Τροπολογία στη Βουλή: Με πανελλαδικές εξετάσεις οι ιατρικές ειδικότητες

Τροπολογία στη Βουλή: Με πανελλαδικές εξετάσεις οι ιατρικές ειδικότητες

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τέσσερις φορές τον χρόνο, οι εξετάσεις των ειδικευόμενων γιατρών

doctors
Πανελλαδικές εξετάσεις για τους ειδικευόμενους γιατρούς προβλέπει τροπολογία, μία εκ των πολλών, που κατατέθηκαν το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με την τροπολογία, οι εξετάσεις για την απόκτηση ιατρικής ειδικότητας θα γίνονται τέσσερις φορές τον χρόνο στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, όπου θα υπάρχουν τα αντίστοιχα εξεταστικά κέντρα.

Οι υποψήφιοι για την ειδικότητα γιατροί θα κατανέμονται στις δύο περιοχές ανάλογα με το νοσοκομείο όπου ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση τους. Συγκεκριμένα, οι γιατροί από τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά θα εξετάζονται στην Αττική. Οι γιατροί από τις άλλες περιοχές της χώρας θα εξετάζονται στη Θεσσαλονίκη.

Η εξεταστική επιτροπή θα έχει μονοετή θητεία και θα αποτελείται από ένα μέλος ΔΕΠ και τον αναπληρωτή του και δύο συντονιστές διευθυντές ΕΣΥ, γιατροί της ειδικότητας στην οποία θα καλούνται να εξεταστούν οι υποψήφιοι και απασχολούμενοι σε νοσοκομείο που δίνει μερικώς ή πλήρως την ειδικότητα.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα είναι γραπτές και προφορικές. Η συμμετοχή στις προφορικές προϋποθέτει την προαγωγή στις γραπτές, με βαθμό τουλάχιστον 5, στην κλίμακα 0-10.

Οι υποψήφιοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, 20 ημέρες πριν από τις καθορισμένες καθε τρίμηνο εξετάσεις. Και όσοι ειδικεύτηκαν σε νοσοκομεία εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα λαμβάνουν επίδομα από τα νοσοκομεία ύψους 150 ευρώ για την κάλυψη των εξόδων τους αναφορικά με τις εξετάσεις ειδικότητας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης