Τα γυρίζει ο Ντιμιτρόφ για τη «μακεδονική μειονότητα»: Ίσως είναι θέμα διεθνών υποχρεώσεων!

dimitrov_skai

«Το άρθρο του BBC και τα ζητήματα που ήγειρε είναι κάτι για τον ελληνικό εσωτερικό πολιτικό διάλογο» δηλώνει τώρα ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ σε συνέντευξή του

Ενδεχόμενο ζήτημα «ελληνικών υποχρεώσεων», αλλά ελληνική «εσωτερική υπόθεση και θέμα ελληνικής συζήτησης», χαρακτήρισε ο Νίκολα Ντιμιτρόφ, σε αποκλειστική συνέντευξή του στoν ΣΚΑΪ και τον Αλέξη Παπαχελά, το δημοσίευμα του BBC για υποτιθέμενη ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.

«Ζω και αναπνέω τη συμφωνία των Πρεσπών εδώ και μήνες… Επίσης μερικές φορές τη βλέπω στα όνειρά μου. Έτσι βλέπω ολοζώντανο το άρθρο 4, παράγραφος 3 της συμφωνίας, που λέει ότι συμφωνήσαμε να μην παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις του άλλου. Το άρθρο του BBC και τα ζητήματα που ήγειρε είναι κάτι για τον ελληνικό εσωτερικό πολιτικό διάλογο, ίσως είναι ζήτημα διεθνών υποχρεώσεων, αλλά δεν νομίζω ότι είναι χρήσιμο για εκεί που θέλουμε να πάμε, δηλαδή για το ότι ανοίξαμε μια νέα σελίδα, ξεκλειδώσαμε μια τεράστια δυναμική φιλίας και συνεργασίας, για μας να εμπλακούμε σε μια τέτοια συζήτηση. Αυτό θα πρέπει να είναι θέμα ελληνικής συζήτησης» σχολίασε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας.

Δείτε τη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ:


Συνέντευξη Νίκολα Ντιμιτρόφ στον ΣΚΑΪ

Ερωτηθείς για το εάν η Βόρεια Μακεδονία νοιώθει πως υπάρχει στην Ελλάδα μια «βορειομακεδονική μειονότητα» που υποχρεούται να την προστατεύσει, ο Νίκολα Ντιμιτρόφ επέμεινε ότι «και οι δύο πλευρές, Αθήνα και Σκόπια, συμφωνήσαμε ότι δεν θα παρεμβαίνουμε σε αυτά τα ζητήματα, στις εσωτερικές μας υποθέσεις, έτσι πρέπει να το σεβαστούμε, και αυτό είναι μέρος του Συντάγματός μας τώρα επίσης». 

«Αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά αυτή τη συμφωνία, εργαστήκαμε σκληρά για να το πετύχουμε, και θα κάνουμε... είμαστε προσηλωμένοι στο να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε αυτά που συμφωνήσαμε. Όπως είπα, αυτό είναι ζήτημα για διάλογο εδώ... Έχουμε πολλά να κάνουμε σε άλλους τομείς. 

Χθες, συνέχισε ο κ. Ντιμιτρόφ, είχαμε έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για να συζητήσουμε την οικονομική συνεργασία, ένας αυξανόμενος αριθμός ελληνικών επιχειρήσεων έρχονται ψάχνοντας για ευκαιρίες. Ακόμα και ορισμένες επενδύσεις έχουν ανακοινωθεί. «Είχαμε τον υπουργό κ. Νίκο Παππά νομίζω για την πρώτη επίσκεψη αφότου η συμφωνία τέθηκε σε ισχύ. Συζητήσαμε τη μείωση των τελών περιαγωγής, ώστε η επικοινωνία να γίνει φθηνότερη. Διασυνοριακή συνεργασία, συνεργασία σε θέματα ασφαλείας, έχουμε τόσα πολλά να κάνουμε» σημείωσε. 

Όσον αφορά την ονομασία για «Μακεδονία του Ίλιντεν» και εάν ήταν ελληνική πρόταση, ο Νίκολα Ντιμιτρόφ αρκέστηκε να απαντήσει ότι «αυτή η πρόταση ήρθε ουσιαστικά μέσα από την πίεση να βρούμε μία διέξοδο. Ήταν στο Σούνιο, ώστε να βρούμε κάτι που έχει βαθύ νόημα για εμάς και να μην έχει σημασία για εσάς. Έτσι φτάσαμε σε αυτό». 

Ο σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε ότι η συμφωνία των Πρεσπών ουσιαστικά «έκλεισε» στη Νέα Υόρκη - μάλλον το Μάιο. «Είχαμε μία συνάντηση μετά τη Νέα Υόρκη στις Βρυξέλλες. Βασικά στη Νέα Υόρκη είχαμε έλθει σε συνεννόηση για τα σημεία κλειδιά, αλλά ήταν προφορική συνεννόηση» διασαφήνισε.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Καμία Ελληνική υποχρέωση...

και καμία Μακεδονική μειονότητα δεν υπάρχει. Μακεδόνες είμαστε όλοι όσοι κατοικούμε στη Μακεδονία και αισθανόμαστε απόγονοι γνωστών και άγνωστων αγωνιστών όπως οι : ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ, ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΣΣΑΝΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΣΟΜΟΥΛΗΣ, ΝΙΚΟΤΣΑΡΑΣ και πολλοί άλλοι. Αν υπάρχουν κάποιοι που αισθάνονται απόγονοι του Κρίστε Μισίρκοφ ή του Τσακαλάρωφ είναι Σλάβοι και μπορούν να σχηματίσουν Σλαβική μειονότητα και οχι Μακεδονική.

Ωραιος

ο Μακεδονας!

Μπιλντερμπεργκακιας

Ταδε εφη Ντιμιτροφ στο μελος του κλαμπ!

Last

Και υστερα μου λες ειδικα δικαστηρια , ουτε λαϊκα δικαστηρια , ουτε στρατοδικεια ; Τοξικο μισος τελικα .

Ρε ΟΥΣΤ ΣΚΟΠΙΑΝΕ

Να συζητήσουμε τι ΣΚΟΠΙΑΝΕ ; Κάτι που δεν υφίσταται ! Ενώ μια χαρά υφίσταται θέμα καταπιεσμένης αλβανικής μειονότητας στα Σκόπια. Στο Τέτοβο πατάτε ΣΚΟΠΙΑΝΕ; Εκεί είναι Αλβανία.

ΜΙΑΟΥΛΗΣ

Μήπως πρέπει και εμείς να μιλήσουμε για την πραγματική ελληνική μειονότητα στα Σκόπια, που ξεπερνά τις 250.000 και καταπιέζεται από σλαβοβούλγαρους και αλβανούς. Αυτοί μιλάνε για μειονότητα που δεν ξεπερνά μερικές εκατοντάδες άτομα και εμείς έχουμε αφήσει τους συμπατριώτες μας στην τύχη τους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης