«Δεν έχει απαγορευτεί το "Μακεδονία Ξακουστή"» λέει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

«Δεν έχει απαγορευτεί το "Μακεδονία Ξακουστή"» λέει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Μετά τον σάλο για την αποβολή του αλεξιπτωτιστή που τραγούδησε το «Μακεδονία Ξακουστή», το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διευκρινίζει ότι δεν έχει τεθεί θέμα απαγόρευσης του εμβατηρίου

katadromeas
«Ουδέποτε έχει απαγορευτεί ή έχει τεθεί θέμα απαγόρευσης» του εμβατηρίου «Μακεδονία Ξακουστή», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η ανακοίνωση έρχεται με καθυστέρηση πολλών ημερών, μετά τον σάλο που προκάλεσε η αποβολή του αλεξιπτωτιστή, που εμφανίστηκε να τραβά βίντεο τον εαυτό του, τραγουδώντας το «Μακεδονία Ξακουστή», ενώ έκανε άλμα με αλεξίπτωτο από στρατιωτικό ελικόπτερο σε περιοχή του κάμπου της Λάρισας.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά από πλήρη σιωπή και προφανή αμηχανία να διαχειριστεί το ζήτημα, μετά και την άρνηση του αλεξιπτωτιστή να κατεβάσει το βίντεο, και κυρίως τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αποβολή του αλεξιπτωτιστή, αναγκάστηκα να εκδώσει ανακοίνωση, επιχειρώντας να δώσει τέλος στο θέμα, ενόψει και της 25ης Μαρτίου.

«Διευκρινίζεται ότι ουδέποτε έχει απαγορευθεί ή έχει τεθεί θέμα απαγόρευσης ανάκρουσης του εμβατηρίου «Μακεδονία Ξακουστή» από τις Στρατιωτικές Μουσικές των Ενόπλων Δυνάμεων και εξακολουθούν να ισχύουν όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Λίγο νωρίτερα και πάλι υπό την πίεση των αντιδράσεων, το ΓΕΣ έβγαλε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι ο αλεξιπτωτιστής «φέρεται να παραβιάζει κανόνες που άπτονται της ασφάλειας των ρίψεων. Είναι σε εξέλιξη Απλή Διοικητική Εξέταση από τη Διοίκηση της Σχολής για τη διερεύνηση των συνθηκών, που άπτονται αποκλειστικά και μόνο, στην παραβίαση των κανόνων ασφαλείας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης