια» εξέδωσε ανακοίνωση απευθύνοντας έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να υπερασπιστεί εμπράκτως τα νόμιμα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και να μετέλθει κάθε νόμιμο μέσο ώστε να αποφευχθεί η υφαρπαγή των περιουσιών των Ελλήνων στην παραλιακή ζώνη του δήμου Χειμάρρας.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και στην εκπομπή των Βασίλη Γούλα και Ελένης Γκρήγκοβιτς ο πρόεδρος της Ομόνοιας στο παράρτημα της Χειμάρρας, Φρέντυ Μπελέρης, προειδοποίησε ότι η υπουργική απόφαση της Αλβανίας που δεσμεύει τις περιουσίες που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο της χώρας, εξαναγκάζει τους Έλληνες «να απογυμνωθούν από κάθε οικονομικό πόρο και να ξενιτευτούν».

«Είναι μία υπουργική απόφαση που δεσμεύει όλο το παραλιακό μέτωπο της Αλβανίας και όλο το παραλιακό μέτωπο της Χειμάρρας, δεν λαμβάνει καθόλου υπ' όψιν τις ιδιοκτησίες ούτε τους 30 χιλιάδες ομογενείς που ζουν σε αυτό το παραλιακό μέτωπο. Με μία υπουργική απόφαση, αποφασίζει να δεσμεύσει όλες αυτές τις περιουσίες από τους πολίτες και να τις παραχωρήσει στο υπουργείο Τουρισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπελέρης υπογράμμισε ότι «στόχος τους είναι να υπάρξει τουριστική ανάπτυξη και εμείς να μην είμαστε μέρος της. Εμείς θα απογυμνωθούμε από κάθε οικονομικό πόρο και θα ξενιτευτούμε, θα φύγουμε από τον τόπο».

«Το ΦΕΚ έρχεται ως κορωνίδα σε νομοθετικές λύσεις των τελευταίων 5 ετών της κυβέρνησης Ράμα. Αν εφαρμοστεί, η Χειμάρρα θα σταματήσει να υπάρχει όπως την ξέραμε, αλλάζει 100% το ιδιοκτησιακό καθεστώς και οι ντόπιοι χάνουν τις περιουσίες που απολάμβαναν εδώ και αιώνες», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο κ. Μπελέρης τόνισε την πρόθεσή τους να προσφύγουν στην δικαιοσύνη. «Θα κάνουμε κινητοποιήσεις, θα προσφύγουμε στα δικαστήρια, θα προσπαθήσουμε να αντιδράσουμε με οποιονδήποτε τρόπο. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε στη διεθνή κοινότητα να καταλάβει το έγκλημα που συντελείται», ανέφερε χαρακτηριστικά.Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε εχθές το παράρτημα της «Ομόνοιας» στη Χειμάρρα

Αναλυτικά σημειώνει:

Σήμερα δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η απόφαση με αριθμό 172 και ημερομηνία 27.02.2019 για την προσωρινή απαγόρευση της εγγραφής στο υποθηκοφυλακείο της αγροτικής γης των πρώην συνεταιρισμών και γεωργικών εταιριών στις περιοχές για τις οποίες έχει ορισθεί ως προτεραιότητα η τουριστική ανάπτυξη.
Ο νόμος αναφέρεται στους χάρτες που έχουν δημοσιευθεί από Κρατική Αρχή Γεωπεριφερειακών Πληροφοριών και η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση βασίζεται στην εφαρμογή του άρθρου 34 του νόμου 93/2015. Στους συγκεκριμένους χάρτες έχουν συμπεριλάβει τις κρατικές περιουσίες που έχουν εγκριθεί με την υπουργική απόφαση 707 και 708 στις 21.11.2018. Η απόφαση 708 έχει να κάνει με τις περιουσίες από την Παλάσα μέχρι τα Εξαμίλια.
Το άρθρο 3 της απόφασης ορίζει, αμέσως μετά την δημοσίευση της ότι σταματά οποιαδήποτε διαδικασία εγγραφής της περιουσίας που είχαν πάρει ντόπιοι κάτοικοι μέλη των γεωργικών εταιριών.
Στο άρθρο 4 η απόφαση ορίζει τα κεντρικά γραφεία καταγραφής των πόλεων μεταξύ των οποίων Αυλώνα, Χειμάρρα και Άγιοι Σαράντα να εγγράψουν τις συγκεκριμένες περιουσίες που περιγράφουν οι συγκεκριμένοι χάρτες, και με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία να κάνουν την προσωρινή καταγραφή για διαχείριση στα αρμόδια υπουργεία για τον τουρισμό.
Το άρθρο 5 καταργεί την υπουργική απόφαση 138 που απαγόρευε την εγγραφή από μέρος των πολιτών σε όλη την ακτογραμμή. Η κατάργηση του 138 είναι δώρον άδωρον για όσους πολίτες έχουν περιουσία εντός των δημοσιευμένων χαρτών.
Η συγκεκριμένη απόφαση μπερδεύει σκοπίμως τα πράματα και κανείς νομικός δεν μπορεί να αποφανθεί με ακρίβεια ποιος είναι ο στόχος. Αν θεωρηθεί ως ακριβής η ερμηνεία που λέει ότι πρώτα θα δοθεί η ευκαιρία στους πολίτες να εγγράψουν του τίτλους τους (ΑΜΤΠ) από την Παλάσα έως την Νίβιτσα, θα χαθεί σημαντικό κομμάτι της περιουσίας, για τους εξής λόγους:
1. Δεν αναγνωρίζει περιουσία σε όσους δεν έχουν στα χέρια τους ΑΜΤΠ και είναι αρκετοί.
2. Όσοι έχουνε ΑΜΤΠ δεν έχουν όλα τα μέτρα.
3. Υπάρχουν αρκετοί ιδιοκτήτες που είναι σε διαδικασία διεκδίκησης της περιουσίας τους στα δικαστήρια.
Ακόμα και να πάρουν τίτλους ιδιοκτησίας όλοι αυτοί, από τη στιγμή που το κράτος όρισε τις συγκεκριμένες περιοχές για τουριστικές επενδύσεις, θα αποζημιωθούν με το πόσο του 0.6 έως 1.5 ευρώ το τετραγωνικό.
Η άλλη ερμηνεία κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα, δίνει τη δυνατότητα να εγγράψει κατά προτεραιότητα το κράτος την περιουσία και μετά ότι απομείνει να εγγράψουν τις περιουσίες τους οι έχοντες ΑΜΤΠ ή οποιονδήποτε άλλο τίτλο ιδιοκτησίας.
Πρόκειται για μια απόφαση εμπαιγμό, με την οποία έχουν στόχο την παραπλάνηση της κοινής γνώμης και την υφαρπαγή της περιουσίας από σχεδόν το σύνολο τον γηγενών κάτοικων της περιοχής της Χειμάρρας.
Η απόφαση στοχεύει να κρατήσει σε ομηρία μέχρι τις εκλογές το εκλογικό σώμα, να σύρει τους πολίτες στα γραφεία του υποθηκοφυλακείου με το αζημίωτο, ενώ όσους καταφέρουν να τα εγγράψουν θα τους τα πάρουν με τον νόμο του 2015 για τουριστικές επενδύσεις.
Η κλοπή ολοκληρώνεται, τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας απογυμνώνονται από οποιονδήποτε οικονομικό πόρο και εξαναγκάζονται να απομακρυνθούν από τις πατρογονικές τους εστίες.
Όσοι συμπράττουν στην ανομία που συντελείται, είναι υπόλογοι στην Ιστορία και βάζουν ταφόπλακα στη Χειμάρρα όπως την γνωρίζουμε εδώ και αιώνες.
Καλούμε την Αλβανική κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα όλα αυτά τα νομοθετήματα, να μιλήσει ξεκάθαρα και να επιστρέψει επιτέλους με όποιον νόμο εκείνη κρίνει τις περιουσίες στους νόμιμους ιδιοκτήτες, που τις κατέχουν και τις απολαμβάνουν εδώ και αιώνες.
Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να υπερασπιστεί εμπράκτως τα νόμιμα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και να μετέλθει κάθε νόμιμο μέσο ώστε να αποφευχθεί η υφαρπαγή αυτή.

omonoia
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (13)

Ντροπη στην κυβερνηση!

Σε καθε κυβερνηση! Μια ζωη σιωπη, μη δημιουργησουμε επεισοδιο εδω, μη προκαλεσουμε τους Τουρκους απο εκει, μια μιζερια, ενας στρουθοκαμηλισμος, μια οπισθοχωριση στα παντα, εχει καταντησει εμετικο ολο αυτο. Κι οι αλλοι συνεχως ζητανε, προκαλουνε, απαιτουνε, ενα συνεχομενο μπουλινγκ, απο ποιους ? Απο τους παντες , ειδικα τους γειτονες, ειμαστε ευλογημενοι απο δαυτους. Για την Ελλαδα και με οσους ειναι στα εδρανα αυτη τη στιγμη, το μονο που κανουν ειναι να αναγνωριζουν τα δικαιωματα των αλλων κι οχι των Ελληνων , οπου κι αν βρισκονται. Θελουμε πολιτικους με @@, οχι πολιτικους @@ για να σταματησει ολο αυτο επιτελους...

Ψυριζα

Βρισκουν και τα κανουν τα αλβανα.

Πολιτης

Να απαλλοτρίωση και εδώ περιουσίες Αλβανών

Ζήτω η ΑΚΡΟ-αριστερα

Ο ΣΥΡΙΖΑ σκοτώνει τους Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδας και τους αντικαθιστούν με Πακιστανούς...!

Πατριώτης

Ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται μόνο για την ""Μακεδονική"" και την ""Τουρκική"" μειονότητα στην Ελλάδα!! Οτιδήποτε άλλο δεν τους ενδιαφέρει!!! Αυτό το αποδεικνύουν και οι χειρισμοί τους στην υπόθεση δολοφονίας του Κατσιφα αλλά και διαχρονικά στο θέμα της Βορείου Ηπείρου!

...

Μη στενοχωριέστε...ο αλεκσις προειδοποίησε...θα θυμώσει..

Αλβανιτης

Το είπε και μόνος του ο μπειλερης . Αφορά όλο το παραλιακό μέτωπο τής Αλβανίας και αφορά όλους όχι μόνο τους ελληνοφωνους... Κλαίγονται αυτοί που με το έτσι θέλω έχουν αρπάξει δημόσια γη και δεν έχουν κανένα νόμιμο έγγραφο ιδιοκτησίας.

Προς γελοίους Δεξιούς

Δώσατε με αυτές τις βλακείες Εθνική συνείδηση στους Αλβανούς! Ένα γλωσσικό ιδίωμα βαφτίστηκε Έθνος με τις ηλιθιότητες σας. Όλοι οι Χριστιανοί Αλβανοί είναι Έλληνες και έπρεπε να είχαμε τα άντερα στις αρχές τη δεκαετίας του 90 να τους είχαμε Ελληνοποιήσει και βέβαια στρέψει ενάντια στους μουσουλμάνους Αλβανούς ( τους αποκαλούμενους το 1821 Τουρκαλβανούς)! Έτσι θα είχαμε περιορίσει τον Αλβανικό εθνικισμό στο 1/3 και θα είχαμε 2 εκατομύρια περισσότερους Έλληνες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ όχι τους μούφα από τον Πόντο και την Μικρά Ασία. Τώρα κλαίμε πάνω από την βορειοηπειρώτικη καρδάρα που χύσαμε μόνοι μας, όταν κάποιοι ειρωνεύονταν τον Πύρρο Δήμα και του έλεγαν δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ Αλβανέ...

Κοινή λογική

Κάτω τα χέρια από την Αυτόνομη Βόρεια Ήπειρο! 'Οχι άλλη ανοχή στην συστηματική εκδίωξη των Ελλήνων! Να τσακιστούν να φύγουν από την περιοχή οι αλβανικές κατοχικές δυνάμεις αλλιώς επιτέλους να μιλήσουν τα όπλα!

Σσσσς ησυχία!

Μην ξυπνήσετε τους Ελλαδίτες που κοιμούνται, προς το παρόν χαζεύουν με τους Αλβανούς παίκτες του Σερβάιβορ και του Μάστερ Σεφ, και πληρώνουν για να ακούσουν γνωστή λατίνα τραγουδίστρια από το «Μεξικό»

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης