Ο Φαίδων Γεωργίτσης είχε το δικό του θέατρο στο κτήμα του στο Κορωπί

Ο Φαίδων Γεωργίτσης είχε το δικό του θέατρο στο κτήμα του στο Κορωπί

Φιλοξενούσε θεατρικές παραστάσεις και μουσικά φεστιβάλ- Του άρεσε να διδάσκει, λάτρευε την τέχνη και ζούσε για αυτή

faidwn_gewrgitsis_art
Η αγάπη του Φαίδωνα Γεωργίτση για τις τέχνες ήταν γνωστή και μεγάλη. Ο αγαπημένος ηθοποιός που έφυγε σήμερα το μεσημέρι από τη ζωή τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Κορωπί.
Μάλιστα μέσα στο κτήμα «Κεκρωπία» όπου ζούσε με την αγαπημένη του σύζυγο και τα δύο τους παιδιά είχε χτίσει το δικό του θέατρο για το οποίο καμάρωνε πολύ.  Στο πολιτιστικό κέντρο 10 στρεμμάτων που είχε φτιάξει ο ηθοποιός, έχουν φιλοξενηθεί φεστιβάλ τραγουδιού και πολλά θεατρικά δρώμενα.

Ο ίδιος είχε πει πως εκεί είχε τραγουδήσει ο Μάριος Φραγκούλης, ο Διονύσης Σαββόπουλος, και έχει κάνει παράσταση το ιαπωνικό θέατρο Ιστ. «Με κυνήγησαν όμως. Και έφαγα και φυλακή. Τρεις μήνες με αναστολή για αυθαίρετα κτίσματα. Μετά άλλαξε ο νόμος και έγιναν νόμιμα. Τώρα θα το ολοκληρώσω».

theatro_georgitis


Ο γιος του Φαίδωνα Γεωργίτση, ο Ραφαέλλο, είναι ηθοποιός. Και μπορεί το επίθετό του να είναι «πόρτα», όπως θεωρούν κάποιοι, στο καλλιτεχνικό αλλά στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει. «Ο Ραφαέλλο αποφάσισε να μείνει έξω από τα πράγματα. Για να βρεις δουλειά στο δικό μας χώρο, πρέπει να συναναστρέφεσαι από το πρωί μέχρι το βράδυ με ανθρώπους του χώρου σου. Ο Ραφαέλλο πάντως έχει δουλειά. Δουλεύει μαζί μου» ανέφερε ο ηθοποιός, ο οποίος είναι και δάσκαλος του.

Ο Φαίδων Γεωργίτσης δίδασκε σε νέους ανθρώπους που ήθελαν να γίνουν ηθοποιοί. «Μπορεί να είσαι πάρα πολύ καλός ηθοποιός και να μην είσαι καλός δάσκαλος», είχε πει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης