ΓΕΣ για τον καταδρομέα του «Μακεδονία Ξακουστή»: Παραβίασε κανόνες ασφάλειας

Διατάχθηκε διοικητική εξέταση γιατί έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του και τη ζωή και άλλων στρατιωτών, τονίζει το ΓΕΣ- Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα αποβληθεί από τη Σχολή αλλά θα πάρει μετάθεση για άλλη μονάδα από αυτήν που αρχικά θα πήγαινε

To ΓΕΣ δεν προασανατολίζεται να τιμωρήσει με αποβολή τον στρατιώτη Εμμανουήλ Μπούχλη από τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών Ασπροπύργου. Ο συγκεκριμένος στρατιώτης εμφανίζεται να τραβά βίντεο τον εαυτό του, τραγουδώντας το «Μακεδονία Ξακουστή», την ίδια στιγμή που πραγματοποιούσε άλμα με αλεξίπτωτο από στρατιωτικό ελικόπτερο σε περιοχή του κάμπου της Λάρισας, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη διεξαγωγή Διοικητικής Εξέτασης από την πλευρά του ΓΕΣ για τη διερεύνηση των συνθηκών, που άπτονται στην παραβίαση των σχετικών κανόνων ασφαλείας. 

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού έβγαλε ανακοίνωση για το θέμα, στην οποία αναφέρει: «Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο Στρατιώτης (ΚΔ) Μ. Ε. κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του στο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστού (ΣΒΕΑ) της αντίστοιχης Σχολής, φέρεται να παραβιάζει κανόνες που άπτονται της ασφάλειας των ρίψεων. Είναι σε εξέλιξη Απλή Διοικητική Εξέταση από τη Διοίκηση της Σχολής για τη διερεύνηση των συνθηκών, που άπτονται αποκλειστικά και μόνο, στην παραβίαση των κανόνων ασφαλείας. Η Σχολή Αλεξιπτωτιστών διατηρεί μία μακρά παράδοση μηδενικού δείκτη ατυχημάτων την οποία οφείλει να συνεχίσει.
Συνταγματάρχης (ΑΣ) Ιωάννης Χειμαριός
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ»


Αλεξιπτωτιστής τραγουδάει "Μακεδονία ξακουστή"


Ο συγκεκριμένος στρατιώτης, με καταγωγή από το χωριό Ασκύφου κοντά στη Χώρα Σφακίων, απείχε ελάχιστα από το να ολοκληρώσει την σχετική εκπαίδευση και να λάβει την πουλάδα του αλεξιπτωτιστή, δεδομένου ότι επρόκειτο για το 5ο συνολικά άλμα του, ενώ ταυτόχρονα είχε ήδη βγει και η μετάθεση του για την 1η ΜΑΛ Χανίων. Το βίντεο, το οποίο ο Εμμανουήλ Μπούχλης ανάρτησε αρχικά στη σελίδα του στο Facebook, κάνει ήδη τον γύρο του Διαδικτύου, συγκεντρώνοντας σχεδόν 500.000 προβολές μέσα σε μόλις λίγες ώρες, βοηθώντας έτσι ώστε να γίνει για μία ακόμη φορά viral το «Μακεδονία Ξακουστή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντέλει θα επιτραπεί στον Εμμανουήλ Μπούχλη να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του, ώστε να λάβει και την πουλάδα του αλεξιπτωτιστή. Από την άλλη πλευρά ωστόσο, ως συνέπεια της πράξης του, το ΓΕΣ πρόκειται να αλλάξει την μετάθεσή του, με αποτέλεσμα αντί να παρουσιαστεί στην 1η ΜΑΛ Χανίων όπως αρχικά προβλέπονταν, να ετοιμάζεται να λάβει φύλλο πορείας για άλλη μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων στην ηπειρωτική χώρα. 

Κύκλοι του ΓΕΣ τονίζουν πως η τιμωρία  του στρατιώτη Εμμανουήλ Μπούχλη από τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών Ασπροπύργου δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι τραγουδάει το γνωστό εμβατήριο, αλλά συνδέεται με την απερισκεψία του, ο οποίος εμφανίζεται να μην τηρεί τους κανόνες ασφαλείας, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του, αλλά και τη ζωή των συναδέλφων του.

«Το να πραγματοποιείς άλμα με αλεξίπτωτο και ταυτόχρονα να τραβάς βίντεο με το κινητό σου είναι σαν να οδηγείς μηχανή με 180 χιλιόμετρα την ώρα, να κρατάς το τιμόνι με το ένα χέρι και ταυτόχρονα με το άλλο να μιλάς στο τηλέφωνό σου. Ο στρατιώτης, αν και νεοσύλεκτος, εμφανίζεται να αψηφά τους κανόνες ασφαλείας αφού κρατά τον ιμάντα με το ένα χέρι, δεν έχει την προσοχή του στραμμένη στη ζώνη ρίψης και στους γύρω του, ενώ ταυτόχρονα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των συναδέλφων του που τον περίμεναν εντός της ζώνης ρίψης, δεδομένου ότι θα μπορούσε να του φύγει το κινητό από το χέρι και πέφτοντας να χτυπήσει κάποιον από τους τελευταίους» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιοι κύκλοι.

Παράλληλα, επισημάνουν ότι ο συγκεκριμένος στρατιώτης, μην δίνοντας όλη του την προσοχή στο άλμα, κινδύνευσε να τραυματιστεί σοβαρά και ίδιος, καθώς προσγειώθηκε όρθιος στο έδαφος, μην τηρώντας τις σχετικές οδηγίες προσγείωσής με αλεξίπτωτο που είχε λάβει νωρίτερα από τους εκπαιδευτές του.

Σε ό,τι αφορά την ανάρτησή του στο Facebook, o στρατιώτης συνοδεύει το συγκεκριμένο βίντεο και με ένα μικρό κείμενο, στο πλαίσιο του οποίου περιγράφει τα συναισθήματά του για το ξεπούλημα, όπως αναφέρει, της Μακεδονίας, στέλνοντας και το ανάλογο μήνυμα: «Βρίσκομαι σε μακεδονικά εδάφη και έτσι όπως φεύγω από το ελικόπτερο στο κενό άρχιζα να αγναντεύω από κει ψηλά την Ελλάδα μας, την Μακεδονία μας... Στα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα που αγναντεύω την Ελλάδα μας με έπιασε μια συγκίνηση και μια θλίψη για την πληγωμένη μας Ελλάδα, την πουλημένη μας Ελλάδα καθώς πρόγονοι μας άφησαν το αίμα τους σε αυτά τα εδάφη για την ελευθερία την δικιά μας σήμερα... Έτσι λοιπόν αναφώνησα ένα τραγούδι για την Μακεδονία μας σε αυτούς που την πούλησαν χωρίς την θέληση μας... Για μας τους Έλληνες όμως η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική... Έτσι λοιπόν αυτό το βίντεο θα ήθελα να φτάσει σε αυτούς που πούλησαν την Μακεδονία ώστε να καταλάβουν ότι Έλληνες δεν πουλιούνται ούτε αγοράζονται και όταν θα έρθει ύστατη στιγμή όλοι Έλληνες θα υπερασπιστούν την πατρίδα τους... Στο δια ταύτα εσείς που τα πουλήσατε όλα να ξέρετε ότι μόνο στα χαρτιά έχετε πουλήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες... Αντιθέτως ,την ψυχή μας και τον ηρωισμό μας δεν πρόκειται να τον πουλήσετε ποτέ και όσο ζούμε θα υπερασπίζουμε την πατρίδα... Ένα μήνυμα από τον Καταδρομέα/Αλεξιπτωτιστή Μπούχλη Εμμανουήλ...» καταλήγει στην ανάρτησή του ο στρατιώτης.


Δείτε βίντεο: ΓΕΣ για τον καταδρομέα του «Μακεδονία Ξακουστή»: Παραβίασε κανόνες ασφάλειας
ΓΕΣ για τον καταδρομέα του «Μακεδονία Ξακουστή»: Παραβίασε κανόνες ασφάλειας

ΣΧΟΛΙΑ (254)

Δημητρης παπαζηκας

Μακεδονια ξακουστη

anastasia

Μπράβο στο παλικάρι!!!.Μπορεί να ήταν επικίνδυνο για τον ίδιο αλλά ταυτόχρονα είχε κ ηρωισμό. Έναν ηρωισμό που έχουμε ξεχάσει σ αυτή τη χώρα,που εκθειάζουμε κ ηρωποιούμε όσους κάνουν αντίστοιχες πράξεις στα πλαίσια extreme sports ,αλλά τιμωρούμε αυτόν. Σαυτή τη χώρα που κοντεύει να γίνει πταίσμα ο εμπρησμός κ οι μολότωφ,ενώ τα μεγαλύτερα εγκλήματα καλύπτονται, έχει πουληθεί κάθε ιερό κ όσιο κ η πώλησή τους θεωρείται επίτευγμα.Ναι ,ήταν επικίνδυνο,αλλά για ποιους; Όπως επικίνδυνο ήταν κι αυτό που έκαναν ο Σολωμός Σολωμού κ ο Τάσος Ισαάκ ,απ τους τελευταίους ήρωες.Μπράβο σου παλικάρι μου,να σε χαίρεται η μάνα σου κ να υπήρχαν κι άλλες μάνες να καμαρώνουν τέτοια παλικάρια κι όχι "παλικάρια" στα Power of love κ στα Survivor.Μακάρι να είχαμε κι άλλους τέτοιους νέους,πραγματικούς Κρητικούς κι εδώ στη Μακεδονία....

Σακης

Μπραβο Μανώλη !!!!

Γεια

Καταρχήν είμαι ένας απο αυτούς του τυπάδες που πολλοί παρανοϊκοί φρενοβλαβείς φασίστες αποκαλούν "ανθέλληνα" γιατί αποκαλύπτω πως η Ελλάδα είναι η χειρότερη χώρα στον πλανήτη σε όλους τους τομείς ή απο τις χειρότερες αλλά... ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ κάτι κακό με τι έκανε ο τυπάς απλά υποστήριξε θερμά την χώρα του με υγιή εθνικισμό.

μαρινα

όταν πιλόταρε ο Καμμένος το χιούι δεν υπήρχανε θέματα ασφαλείας?Αλεξιπτωτιστές και "πολιτική ορθότητα" δεν πάνε μαζί...

μπράβο στον καραγκιόζη μουστακαλή

σύριζα, δεν πονάν τα παλικάρια...

Οι πιο πολλοί που σχολιάζετε

Δεν έχετε δει ή ακούσει για τραυματισμό από πτώση αντικειμένου από μεγάλο ύψος. Ήταν επικίνδυνο για τους συναδέλφους του. Το ΓΕΣ όμως δεν έπρεπε να του στερήσει την πουλαδα. Υπάρχουν και άλλες ποινές. Από την άλλη σκέφτομαι όμως πως αν συνεχίσει τις πτώσεις με την δημοσιότητα που πήρε το θέμα, οπερατέρ θα κουβαλάει στην πλάτη!!!

K4000

Όπως το είπες. Υπάρχουν και άλλες ποινές, όχι ξήλωμα. Πέφτει με το αλεξίπτωτο χαλαρά λες και πάει ο Μίκυ Μάους βόλτα με την νταιζη στο πάρκο ενώ υπάρχουν βίντεο με αλεξιπτωτιστές που τραβάνε βίντεο την ώρα που δεν έχει ανοίξει καν το αλεξίπτωτο. Το υπουργείο εθνικής αμύνης είναι έκθετο και φαίνεται για ποιο λόγο ξηλώθηκε. Μάλλον ζούμε στα Σκόπια όχι στην Ελλάδα.

δημοκρατης

Θα ξεκινησω το σχολιο μου δινωντας συγχαρητηρια στον καταδρομεα Μανωλη Μπουχλη ο οποιος τιμησε ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και τη στολη που φορα. Αντιθετα με τη προδοτικη κυβερνηση και τους αυλικους της, αυτος ο καταδρομεας εδειξε, οτι υπαρχει ελπιδα για το εθνος! Προσωπικα, ακουγωντας τον να τραγουδα το "Μακεδονια ξακουστη" πανω στο αλεξιπτωτο, δεν το κρυβω, οτι συγκινηθηκα αφανταστα. Τωρα, οσον αφορα την απολυση του, τι να πω? Αυτη η κινηση δειχνει με καταφανεστατο τροπο οτι Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ! Οταν ενας Ελληνας στρατιωτης, τιμα την Ελλαδα και το κρατος τον τιμωρει αντι να τον τιμησει, τοτε δεν υπαρχει αλλη εξηγηση, απο το οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ και οτι αυτοι που κυβερνουν τη χωρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! Εδω δεν εχουν ακυρωσει μονο τη Δημοκρατια, αλλα ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Η τιμωρια του Ελληνα καταδρομεα, ειναι ο απολυτος ευτελισμος του ελληνικου κρατους!

TAYRH

Νικο, ποιος Νικος εισαι απο τ'Ασκυφου?? Ο Νταμπελαρας??

μακιςςς

ας μην γελιώμαστε. Αν το πρόβλημά τους ήταν πραγματικά ότι υπήρχε κάποιος μικρός κίνδυνος ή κάποια μικρή παράβαση (που υπήρξε) τότε θα του έδιναν μια μικρή τιμωρία, όπως και θα ήταν λογικό. Το ότι τον απέβαλαν αυτό είναι η μέγιστη τιμωρία δυσανάλογη με την παράβαση και άρα τα αίτια είναι πολιτικά επειδή το ανέβασε στο διαδίκτυο και τους έκανε ρόμπες. Τόσο απλά.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kavala_main1

Η 67χρονη πυροβολήθηκε με σκάγια από κυνηγετική καραμπίνα και ο 42χρονος με δράμια για αγριογούρουνα λέει στο protothema.gr ο ιατροδικαστής Νίκος Κηφνίδης - Τη Δευτέρα απολογείται ο δράστης που δίνει διαφορετική εκδοχή για την αφορμή του διπλού φονικού

22