Εισβολή Ρουβίκωνα στα My Market Αιγάλεω

rouvikonas

Απειλές για περαιτέρω ενέργειες από ηγετικό στέλεχος της συλλογικότητας: Τώρα αρχίσαμε

Εισβολή σε υποκατάστημα των σούπερ μάρκετ My Market πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα, με αφορμή την υπόθεση της διευθύντριας και την προκλητική της επιστολή στους εργαζομένους των 300 ευρώ τον μήνα της επιχείρησης.

Ο Ρουβίκωνας είχε προειδοποιήσει ότι θα προβεί σε ενέργειες κατά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, ενώ ηγετικό του στέλεχος, με ανάρτησή του στο Facebook, απειλεί με συνέχεια των ενεργειών, γράφοντας χαρακτηριστικά: Τώρα αρχίσαμε.Η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα:

Με τη ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ του Παντελή Παντελιάδη, ασχοληθήκαμε πρώτη φορά τον Μάη του 2017. Ο λόγος ήταν η τότε καταγγελία έγκυου εργαζομένης για τη μη ανανέωση της σύμβασης εργασίας της, λόγω της εγκυμοσύνης της, αφού όπως την είχαν ενημερώσει θα έπρεπε να στείλει εκ νέου βιογραφικό μετά τη λήξη της κύησης και ίσως να είχε και πάλι δουλειά.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά, στις αρχές του μήνα, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο επιστολή της περιφερειακής διευθύντριας καταστημάτων My Market προς τους εργαζόμενους, με την οποία γίνεται ξεκάθαρο πως τα αυτονόητα και τα κεκτημένα στα εργασιακά, έχουν ήδη καταργηθεί. Όχι λόγω της οικονομικής κρίσης -αυτό είναι απλά η αφορμή- αλλά επειδή αυτές είναι οι πρακτικές που ακολουθούν οι επιχειρήσεις και το κράτος που τους κάνει πλάτες. Αυτό που θέλουν είναι να μας διαλύσουν, και σωματικά εξαιτίας της φύσης της εργασίας ή του απάνθρωπου ωραρίου, αλλά και πνευματικά/ψυχολογικά, αφού απαιτούν απο εμάς να γινόμαστε «κάποιοι άλλοι» οταν δουλεύουμε, να ζούμε με την ιδέα οτι ανάμεσά μας όταν δουλεύουμε κυκλοφορούν ρουφιάνοι, να φοράμε πλαστικά χαμόγελα, να συμπεριφερόμαστε όπως διατάζει η εργοδοσία, αλλα πανω απ’όλα να είμαστε ευγνώμονες που έχουμε δουλειά και ενα μισθό πείνας που μας δίνουν, θέλοντας να εκμηδενίσουν την αξιοπρέπειά μας εξαγοράζοντας τη συναίνεση μας. Να ενημερώσουμε την περιφερειακή διευθύντρια, κι όλο το συρφετό των αφεντικών των My Market οτι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν κοστολογείται.

Αμέσως μετά την έκταση που πήρε το θέμα στα αστικά ΜΜΕ, η εταιρία χρησιμοποίησε δύο υψηλά στελέχη της, την περιφερειακή διευθύντρια που απολύθηκε και τον γενικό διευθυντη λειτουργίας που παραιτήθηκε, προκειμένου να ξεπλύνει το όνομα της και να διαχωρίσει την εταιρική γραμμή απο το «μεμονωμένο περιστατικό». Ακόμη και ο ίδιος ο Παντελιάδης φρόντισε να ζητήσει γραπτώς απο τους υπαλλήλους να κάνουν γνωστό το όποιο πρόβλημα συμπεριφοράς προκύψει κατα τη διάρκεια της δουλειάς, θέλοντας να βρεθεί «πιο κοντά» με τους υπαλλήλους του. Κανένα αφεντικό δε βάζει τον εαυτό του στο ίδιο επίπεδο με κανένα εργαζόμενο. Παρ’ όλες τις κινήσεις απελπισίας να σώσουν ο,τι σώζεται επικοινωνιακά, το θέμα δεν αποσιωπήθηκε και λόγω αυτού ακολούθησαν η παραίτηση του γενικού διευθυντή, η επιστολή υπαλλήλου προς τους συναδέλφους του στην οποία περιγράφονται οι - γνωστές στους υψηλά ιστάμενους- άθλιες συνθήκες εργασίας, καθώς και οι κακές κριτικές των εργαζομένων της εταιρείας σε σελίδα εύρεσης εργασίας που λειτουργούν ως προειδοποιήσεις για τους επόμενους. Αξίζει να σημειωθεί πως όταν μέλος μας αναφέρθηκε στο θέμα, ζητώντας την απόλυση της περιφερειακής διευθύντριας, αυτό που διαβάσαμε για άλλη μία φορά ήταν η αγαπημένη έκφραση κάποιων «ο Ρουβίκωνας απειλεί».

Έχουμε πει και έχουμε γράψει επανειλημμένα ότι οι ευθύνες έχουν ονόματα και τα ονόματα έχουν διευθύνσεις. Ας γνωρίζει ο κάθε «υπεύθυνος» και ο κάθε «κ. Διευθυντής» ότι η κάθε αυθαιρεσία θα βρίσκει την απάντηση που της αρμόζει. Οι εργαζόμενοι δεν είναι ούτε ρομπότ ούτε αντικείμενα και όποιος ξεχνάει αυτό το πολύ απλό γεγονός θα μας βρίσκει απέναντί του. Όντας κομμάτι κι εμείς της κοινωνικής βάσης, βιώνουμε από πρώτο χέρι καθημερινά την εντατικοποίηση της εργασίας και το ξεχείλωμα των ζωών μας. Από αυτή τη θέση, ως ίσοι προς ίσους, έχουμε να πούμε σε όλους τους εργαζόμενους τόσο στα Μy Market, όσο και στα υπόλοιπα κάτεργα ότι ο δρόμος ανοίγει προχωρώντας και περνάει μέσα από την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη.

Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Να έχουμε ενεργή κοινωνική συμμετοχή και να γίνουμε εμείς ο μοχλός καταστροφής της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Οταν οι καταπιεσμένοι αντιληφθούν τη δύναμη που έχουν και πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, συμμετέχοντας σε σωματεία βάσης ή δημιουργώντας νέα αυτόνομα εργαλεία αγώνα, τότε και μόνο τότε θα αρχίσει η ζυγαριά να γέρνει προς τη δική μας πλευρά.

ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ, ΒΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας

ΣΧΟΛΙΑ (27)

Θεσσαλονίκη- Μακεδονία

Ρε καλόπαιδα, για πάτε να κάνετε λίμπα και τον τοπικό Σύριζα γιατί σύμφωνα με το ΠΑΜΕ η διευθύντρια με την περίφημη επιστολή είναι συνδικαλίστρια του Σύριζα. Σάρκα από την σάρκα σας δηλαδή.

Περιμένω

Πότε θα ανοίξουν επιχείρηση ο Ρουβίκωνας να δούμε πως θα την διαχειρίζονται ώστε να δούμε αν το μοντέλο που προτείνουν είναι ρεαλιστικό; Α ξέχασα δεν δημιουργούν ποτέ τίποτε, κλείνουν μόνο, σπάνε και κλέβουν από άλλους....

Βασιλης Α

Ποιος ειναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις την εταιρία συμπαθή στο καταναλωτικό κοινό και να ξεχάσει το συμβάν με τους εργαζόμενους της; Μα να την κάνεις «θύμα» τραμπουκιζοντας την. Την έκαναν την δουλίτσα τους λοιπόν τα «παλικάρια».....

eagle12

Παραμυθατζήδες Ρομπέν των Τρελών, Κομπλεξικών και Βολεμένων. Δουλειά δεν έχουν να κάνουν το παίζουν εξουσία. Κομπλεξικοί που μέσα τους ήθελαν να γίνουν μπάτσοι και δεν έγιναν οπότε τώρα το παίζουν τιμωροί.

SpartaCross

Μήπως να δοκίμαζαν να μπούνε και στο Μέγαρο Μαξίμου; Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η συντάκτρια της κατάπτυστης επιστολής.

Λογικά σκεπτόμενος

Ρε άγρια αγόρια!!! Μόνο εκεί συμβαίνουν ΑΥΤΆ? σε όλες τις αλυσίδες τα ίδια συμβαίνουν και χειρότερα, αλλά εσείς βλέπετε ότι σας συμφέρει, τους εύκολους στόχους!! Το γεγονός ότι δίνουν 300€ σε 4αωρους όταν άλλοι δίνουν 200€, δεν σας νοιάζει. Όταν το ίδιο κράτος επιτρέπει να υπάρχουν τέτοιοι μισθοί το my market φταίει? Αλλά αν εισασταν μάγκες θα κάνατε ντου εκεί που πρέπει, εκεί που χρειάζεται, σε πολιτικά γραφεία και στη βουλή, όχι σε επιχειρήσεις μοιράζοντας Φέι βολάν!!

ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΕΑΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ,ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ,ΣΕ ΕΝΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΛΠ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΜΟΥΣΟΥΔΑ ΜΕΧΡΙΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΕΙ ΕΚΕΙ ? ? ? ?? ΡΕ ΑΝΤΕ ΠΑΡΑΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΕΤΕ ΤΡΩΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΟΙΡΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΣΑΣ ΚΟΠΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !ΓΙΑΥΤΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΖΕΡΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΕΛΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ !

Darth Vader

Μπερδεύεσαι και μπερδεύεις και αλλους !!! Μα τοσο άμυαλος να εισαι !!!

Darth Vader

Εσένα τι σε νοιάζει για πες μας !!!

Darth Vader

Φασιστες αυτοί που τρέχουν για σένα η για το παιδί σου για ενα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον !! Φασιστες αυτοί που πιάνουν γιατρούς που περνούν φακελάκια !! Τι επόμενη φορα που θα χρειαστείς γιατρό για τον καρκίνο σου κοιτά να εχεις φακελάκι !! Ίσως τότε καταλάβεις τι γινεται !! Α γιατι δεν πας να δουλέψεις να δεις πως ειναι να δουλευεις 8ωρο και 9ωρο και να παίρνεις 2.5€ την ώρα και 4 με 5 ένσημα το μήνα !! Οι φασιστες και τα τεμπελόσκυλα του ρουβικωνα ειναι το πρόβλημα σου !!

Dr.

Πρόκειται για τραμπούκους που πουλάνε προστασία, όχι για τίποτα ρομαντικούς ήρωες που φαντασιώνεσαι εσύ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

aleksia_ar

Το οκτάχρονο κορίτσι που είχε τραυματιστεί από αδέσποτη σφαίρα φέτος το Πάσχα, αναχωρεί σε λίγες ώρες για το Αμβούργο της Γερμανίας, για να συνεχίσει την αποκατάστασή του - «Με τη βοήθεια του κόσμου καταφέραμε να συγκεντρώσουμε το ποσό των 90.000 ευρώ, με συγκινεί πολύ η ανταπόκριση του κόσμου» είπε στο protothema.gr ο πατέρας της