Φαίδων Γεωργίτσης: Το χαστούκι στη Ζωή Λάσκαρη όταν «τον έβαλε να ξυρίσει το μουστάκι»

Φαίδων Γεωργίτσης: Το χαστούκι στη Ζωή Λάσκαρη όταν «τον έβαλε να ξυρίσει το μουστάκι»

Η διάσημη ατάκα από την ταινία οι «Θαλασσιές οι Χάντρες» και το αληθινό χαστούκι στην συμπρωταγωνίστριά του

xastouki
Μια από τις διασημότερες ατάκες του χρυσού ελληνικού κινηματογράφου είναι η «προειδοποίηση» του Γιάννη Βογιατζή στον Φαίδωνα Γεωργίτση: «Αυτή μέχρι και το μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις». «Αυτή» ήταν η Ζωή Λάσκαρη και η φράση έγινε συνώνυμο του πόσο χαμηλά ή του πόσο μεγάλες θυσίες και υποχωρήσεις μπορεί να κάνει ένας άνδρας για το χατίρι μιας γυναίκας.

Η ατάκα στην τανία «Οι θαλασσιές οι χάντρες» (1967) του Γιάννη Δαλιανίδη εκπληρώθηκε ως προφητική λίγες σκηνές αργότερα για να συνδεθεί μάλιστα με ένα από τα διασημότερα χαστούκια στο ελληνικό σινεμά. Γιατί πράγματι, ο ήρωας που υποδύεται ο Φαίδων Γεωργίτσης ξυρίζει το μουστάκι, η αντίδραση όμως της ηρωίδας που υποδύεται η Ζωή Λάσκαρη τον κάνει αμέσως να καταλάβει το ... λάθος του: Εκείνη ξεσπά σε τρανταχτά γέλια και εκείνος όταν συνέρχεται από το σοκ της γυρίζει ένα απίστευτο χαστούκι.

Μάλιστα, μετά το θάνατο της Ζωής Λάσκαρη, ο Φαίδων Γεωργίτσης είχε περι ότι το χαστούκι που της είχε δώσει ήταν αληθινό.
«Οι θαλασσιές οι χάντρες ήταν η ταινία που αγαπούσε πιο πολύ από όλες, τη θεωρούμε ότι είναι η καλύτερή μας ταινία. Εκεί υπάρχει βέβαια και η περίφημη ιστορία με το χαστούκι που της έδωσα, το οποίο ήταν ένα αρκετά ισχυρό χαστούκι, και βεβαίως θα μπορούσε να μην είναι αληθινό. Ο Δαλιανίδης όμως μου ζήτησε να είναι αληθινό, διότι ήθελε και μία αληθινή αντίδραση από τη Ζωίτσα. Εγώ δεν είχα καμία διάθεση να δώσω ένα χαστούκι στη Ζωίτσα, με πίεσε όμως ο Δαλιανίδης. Της το έδωσα, και πριν προλάβει να διαμαρτυρηθεί σε εμένα, μπήκε ο Δαλιανίδης στη μέση και της είπε ότι ήταν δική του η πρωτοβουλία», είχε περιγράψει.

λάσκαρη γεωργίτσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης