Δίκη μοντέλου στο Χονγκ Κονγκ: «Θα νιώσω έκπληξη αν αθωωθεί» λέει ο Κεχαγιόγλου

montelo_main1

Η δίκη της ξεκίνησε χθες στο Ανώτατο Δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ - Το μοντέλο έχει αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή σε διακίνηση και εμπορία - Δεν έχει μάρτυρες υπεράσπισης αναφέρει ο συνήγορός  της - «Ήξερες για τα ναρκωτικά» της είπε ο εισαγγελέας έδρας

Την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαρτίου αναμένεται να καταθέσει στο δικαστήριο η 21χρονη Ειρήνη Μελισσαροπούλου, το μοντέλο από τη Μυτιλήνη, που συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2017 στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ να μεταφέρει 2, 52 κιλά κοκαΐνης

Η δίκη της ξεκίνησε χθες στο Ανώτατο Δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ, ενώ το μοντέλο έχει αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή στη διακίνηση και εμπορία.

Οι εισαγγελέας της έδρας Φίλιπ Ρος ξεκίνησε την αγόρευσή του και ήταν καταπέλτης λέγοντάς της πως γνώριζε ότι μετέφερε ναρκωτικά: «Γνώριζες ότι μετέφερες ναρκωτικά στην τσάντα σου.

«Οι Αρχές σε υποπτεύθηκαν μόλις έφτασες από την Αιθιοπία στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Είχες δύο τσάντες, η μία ήταν ασυνήθιστα πιο βαριά και πιο παχιά» της είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Δεν είχες μαζί σου κανένα έγγραφο ή συνταγή γιατρού που να δείχνει ότι ήταν για νόμιμη χρήση. Από τα μηνύματα στο Facebook και στο κινητό αποδεικνύεται ότι είχες άγχος πώς θα περάσεις τους ελέγχους».

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν ξένα μέσα ο εισαγγελέας επικαλούμενος κατάθεση τελωνειακού υπαλλήλου είπε ότι μέσα σε μια κόκκινη βαλίτσα είχε τοποθετήσει καλά κρυμμένο και πιεσμένο ένα μαύρο σακίδιο και πως κατά τη διάρκεια του ελέγχου το μοντέλο ήταν νευρικό.

Κεχαγιόγλου:  Θα είναι έκπληξη η ενδεχόμενη αθώωσή  της

Ο συνήγορος υπεράσπισης του μοντέλου, Σάκης Κεχαγιόγλου, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι σήμερα ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της ακροαματικής διαδικασίας με τις καταθέσεις των μαρτύρων, ενώ για τις 11 Μαρτίου ορίστηκε η κατάθεση της κατηγορουμένης, η οποία θα εξεταστεί – σύμφωνα με το ισχύον στο Χονγκ – Κονγκ νομικό σύστημα – τόσο από τον εκπρόσωπο της κατηγορούσης αρχής όσο και από το συνήγορο υπεράσπισής της. Θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις και η έκδοση της απόφασης.

«Όσον αφορά τα όσα γράφτηκαν ότι ο «εισαγγελέας» Φίλιπ Ρος ήταν «ιδιαίτερα σκληρός» και «καταπέλτης», οφείλω να επισημάνω ότι ούτε σκληρός υπήρξε ούτε «καταπέλτες» χρησιμοποίησε... Αν όσοι διατύπωσαν παρόμοια σχόλια, σε ημεδαπά ή αλλοδαπά μέσα, έκαναν τον κόπο να ενημερωθούν για το δικονομικό σύστημα του Χονγκ – Κονγκ (αλλά και όπου αλλού ισχύει το Αγγλοσαξωνικό Δίκαιο) θα διεπίστωναν ότι ο δικηγόρος τον οποίο προσλαμβάνει το κράτος για να υποστηρίξει το κατηγορητήριο, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΕΚ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ να το πράξει. Δεν έχει τη δυνατότητα εάν αμφιβάλλει για την ενοχή του κατηγορουμένου να προτείνει την απαλλαγή του, όπως ο Εισαγγελέας στο νομικό σύστημα της Ελλάδος. Το μόνο λοιπόν που έπραξε ο δικηγόρος – κατήγορος ήταν με επιμέλεια και επαγγελματισμό να υποστηρίξει την κατηγορία», σημείωσε ο κ.Κεχαγιόγλου.

Από την πλευρά του ο Βρετανός συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης και διακεκριμένος ποινικολόγος του Χονγκ – Κονγκ Andrew Bullet, με άψογη προετοιμασία και επεξεργασία της σχετικής δικογραφίας, εκμεταλλεύτηκε τα κενά του κατηγορητηρίου με σκοπό τη δημιουργία αμφιβολιών. Επιθυμώ να επισημάνω, ότι η απολογία της κατηγορουμένης, οι εξηγήσεις που θα παράσχει την Δευτέρα και η υποβολή της στις ερωτήσεις των διαδίκων, θα αποτελέσουν κομβικό και αποφασιστικό σημείο για την δικανική κρίση του 7μελούς σώματος των Ενόρκων, καθότι το μοναδικό ερώτημα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν είναι το εάν είναι απολύτως βέβαιοι για το αν γνώριζε ή όχι η κατηγορουμένη ότι μεταφέρει ναρκωτικές ουσίες», πρόσθεσε.

«Θα ήθελα επίσης να τονίσω, θέση την οποία έχω υποστηρίξει πριν καν την έναρξη της δίκης, ότι θα αποτελέσει έκπληξη για εμένα η ενδεχόμενη αθώωσή της. Ευχάριστη έκπληξη μεν, αλλά πάντως έκπληξη, καθότι ο δικηγόρος πρέπει να αποστασιοποιείται από τη συναισθηματική φόρτιση ή την ατομική του κρίση και να εξετάζει ψύχραιμα και με την απαιτούμενη απόσταση το υλικό της σχετικής δικογραφίας καθώς και τις συνθήκες και το περιβάλλον εκδίκασης της υπόθεσης. Βεβαίως, η ιστορία των ποινικών δικαστηρίων και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είναι γεμάτη από εκπλήξεις... Εύχομαι η περίπτωση της Ειρήνης να αποτελέσει μία από αυτές...», συνέχισε ο κ.Κεχαγιόγλου.

«Τέλος, και κατά παράκληση των γονέων της κατηγορουμένης επιθυμώ να εκφράσω δημοσίως τις θερμές τους ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη τους προς τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Χονγκ – Κονγκ κ. Ιωάννη Μαλούκο και τον Υποπρόξενο κ. Κωνσταντίνο Τσιάντα για την συγκινητική συμπαράσταση προς την κόρη τους και τους ίδιους στη διάρκεια των τελευταίων 17 μηνών της κράτησής της», κατέληξε ο κ.Κεχαγιόγλου.

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου που κατηγορείται για κατοχή και εισαγωγή στην Κίνα 2,6 κιλών κοκαΐνη τον Νοέμβριο του 2017, στάθηκε μπροστά στους Κινέζους δικαστές και τους επτά ενόρκους και δήλωσε αθώα.

Η 21χρονη δεν έχει ούτε έναν μάρτυρα υπεράσπισης ενώ θα καταθέσουν εναντίον της οκτώ μάρτυρες. Αν καταδικαστεί κινδυνεύει να μείνει ισόβια στη φυλακή. Η δίκη θα συνεχιστεί για ακόμα 6 ημέρες.

IMG_3804
Ο συνήγορος της 21χρονης, Σάκης Κεχαγιόγλου

ΣΧΟΛΙΑ (83)

Έλλη

Εάν τούτη δω είναι μοντέλο, τότε αλίμονο σε όλο το μόντελινγκ

Μελία

Μπορεί και να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών.. Ο Κεχαγιόγλου είπε οτι είναι σημαντικό που δε βρέθηκαν αποτυπώματα στο δέμα άρα αυτό δημιουργεί αμφιβολία... οι ένορκοι πρέπει να απαντήσουν με σιγουριά αν ήξερε ή όχι τι μετέφερε, εαν υπάρχει έστω και η παραμικρή αμφιβολία αυτό είναι υπέρ της κοπέλας. Δε μπορούν να στείλουν κάποιον στη φυλακή ισόβια αν υπάρχει αμφιβολία.. Αυτά ακριβώς είπε.. Περιμένουμε τις εξελίξεις...

Εκεί δίνουν άδειες, όπως εδώ στον Κουφοντίνα ???

Έχω μία καλοπροαίρετη απορία... Αν υποθέσουμε ότι η κατηγορούμενη θα καταδικαστεί τελικά στην όποια ποινή φυλάκισης, προβλέπει άραγε το Νομικό σύστημα του Χόνγκ Κόνγκ άδειες, όπως επί παραδείγματι γίνεται εδώ με τον τρομοκράτη δολοφόνο Κουφοντίνα ???

"Προς νομιμη χρηση"

Εμενα μου εκανε εντυπωση κατι αλλο.Οι δικαστες ειπαν οτι δε βρηκαν κανενα χαρτι απο γιατρο που να γραφει οτι η κοκαΐνη ειναι προς φαρμακευτικη νομιμη χρηση. Και ξαφνικα σκεφτηκα τι πάρτυ θα γινεται μεταξυ γιατρων και "ασθενων"προκειμενου οι δευτεροι να παιρνουν το πολυποθητο χαρτι απο τους πρωτους.Χαχαχαχαχα.Εκει να δεις φακελακια που θα πεφτουν!Νομιζω.

ΑΝ ΔΕΝ

ΣΤΟ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ Η ΛΥΠΗΤΕΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ...ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΑΝΑ ΚΙΛΟ .ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΠΟΛΛΑ... ΜΠΕΣ ΒΓΕΣ ΣΕ ΑΣΙΑΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΧΕΙΡΑΠΟΣΚΕΥΗ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ...ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΛΟΓΩ ΑΜΦΙΒΟΛΙΩΝ .

Γιάννης

Δηλαδή, με χαρτί γιατρού, μπορώ να έχω 2 κιλά κόκα για προσωπική χρήση? Γίνετε αυτό? Ρωτάω γιατί δεν ξέρω. Και αν κάποιος ξέρει, μπορεί να μου δώσει και το τηλέφωνο του γιατρού?

Τυφλός

Και ήξερε και τα χρήματα όλα αυτή θα τα έπαιρνε και θεωρούσε ότι θα την αθωώσουν επειδή είναι νέα και όμορφη και νόμιζε ότι οι Κινέζοι δεν είναι ιδιαίτερα έξυπνοι. Το μόνο ζήτημα είναι ότι 20 χρόνια για 3 κιλά κοκαΐνη είναι πολλά. Τα χρόνια δεν είναι στραγάλια, ένας άνθρωπος 50 max έχει όλα και όλα στην διάθεση του αν αφαιρεθούν αυτά ως παιδί και ως υπερήλικας. Κάπου 5 πραγματικά χρόνια θα έπρεπε να εκτίσει ως ποινή.

AA

Εντάξει, θα πούμε τον νομοθέτη να αλλάξει την προβλεπόμενη ποινή. Αν πράγματι ξέρατε πόσα είναι τα 2,6 κιλά

@Τυφλός

Η ΕΝΗΛΙΚΗ μοντέλα, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, έκανε εισαγωγή κάποιων κιλών ναρκωτικών σε μία σοβαρή και πολιτισμένη Χώρα που έχει Νόμους και που η Δικαιοσύνη της κρίνει βάσει αυτών. Μήπως θα 'θελες να δικαστεί σύμφωνα με διάφορες "ευεργετικές διατάξεις" που ισχύουν σε Αριστερίζουσες μπανανίες, όπου δίνουν άδειες σε ισοβίτες τρομοκράτες και αποφυλακίζουν εγκληματίες του Κοινού Ποινικού Δικαίου ???

Εισαι πολυ τυφλος...

Ρε φιλε οντως εισαι τυφλος που ειδες οτι ειναι νεα και ομορφη καπου στον υπνο σου συνδυαζεις εντελως ασχετα πραγματα και γραφεις ανοησιες

Γιάννης

Αν το εμπόρευμα που μετέφερε, σκότωνε το παιδί σου, θα ήθελες να αθωωθεί?

@

Οι πραγματικοί ένοχοι δεν πιάνονται ποτέ. Ισόβια σε ένα διακινητή είναι σαν να προσπαθείς να σβήσεις τη φωτιά από ένα δάσος μόνο με ένα κουβά νερό.

Σταύρος

Τεκτονίδης

Nemesis’s

Έχεις δίκιο ,με την κόρη του Μανωλάκη τα κουκούλωσαν όλα , κανένα ΜΜΕ δεν πήρε θέση .....αυτή είναι η Ελλάδα .....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης